Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 5726 tot 5730
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

Centrale bank Italië houdt optie tot bankensteun open

Italiaanse banken moeten mogelijk met staatssteun overeind worden gehouden, om te voorkomen dat de huidige problemen het vertrouwen in de hele financiële sector van het land ondermijnen. 

Dat stelde de Italiaanse centralebankpresident Ignazio Visco vrijdag.

Kleine problemen kunnen volgens Visco in een periode met veel onzekerheid de hele financiële sector in gevaar brengen. ''Een ingreep met publieke middelen kan daarom niet worden uitgesloten'', gaf hij aan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

Pond keldert door Brexit, kun je nu goedkoper op vakantie?

De Brexit heeft zowel positieve als nadelige gevolgen voor Nederlandse vakantiegangers en het inkomend toerisme.

Volgens het Economisch Bureau van ING is het Britse vertrek uit de EU door het gedaalde Britse pond (ongeveer 10 procent lager) gunstig voor een vakantie in Engeland, Schotland of Wales, becijferde de bank vrijdag aan de vooravond van de vakantieperiode.

Aan de andere kant zal vooral Amsterdam schade ondervinden van de verminderde koopkracht van de Britten. Britse reizigers spenderen jaarlijks circa 900 miljoen euro in Nederland. Hotels en bed & breakfasts in de hoofdstad zijn voor 16 procent afhankelijk van Britse gasten, in de rest van Nederland ligt dat percentage op 8.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

Charles Michel: ‘Het VK bevindt zich de facto in een soort zwart gat’

De Belgische premier Charles Michel wil niet opdraaien voor de financiële gevolgen van de Brexit. Dat zegt hij in een interview met de Financial Times:

“De waarheid wil dat dit een zeer negatieve situatie voor het Verenigd Koninkrijk is. Zelfs voor een vriend als het VK, zal ik niet aanvaarden dat de rekening bij ons terecht komt. Dat is niet mijn bedoeling. Er is nu een nieuwe relatie.”

Michel maakte van de gelegenheid gebruik om de ‘Leave’-campagne te bekritiseren:

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

Even de weg kwijt

De Brexit doet de Britse consumenten geen goed. Niet eerder in de afgelopen tweeëntwintig jaar was het consumentenvertrouwen in Groot-Brittannië zo laag, blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau GfK.

‘Britse consumenten zijn even de weg kwijt’, concludeert Kees de Kort. ‘Met een beetje geluk kalmeert het wel weer. Maar dit is wel een teken aan de wand, want bedrijven waren een paar dagen geleden ook al somber. De eerste voortekenen zijn niet goed.’

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

‘Whiteness is blindness’: 11 politieagenten neergeschoten in Dallas

In de Amerikaanse stad Dallas hebben sluipschutters 11 politie-agenten neergeschoten tijdens een betoging tegen politiegeweld. Vier onder hen zijn overleden, drie vechten voor hun leven.

Volgens de chef van de lokale politie openden sluipschutters het vuur vanop het dak van een gebouw. In de straten was ondertussen een betoging aan de gang van mensen die  protesteerden tegen het doodschieten van 2 zwarten eerder tijdens de week.

Een incident deed zich dinsdag voor in de stad Baton Rouge in de zuidelijke staat Louisiana, waar ene Alton Sterling door de politie werd doodgeschoten. Beelden van de dood van Philando Castile, nabij de stad St. Paul in Minnesota, zijn ondertussen al de wereld rondgegaan. Castille werd bij een eenvoudige verkeerscontrole doodgeschoten. Zijn vriendin filmde die gebeurtenis en streamde de beelden rechtstreeks op Facebook.