EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
28
kliks
27
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 5726 tot 5730
Geplaatst op: maandag 19 september 2016

Britten houden contant geld achter na de Brexit en dat is een ‘slecht teken’ voor de economie

Britten houden steeds meer contant geld vast en dat is volgens onderzoek van Pantheon Macroeconomics een zorgelijk teken voor de Britse economie na de Brexit.

Uit de ‘Pantheon’s UK Economic Monitor’ blijkt dat de hoeveelheid geld die in omloop is in de vorm van bankbiljetten en munten, fors is toegenomen in de bijna drie maanden sinds de Britten voor uittreding uit de EU stemden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 19 september 2016

Dit recessiesignaal duikt opnieuw op

Er zijn genoeg redenen aan te dragen waarom we rond het jaar 2008 geconfronteerd werden met de grootste mondiale crisis uit de geschiedenis. Voornamelijk wordt de schuld gegeven aan de Amerikaanse zakenbanken die zogenoemde ‘subprime hypotheken’ hebben verstrekt die de mensen zich eigenlijk niet konden veroorloven.

Het interessante aan een economische neergang is dat deze vaak achteraf pas te herkennen is. De maanden voor het uitbreken van de financiële crisis waren maar weinig mensen van mening dat er een omwenteling zou gaan plaatsvinden. We geloofden er heilig in dat de huizenprijzen alleen nog maar verder in waarde zouden gaan stijgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 19 september 2016

Beleggen in Goud versus Beleggen in Goudmijnen

Beleggen in goud versus beleggen in goudmijnen. Als de goudprijs stijgt dan stijgt de gemiddelde aandelenkoers van.......

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: maandag 19 september 2016

Wereldbank waarschuwt: "Resistente bacterieën even bedreigend voor economie als financiële crisis van 2008"

Infecties met bacterieën die resistent zijn geworden voor antibiotica, kunnen de wereldeconomie tegen 2050 zware schade toebrengen. Daarvoor waarschuwt de Wereldbank. De effecten zouden minstens even groot zijn als de financiële crisis in 2008. De Wereldbank vraagt dringende maatregelen, om het misbruik van antibiotica te stoppen en de gezondheidszorg in de derde wereld te verbeteren.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 19 september 2016

Chinese vastgoedzeepbel wordt groter en groter

Chinese vastgoedzeepbel is gecreëerd door de centrale bank

Chinese vastgoedzeepbel is gecreëerd door de centrale bank

China is misschien wel in het belangrijkste tijdperk ooit terecht gekomen. De Chinese overheid wil een langetermijngroei realiseren door een transitie door te maken van een exportgerichte naar een consumeergerichte economie. Uiteraard gaat een dergelijke transitie niet zonder slag of stoot.

De Bank of China houdt zich voorlopig voornamelijk bezig met het voorkomen van een ‘harde landing’ van de Chinese economie. De Chinese economie heeft de afgelopen 12 maanden heel wat schokbewegingen moeten doorstaan en de Bank of China moet zorgen voor meer rust. Er is echter een sector waar we totaal niet kunnen spreken van ‘rust’.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs