Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 5731 tot 5735
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Iran drijft olieproductie verder op ondanks aanhoudende Amerikaanse restricties

De internationale oliemarkten zullen weinig impact ondervinden van de Iraanse productieverhoging de komende maanden. Dit aldus National Iranian Oil Co., de nationale oliemaatschappij van Iran. Met deze productieverhoging komt de Iraanse export bijna op het niveau van voor de sancties welke in de praktijk nog steeds niet volledig zijn opgeheven.

Met de productieverhoging tot 3,8 miljoen vaten per dag waarvan er 2 miljoen geëxporteerd worden naar het buitenland herovert Iran langzaamaan terug zijn positie op de wereldmarkt. Momenteel is reeds 80% van het marktaandeel terug ingenomen door het opheffen van de sancties door de Verenigde Staten en de Europese Unie. Deze werden ingesteld in 2012 na aanslepende problemen in verband met het Iraanse kernprogramma. Sinds het opheffen ervan in januari wil Iran de export terug minstens verdubbelen wat het terug land rechtstreeks problemen oplevert met aartsrivaal en concurrent Saoedi-Arabië.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

De goudprijs geeft een bijzonder krachtig signaal!

De markten staan compleet op z’n kop. We vertelden u vorige week nog dat de beurzen tegengestelde signalen uitstuurden. Het lijkt er inmiddels meer op dat de markten volledig doorslaan.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Gibraltar wil tweede ‘Brexit’-referendum

Gibraltar wil een tweede referendum eens Groot-Brittannië een overeenkomst met de EU heeft bereikt over een uitstap uit de eenheidsmarkt. Ondertussen zoekt het Brits overzees gebied toenadering tot Schotland om lid te kunnen blijven van het Europees blok. Gibraltar is een Brits overzees gebied gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch Schiereiland bij de ingang van de Middellandse Zee. 96% van de inwoners steunden ‘Remain’, waarmee het zich tot het meest pro-EU district van het Verenigd Koninkrijk kroonde.

Volgens Fabian Ricardi (foto), de premier van Gibraltar, werd mensen de keuze gegeven tussen ‘in’ of ‘uit’, maar wist niemand goed wat ‘uit’ betekenen zou. Een tweede stemronde moet kiezers nu de mogelijkheid geven tussen lid van de EU blijven of een post-Brexit-akkoord steunen, vindt hij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Deutsche Bank wilt 150 miljard belastinggeld

De premie om je te verzekeren tegen een default van Deutsche Bank is nu hoger dan crisisjaar 2008, het jaar waarin Lehman Brothers omviel en banken met miljarden aan belastinggeld overeind gehouden moesten worden.

De prijs van een zogeheten credit default swap op een 5-jaars bankobligatie van Deutsche Bank steeg vorige week naar 474 euro, terwijl je dezelfde verzekering twee jaar geleden nog voor ongeveer 100 euro kon afsluiten. Het aandeel Deutsche Bank is daarnaast in een jaar tijd met meer dan 60 procent gedaald op de Duitse beurs.

Misschien daarom ook niet vreemd dat topeconoom van Deutsche Bank, David Folkerts-Landau, tegen Welt am Sonntag aangeeft dat er een noodpakket van de Europese Unie van 150 miljard euro moet

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Deutsche Bank: Europese banken hebben 150 miljard nodig

De Europese bankensector staat er bijzonder slecht voor en heeft op korte termijn €150 miljard aan nieuw kapitaal nodig, zo waarschuwt David Folkerts-Landau, hoofdeconoom van Deutsche Bank, in Die Welt am Sontag. Met dat bedrag kunnen banken geherkapitaliseerd worden, zodat voorkomen wordt dat verontruste spaarders hun geld bij de bank weghalen.