Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 5731 tot 5735
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

Britse overheid compenseert Europese subsidies

De Britse overheid gaat de subsidie die boeren, universiteiten en lokale regio’s vanuit Brussel krijgen zelf op zich nemen.  

Dit meldt de Britse minister van Financiën, Philip Hammond, zaterdag. Het gaat om een bedrag van 4,5 miljard pond (5,2 miljard euro) die de organisaties nu krijgen.

Projecten die voor de financiële update in de herfst subsidie aanvragen, krijgen dat bedrag ook als het land uit de EU stapt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

Het wordt nu wel heel aantrekkelijk om een helicopter te kopen

De prijzen van tweedehands helikopters dalen flink. De lage olieprijs drukt de vraag uit de olie-industrie. Een grootafnemer als Brazilië heeft het moeilijk en drones nemen soms taken als inspectievluchten over.

Neem het model 109A, van de Italiaanse maker Leonardo. Een oudje uit 1981 kost nu maar 220.000 dollar, 50 procent minder dan twee jaar geleden. Liever een recent exemplaar? Een Bell 407 uit 2010, eentje die je ook voor zakenvluchten kan gebruiken, kost 1,69 miljoen dollar, een daling van 13 procent in twee jaar.

De prijsdalingen zijn opmerkelijk, signaleert Quartz, omdat helikopter normaalgesproken beter hun waarde behouden dan auto’s.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

“Markten zullen geconfronteerd worden met chaos”

Centrale banken over de hele wereld hebben er de afgelopen maanden alles aan gedaan om de volatiliteit terug te dringen. Als we op dit moment naar de markten kijken dan mogen we concluderen dat de centrale banken dat enorm goed hebben gedaan. De volatiliteit beweegt rond de oude dieptepunten en de aandelenmarkten zijn daarnaast flink in waarde gestegen.

Maar, als het aan Jerry Haworth ligt dan gaat deze trend niet lang standhouden. De CEO van South Capital Advisors waarschuwt beleggers voor een gigantische chaos die zal gaan ontstaan op de markten.

Volgens Haworth hebben de centrale banken zich zelf opgezadeld met een enorm groot probleem. Door de lage rente is het voor de meeste mensen interessant geworden om een lening af te sluiten, maar de vraag is hoe dat beeld er uit gaat zien als de rente verhoogd wordt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

Poetin: Rusland zal de dollar verlaten (2011)

Rusland bereid zich al jaren voor op het tijdperk na de dollar. In elk geval zit het land niet stil om toe te kijken hoe de Amerikanen hun tekorten kunnen blijven financieren met geld uit het buitenland en met geld dat door haar eigen centrale bank bijgedrukt wordt. In deze video uit 2011 legt de Russische president Poetin uit hoe de roebel de dollar zal vervangen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

Britse regering belooft EU-subsidies zelf op te hoesten na Brexit

Het Europees geld dat momenteel nog naar landbouwers en wetenschappers uit het Verenigd Koninkrijk gaat, zal na de Britse EU-uittrede door Londen worden opgehoest. Dat heeft de Britse minister van Financiën Philip Hammond beloofd, zo meldt BBC vandaag.