Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 5736 tot 5740
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

Een simpele reden waarom de goudprijs gemakkelijk 50% kan stijgen

Staat de wereld aan de vooravond van een 3e Wereldoorlog? Misschien. Zal de Europese Unie uit elkaar vallen? Misschien. Wordt Donald Trump President van de Verenigde Staten? Misschien. Is het tijdperk van negatieve rentevoeten het einde voor de centrale banken? Misschien.

Dit zijn allemaal redenen om goud te kopen, maar er is slechts 1 zeer simpele reden waarom de goudprijs echt hoger kan de komende jaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

“Geopolitieke spanningen” zijn één grote leugen, en we trappen er allemaal in.

2015-2016 is een biennium van geopolitieke hoogspanning. Het lijkt alsof de Koude Oorlog weer helemaal terug is, Killary wil een open oorlog ontketenen in het Midden-Oosten en Erdogan’s Ottomaanse ambities dompelde de EU in een nieuwe diepe existentiële crisis.

Voor het journaille is het allemaal leuke bezigheidstherapie waar ze gewichtig over kunnen doen en kunnen uitpakken met historische en politieke kennis.

En het volk slikt het allemaal als zoete koek. We lezen de krant, luisteren naar de radio, kijken naar de televisie en het is ons allemaal eender.

Alsof het een cowboy-en-indianenfilm is. De goeie tegen de slechte. En Bjeurn Soenens zal ons wel uitleggen wie de goeie en wie de slechte zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

Nederlandse economie groeit verder in tweede kwartaal

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,6 procent gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is het negende kwartaal op rij dat de economie groeit. 

Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2015 kwam de groei uit op 2,3 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag in een eerste berekening.

Het tweede kwartaal van 2016 telde twee werkdagen meer dan dat van 2015, gecorrigeerd hiervoor kwam de groei uit op 1,8 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

Belgen hadden nog nooit meer geld op zichtrekening

De zichtrekeningen van de Belgische gezinnen zijn in een jaar tijd met 9 miljard aangezwollen tot het recordniveau van bijna 75 miljard euro eind juni, leren cijfers van de Nationale Bank. Dat komt neer op ruim 5.300 euro per zichtrekening, of zowat een derde meer dan twee jaar geleden. Daarmee groeien de zichtrekeningen veel sneller dan de spaarrekeningen, schrijft De Tijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

Duitse bank introduceert negatieve rente (-0,4%) op grote spaartegoeden

Raiffeisenbank Gmund, een kleine coöperatieve bank in de Duitse deelstaat Beieren, gaat vanaf september als eerste Duitse bank een negatieve rentevergoeding van -0,4% heffen op spaartegoeden boven de 100.000 euro. Dat heeft bestuurslid Josef Paul bevestigd tegenover het persbureau Reuters.

In de praktijk betekent dit dat wie na september van dit jaar nog 200.000 euro op een spaarrekening heeft staan bij Gmund, daar in september 2017 nog 199.600 euro aan overhoudt. (Op de eerste 100.000 euro wordt namelijk geen negatieve rente gerekend). De rente correspondeert met wat de bank aan de ECB betaalt om daar ‘s nachts geld te stallen.