Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 5736 tot 5740
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Het echte probleem is de euro

Voor de landen in de eurozone is de euro als het ware te beschouwen als de goudstandaard van deze tijd. Maar anders dan een relatief eenvoudige ontkoppeling van goud is het uittreden uit de eurozone een stuk complexer. Volgens sommigen zou dat voor een uittredend land financiële zelfmoord zijn. Toetreden tot de euro kan wel, uittreden bijna niet.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Britse vastgoedfondsen in de problemen

Afgelopen week kwamen verschillende vastgoedfondsen in het Verenigd Koninkrijk in de problemen, omdat veel beleggers op hetzelfde moment hun geld uit deze fondsen probeerden te halen. Analisten waarschuwen dat de prijzen van kantoren in het Verenigd Koninkrijk de komende jaren met wel 20% kunnen dalen door de ‘Brexit‘ en dat is voor beleggers reden om de uitgang te zoeken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 10 juli 2016

Vlaming schenkt 2,5 keer meer na hervorming schenkingsrecht

Sinds de Vlaamse regering vorig jaar de schenkingsrechten heeft hervormd, zijn er 2,5 keer meer schenkingen geregistreerd. Ook de ontvangsten uit onroerende schenkingen zijn met 75 procent gestegen van 100 naar 175 miljoen euro per jaar. Dat blijkt uit cijfers die Belga heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein, die spreekt van een "win-win-win voor de burger, onze economie en de overheid". De minister plant een gelijkaardige hervorming van de erfbelasting.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 10 juli 2016

Een land dat geen kerncentrales heeft wil nu kernafval gaan opslaan

In de Australische provincie South Australia bestaan plannen om kernafval te gaan stockeren. Dat is opmerkelijk omdat in het land geen kerncentrales staan. Australië is de – op Kazachstan en Canada na – grootste producent van uranium ter wereld, maar die productie wordt volledig geëxporteerd. De plannen zijn ingegeven door de stijgende werkloosheid in de provincie. South Australia kent met 8,2 % het hoogste werkloosheidspercentage in het land. Lokale overheden vrezen dat dit percentage straks met twee cijfers wordt geschreven omdat zich al lang geen nieuwe investeerders in de regio rond de stad Adelaide melden.

Gratis elektriciteit - De plannen voor de bouw van een centrale voor afvalopslag worden door de lokale bevolking opmerkelijk goed onthaald. De economische groei die daarmee gepaard gaat zou leiden tot het afschaffen van een reeks lokale belastingen. Ook zou vanuit het verarmd uranium elektriciteit worden gegenereerd die dan gratis zou worden verdeeld over de bewoners en de industrie in de regio.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 10 juli 2016

Goldman Sachs keeps ruling the world

José Manuel Barroso, de voormalige voorzitter van de Europese Commissie, heeft een hoge functie gekregen bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. De Portugees wordt bestuursvoorzitter bij Goldman Sachs International, het grootste dochterbedrijf van Goldman, in Londen.

Barroso, die van 2004 tot 2014 de leiding over de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie had, wordt ook adviseur voor de bank. Tegenover de Financial Times verklaart de voormalig EU-topman dat hij alles er aan gaat doen om de negatieve gevolgen van Brexit tegen te gaan. Barosso: