Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 5746 tot 5750
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

De Nord Stream paradox: de tergende hypocrisie van de EU

Het economisch debat over het nut van de pijpleiding wordt volledig overschaduwd door geopolitieke spelletjes. En niet alleen tussen Oost- en West-Europa.

In een interview met Russisch persagentschap RIA Novosti legt Russisch minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov de vinger op de wonde.

Volgens Lavrov zijn het de Amerikanen die de druk op Merkel en Juncker opdrijven om Nord Stream 2 te torpederen.

Nord Stream 2 is namelijk een efficiëntere, en dus goedkopere manier om Russisch gas aan West-Europa te leveren. Zo moeten er geen hoge transitrechten worden betaald in de Oost- en Centraal-Europese landen, die worden doorgerekend aan de West-Europese consument.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

"Het wangedrag van banken dreigt voor nieuwe mondiale financiële crisis te zorgen"

Corrupte bankiers vormen een bedreiging voor niet alleen de particulieren en bedrijven die ze afzetten maar ook voor het wereldwijde financiële systeem. Daarvoor waarschuwt de gouverneur van de Britse nationale bank Mark Carney. "Het wangedrag in de financiële sector is zo erg dat het vertrouwen in zowel de financiële instellingen als in de markten wordt ondermijnd en dat brengt het hele financiële systeem in gevaar", stelt Carney.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

Flinke klap voor autoverkopen in augustus: min 12 procent

De aantallen van vier jaar geleden, toen er meer dan een half miljoen nieuwe personenauto’s op kenteken werden gezet, lijken voorgoed buiten bereik.

Voor heel 2016 verwacht marktonderzoeker Aumacon dat er 395.000 nieuwe auto’s worden verkocht, ruimschoots onder het eindtotaal van vorig jaar, toen de verkopen uitkwamen op 449.012 stuks.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

DNB bezorgd over toezicht banken op witwassen en financiering terrorisme

Banken doen te weinig om witwastransacties of financiering van terrorisme tegen te houden.

Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag in een tussenstand van zijn onderzoek naar de monitoring van transacties. DNB noemt de bevindingen ''zorgelijk''.

Banken horen maatregelen te nemen om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen. Zo moeten ze in staat zijn om mogelijk ongebruikelijke transactiepatronen en transacties van cliënten, die een hoger risico met zich meebrengen, te signaleren en te melden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

El-Erian: “80 procent kans op renteverhoging in september”

Er is altijd wel wat om te doen, de tweede renteverhoging van de Federal Reserve. Veel economen en analisten verwachten dat Fed-voorzitter Janet Yellen de rente zal verhoging in december maar blijkbaar zou dit toch vroeger kunnen gebeuren. Mohamed El-Erian ziet een kans van 80 procent dat de Federal Reserve de rente in september zal verhogen indien het job rapport van de komende vrijdag meevalt.

En het blijft niet alleen bij de Mohamed El-Erian, economisch hoofdadviseur bij Allianz, die er zo over denkt. Er zijn nog een aantal economen die deze week hebben laten weten dat ze ook verwachten dat de ‘rate hike’ wel eens zou kunnen plaatsvinden in september.