Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 5746 tot 5750
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Ene na andere Brits vastgoedfonds doet de deur op slot

Er heerst paniek bij de Britse vastgoedfondsen: het ene na het andere sluit de deur om te vermijden dat beleggers hun geld weghalen. Vanavond staat de teller al op zes fondsenbeheerders. Door de Brexit-angst vragen een pak beleggers hun geld op en dreigt er een liquiditeitstekort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Grafiek van deze Italiaanse bank vertelt het complete verhaal

Beleggers hadden nog maar net een weekje kunnen wennen aan de Brexit, voordat de nieuwe bedreiging zich alweer aandrong. Op dit moment houden de beleggers zich met name bezig met de ontwikkelingen in Italië. De Italiaanse banken zijn de afgelopen maanden in grote problemen geraakt en de Italiaanse overheid wil er alles aan doen om de banken overeind te houden.

Het probleem van deze overheidsbemoeienis is dat de Europese Centrale Bank een dergelijke aanpak niet ondersteunt. De ECB heeft daarom ook vernietigend geregeerd op de aankondiging van de Italiaanse overheid om door middel van staatshulp de Italiaanse banken overeind te houden.

Het grote probleem waar het merendeel van de Italiaanse banken op dit moment mee te maken heeft, zijn de ‘waardeloze’ papieren die op dit moment vertegenwoordigd zijn op de balans. Het merendeel van deze papieren bestaat uit hypotheken die verstrekt zijn aan burgers die zich deze hypotheken helemaal niet kunnen veroorloven. De kans is dus groot dat deze vordering uiteindelijk oninbaar zal zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

7 leugens die rijke mensen niet geloven

We houden ons allemaal wel eens een leugentje om bestwil voor. Dit kan gaan van ‘een extra stukje chocolade kan geen kwaad’ tot ‘het regent, dus vandaag gaan we beter niet sporten’. Maar af en toe houden we ons ook leugens voor over geld … en dat is meestal geen goed idee.

Er zijn leugens die ons in schulden houden of die ervoor zorgen dat we niet rijk worden. Wil je veel geld verdienen, moet je eerlijk zijn tegenover jezelf. Rijke mensen geloven dan ook onderstaande 7 leugens niet en dat zorgt ervoor dat ze meer geld hebben dan jij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Vastgoed onder druk

Vastgoed is wellicht één van de meest veilige en stabiele investeringen die er bestaat. Deze investeringsklasse wordt zelden of nooit in twijfel getrokken omdat de vastgoedmarkt het jaar na jaar goed doet. Toch wordt het halen van rendement minder evident, aldus grootbank ING. Het ziet er dus naar uit dat de vastgoedmarkt aan het afkoelen is.

Grootbank ING België heeft de vastgoedmarkt eens onder de loep genomen aan de hand van een analyse van vorig jaar en een vooruitblik voor de nabije toekomst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Laatste keer toen het pond zo daalde, zag de economie er zo uit…

Het pond is als gevolg van de Brexit in een neerwaartse spiraal terecht gekomen en de vraag is hoe hoog de schade nog kan gaan oplopen. Technisch gezien zijn de meeste steunpunten wel gesneuveld en als we het pond afspiegelen tegenover de dollar, dan is er helemaal geen steunpunt meer voorhanden.

Bloomberg heeft onderzocht of we in het verleden ook te maken hebben gehad met soortgelijke bewegingen bij de Britse valutamunt. Uit dit onderzoek kwam uiteindelijk naar voren dat we tussen het jaar 1979 en 1984 te maken hebben gehad met een soortgelijke daling.