Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5751 tot 5755
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Karel van Wolferen: NAVO is uiterst gevaarlijk

De NAVO is wellicht een van de gevaarlijkste organisaties ter wereld, dat zegt journalist en hoogleraar Karel van Wolferen in een uitgebreid gesprek bij Café Weltschmerz. Amerika wil zoveel mogelijk controle houden op de wereld en via de NAVO kan ze die controle uitoefenen op Europa. Het heeft er alle schijn van dat ze aanstuurt op een conflict met Rusland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Spanje en Portugal ontlopen Europese begrotingsboete

Spanje en Portugal ontlopen zoals verwacht de Europese boetes die hen boven het hoofd hingen vanwege hun buitensporige begrotingstekort. De Europese Commissie heeft beslist om geen boetes te eisen. Beide landen dreigen wel nog een deel van de Europese subsidies te verliezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Een ETF is géén alternatief voor fysiek goud

Een ETF is in het beste geval een claim op goud die de prijsontwikkeling van goud volgt.

Maar het is géén goud.

Als het echt helemaal fout gaat, wil je toegang hebben tot je goud en dat kan een ETF je niet bieden.

Een ETF noteert namelijk op de beurs en je bent afhankelijk van de goede werking van de beurs, je broker en het banksysteem om je ETF om te zetten in harde valuta.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

In alle landen van de G20 haalt Clinton het makkelijk van Trump, behalve in één…

Mochten de Amerikaanse presidentsverkiezingen in de landen van de G-20 worden gehouden dan zou de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton het makkelijk halen van haar Republikeinse rivaal Donald Trump. Dat blijkt uit een onderzoek van YouGov in opdracht van het Duitse Handelsblatt bij 20.000 volwassenen in elk van de 20 rijkste landen. Enkel in Rusland gaat de voorkeur uit naar de New Yorkse vastgoedmagnaat.

Clintons grootste aanhangers zitten – niet verwonderlijk – in Mexico, het land dat als Trump het straks haalt door een 3.200 km lange muur van de VS gescheiden zal worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Waarom accepteren de Europese leiders zowat alles van Erdogan?

De Europese leiders tonen zich bijzonder tolerant tegenover de uitlatingen en beschuldigingen die de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan hun adres formuleert, maar daarvoor kunnen een aantal onderliggende redenen worden gevonden.

Dat zegt de financiële nieuwssite Zero Hedge naar aanleiding van nieuwe uitspraken van Erdogan, die de Europese Unie ervan beticht zijn afspraken met Turkije over de opvang van vluchtelingen niet na te leven. 

Erdogan benadrukt dat de Europese Unie aan Turkije een financiële hulp van 3 miljard euro had beloofd om vluchtelingen uit Syrië op te vangen.