Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 5756 tot 5760
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

'Europa en VS oneens over nieuwe regels voor banken'

Onderhandelaars uit Europa en de VS blijven het oneens over de aanscherping van internationale bankenregels. 

Europa zal daarbij niet toestaan dat de kapitaaleisen voor Europese banken opnieuw sterk omhoog gaan door aanpassingen waar de VS op aansturen, zeggen twee onderhandelaars van De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag in Het Financieele Dagblad.

Europa en de VS steggelen binnen het internationale Bazels Comité voor Bankentoezicht al langere tijd over de ruimte die banken krijgen om zelf hun risico's te wegen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

Wat is de impact van de Brexit op de Belgische economie?

De Britten verlaten de Europese Unie. De beslissing is gevallen en er wordt druk gewerkt, vergaderd, gediscussieerd over hoe het nu verder moet. Maar hoe groot is de invloed van een Brexit op de Belgische werknemer? Sommige bedrijven vrezen een omzetverlies van 30%, vooral de voedsel- en textielsector. Dat verlies kan natuurlijk ook jobs kosten in België, zegt professor EU-studies Hendrik Vos.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

'Miljoenen EU-steun aan Moldavië had nauwelijks effect'

Ruim 780 miljoen euro EU-steun aan Moldavië sinds 2007, bedoeld om het openbaar bestuur te hervormen, heeft nauwelijks effect gehad.

Dat blijkt uit een rapport van de Europese Rekenkamer in Luxemburg, die als hoeder van de EU-financiën aantekent dat de Europese Commissie meer voorwaarden en eisen moet stellen voor de hulp.

Moldavië, dat tussen Roemenië en Oekraïne ligt ingeklemd, is het armste land van Europa en worstelt met een zwakke en corrupte overheid. Per hoofd van de bevolking gerekend ontvangt de republiek (3,5 miljoen inwoners) jaarlijks 37 euro, de meeste steun die Brussel geeft aan zes Oost-Europese buurlanden waaronder Armenië en Wit-Rusland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

Australische mijn betaalt beleggers uit in goud!

De natte droom van elke goudkever is terug te keren naar een goudstandaard. Om goud niet enkel te gebruiken om je spaargeld te beschermen tegen inflatie, maar het ook te gebruiken als transactiemiddel. Een Australische ontginner van edelmetalen brengt die droom nu iets dichterbij.

Het Australische Resolute Mining, gaat aandeelhouders die daarvoor kiezen uitbetalen in fysiek goud.

Het kondigde gisteren aan dat wie minstens 5.000 aandelen bezit zijn dividenden kan ontvangen als goudbaren. De goudbaren, die bij de Perth Mint worden opgeslagen, worden op jouw naam gezet en van daar kan je ze laten versturen naar waar je wil.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Dit is het bewijs voor een op hande zijnde recessie

Terwijl de Federal Reserve hint op het verhogen van de rente, zijn er 2 indicatoren die ontegenzeggelijk uitwijzen dat een nieuwe recessie reeds van start is gegaan in de Verenigde Staten. Systeemkenner Mike Maloney diept een bericht op Zerohedge verder uit en overtuigt dat deze trend een nieuwe recessie heeft verraden.

[...]