Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5756 tot 5760
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Barclays: “Portugal is de volgende bedreiging voor Europa”

De afgelopen tijd heeft voornamelijk het nieuws over de Brexit de krantenkoppen gedomineerd. Daarnaast is onlangs het Italiaanse bankenprobleem aan het licht gekomen, en als gevolg daarvan kreeg dit probleem ook de nodige aandacht. Zakenbank Barclays is echter van mening dat de situatie in Portugal minstens zoveel belangstelling verdient.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Geen boetes voor Spanje en Portugal om overtreden begrotingsregels

Spanje en Portugal geen boete geven voor het overtreden van de Europese begrotingsregels, meldt de Europese Commissie woensdag.

Eind juni zei de commissie nog dat er wel straffen zouden volgen. Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker stelde een beslissing over de heikele kwestie eerder nog uit.

Tegelijkertijd kregen de twee landen een jaar extra om hun tekort onder de maximum toegestane grens van 3 procent van het bruto binnenlands product (bbp) te brengen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Amerikaans pessimisme

De huizenmarkt, arbeidsmarkt en beurs van Amerika gaan helemaal top. Toch is 60 procent van de Amerikanen pessimistisch over de Amerikaanse economie blijkt uit peilingen van Gallup. Volgens macro-econoom Kees de Kort is dat moeilijk te rijmen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

China verbiedt internetnieuws

Grote Chinese online platformen zoals Sina en Tencent mogen niet langer eigen nieuwsverslaggeving brengen. Dat heeft de Chinese Cyberspace Administration beslist.

De maatregel is volgens het Amerikaanse persbureau Bloomberg een nieuwe poging van de Chinese overheid om zijn greep op de informatiesector en de online industrie te versterken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Deutsche Bank ziet winst verdampen en komt in gevarenzone, nieuwe Lehman-Brothers op komst?

Opnieuw slecht nieuws vanuit financiële hoek, deze maal vanuit één van de grootste systeembanken van Europa namelijk Deutsche Bank. Deutsche Bank AG is reeds enige tijd in een hoek gedreven waarbij problemen in een korte tijd wereldwijde gevolgen kunnen hebben.

Deutsche Bank AG, de grootste investeringsbank van Europa zag zijn kwartaalresultanten van het afgelopen kwartaal opnieuw verslechteren waarbij het de winst bijna volledig zag verdampen. De bank is volop bezig met een herstructurering mede door de aanhoudende problemen.