EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 5756 tot 5760 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 23 december 2016

Rusland blijft goud kopen: 31 ton in november

Rusland heeft in november 31 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers van de centrale bank. Daarmee groeit de totale goudreserve naar 1.614,27 ton, goed voor een zesde plaats op de ranglijst van landen met de grootste goudvoorraden. Sinds het begin van dit jaar heeft Rusland al bijna 200 ton van het edelmetaal aan haar reserves toegevoegd, vergelijkbaar met de totale aankopen van heel 2015.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: vrijdag 23 december 2016

Deutsche Bank betaalt $7,2 miljard boete voor hypotheekzwendel

Deutsche Bank betaalt het Amerikaanse ministerie van Justitie een boete van $7,2 miljard voor het bundelen en doorverkopen van dubieuze hypotheken. De bank verkocht in de aanloop naar de financiële crisis op grote schaal beleggingsproducten die als veilig verkocht werden, maar die in werkelijkheid zeer risicovol waren. Institutionele beleggers verloren miljarden op deze beleggingen, die na de crash van de huizenmarkt in de Verenigde Staten zo goed als waardeloos werden.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 23 december 2016

Video: Poetin beantwoordt vragen van de pers

De Russische president Poetin neemt vandaag uitgebreid de tijd om vragen van de pers te beantwoorden. Daarbij gaat het over een breed scala aan onderwerpen, zoals de stand van de economie, het binnenlandse beleid en het buitenlandbeleid. Dit ‘vragenuurtje’ wordt jaarlijks gehouden en duurt meestal een paar uur. Het record werd neergezet in 2008, toen de Russische president 4 uur en 40 minuten lang het publiek te woord stond. De livestream is hieronder te volgen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 22 december 2016

‘If Brexit happens…’ EU en VK op weg naar de absolute chaos?

Ruim zes maanden nadat de Britten in een referendum hebben beslist geen deel meer te willen uitmaken van de Europese Unie, blijft de onduidelijkheid over de Britse exit heersen. Duidelijk omlijnde uittredingsplannen zijn er nog steeds niet. Weinig omlijnde evenmin. In Groot-Brittannië nemen steeds meer politici nu al de term ‘If Brexit happens’ in de mond. De kans op een snelle afwikkeling van het onderhandelingsproces is dan ook klein, schrijft Gideon Rachman in de Britse zakenkrant Financial Times. Er zijn zelfs sterke aanwijzingen dat een vriendschappelijke scheiding onmogelijk is en dat we rekening moeten houden met een niet-onderhandelde uitstap, waarbij de Britten de onderhandelingstafel gewoon verlaten, met alle daaraan verbonden chaotische gevolgen. Daarvoor zijn volgens Rachman zowel politieke als procedure-redenen:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 22 december 2016

Soepel monetair beleid het nieuwe normaal

Sinds het omvallen van Lehman Brothers in 2008 hebben de top 50 centrale banken hun monetair beleid flink aangepast. Er zijn welgeteld 690 renteverlagingen geweest sinds het faillissement, de centrale banken hanteren allerlei ondersteuningsmaatregelen om de economie te ondersteunen. Analisten vrezen dat de munitie van de banken opgebruikt is.

Ook Alex Dryden heeft zijn bedenkingen bij de huidige evolutie van de stimuleringsmaatregelen. Hij werkt als marktstrateeg bij JP Morgan Asset Management en heeft ontzettend veel kennis op dit vlak. Dryden vreest dat er nog maar weinig ruimte overblijft voor centrale banken om in te grijpen, mocht er opnieuw iets fout lopen.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs