Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 5756 tot 5760
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

Australië moet vrezen voor hoogste kredietoordeel

De hoogste kredietbeoordeling van Australië staat onder druk. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) handhaafde donderdag de AAA-beoordeling, maar zette de verwachting op negatief. 

De firma heeft onder meer zorgen over het in toom houden van het begrotingstekort.

Volgens S&P is er een kans van één op drie dat de AAA-rating, ook wel triple-A genoemd, in de komende twee jaar naar beneden gaat.

Australië verloor voor het laatst zijn topbeoordeling, bij zowel S&P als Moody's, in 1986. Dat werd hersteld door Moody's in oktober 2002, waar S&P volgde in februari 2003.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

De edelmetalen hebben hun glans terug

De stijging in de edelmetalen goud en zilver de afgelopen tijd, zijn u waarschijnlijk niet ontgaan. Na jaren van prijsdalingen, hebben de edelmetalen hun glans volledig terug. De goudprijs is dit jaar al met bijna 30% in waarde toegenomen. De zilverprijs doet hier nog een schepje bovenop met een stijging van ruim 45%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Zilver schiet door het dak en de banken betalen

Volgens een blogger die gespecialiseerd is in het handelen in zilver, was het doorbreken van $18 het signaal dat het edelmetaal nog veel hoger zou gaan. En hoe! Afgelopen week schoot de zilverprijs door $20 heen. Onderliggende reden? De banken! Zij zijn nu hun grote shortposities aan het sluiten.

Een gap is term die vanuit de technische analyse komt. Het geeft een ruimte weer tussen een twee opeenvolgende dagen. De praktijk wijst uit dat gaps op den duur altijd worden gevuld. Feitelijk laat de grafiek van zilver zien dat het nu vanuit een neerwaartse trend, in rap tempo gap op gap aan het vullen is.

De neerwaartse trend ving aan in 2013, toen Centrale Banken meer monetaire verruiming toezegden. Vanaf dat moment kwam de zilverprijs onder druk te staan en kwam het edelmetaal terecht in een langdurige bear market, mede door de grote shortposities van banken zélf. Rond $18 bleef de dalende trend haperen, maar nu lijken alle signalen voor een langdurige bull market op groen te staan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Federal Reserve verdeeld over te voeren beleid, renteverhoging mogelijk verder weg

De vooruitzichten voor een volgende rentestap in de Verenigde Staten zijn minder concreet geworden. Bestuursleden van de koepel van Amerikaanse centrale banken zijn intern zeer verdeeld over het te voeren beleid.

Dat bleek woensdagavond uit vrijgegeven notulen van een bijeenkomst van de Federal Reserve halverwege vorige maand. Ook zijn er wat zorgen over de banenmarkt, na zeer slechte banencijfers vlak voor de bijeenkomst.

Vóór de vergadering in de aanloop naar het Britse brexit-referendum werd nog alom gedacht dat een volgende renteverhoging aanstaande was in de zomer. In de notulen wordt nu met geen woord gerept over de timing van een volgende rentestap, wat bij uitwerkingen van eerdere bijeenkomsten wel nog zo was.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

De goudprijs steeg naar het hoogste niveau in twee jaar.

De vlucht uit aandelen werd weerspiegeld in de aanhoudende run op veilig geachte staatsobligaties. Daarbij zakte het rendement op tienjarige Nederlandse staatsobligaties voor het eerst in de historie kortstondig tot onder 0 procent. De vergelijkbare Duitse rente bedraagt nu min 0,2 procent. De goudprijs steeg naar het hoogste niveau in twee jaar.