Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 5761 tot 5765
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Vastgoed onder druk

Vastgoed is wellicht één van de meest veilige en stabiele investeringen die er bestaat. Deze investeringsklasse wordt zelden of nooit in twijfel getrokken omdat de vastgoedmarkt het jaar na jaar goed doet. Toch wordt het halen van rendement minder evident, aldus grootbank ING. Het ziet er dus naar uit dat de vastgoedmarkt aan het afkoelen is.

Grootbank ING België heeft de vastgoedmarkt eens onder de loep genomen aan de hand van een analyse van vorig jaar en een vooruitblik voor de nabije toekomst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Laatste keer toen het pond zo daalde, zag de economie er zo uit…

Het pond is als gevolg van de Brexit in een neerwaartse spiraal terecht gekomen en de vraag is hoe hoog de schade nog kan gaan oplopen. Technisch gezien zijn de meeste steunpunten wel gesneuveld en als we het pond afspiegelen tegenover de dollar, dan is er helemaal geen steunpunt meer voorhanden.

Bloomberg heeft onderzocht of we in het verleden ook te maken hebben gehad met soortgelijke bewegingen bij de Britse valutamunt. Uit dit onderzoek kwam uiteindelijk naar voren dat we tussen het jaar 1979 en 1984 te maken hebben gehad met een soortgelijke daling.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Koersdoel Goud omhoog bij HSBC

HSBC heeft deze week het koersdoel voor goud verhoogd. In juli van 2015 verlaagde de bank het koersdoel. De bank gaat uit van een stijging van.......

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Verenigd Koninkrijk en Italië: veroorzakers nieuwe crisis

De crisis, die nooit tot een einde komt… Volgend jaar zal het tien jaar zijn dat het Europese continent ten prooi valt aan een financiële en economische crisis.

Ondertussen gaat het gedonder gewoon verder, zonlicht is nog niet meteen in zicht. In Zuid-Europa blijft de werkeloosheid en de schuldenberg gigantisch. Ook de bankencrisis lijkt opnieuw de kop op te steken.

Mogelijk zorgen de problemen in het Verenigd Koninkrijk en Italië voor een nieuwe bankencrisis en malaise op de financiële markten, zo voorspellen heel wat analisten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Parijs hengelt naar Londense bankiers

De Franse overheid werkt aan lokkertjes om Britse financiële instellingen te verleiden bankiersbanen van Londen naar Parijs te verplaatsen. Dat zei de hoogste bestuurder van de Franse centrale bank, Francois Villeroy de Galhau.