Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 5766 tot 5770
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

'Brexit Blues': Belgische tienjaarsrente rijgt laagterecords aaneen

Het financiële Brexit-tumult blijft de tienjaarsrente van België en ook Duitsland, de referentie voor staatspapier, naar nieuwe diepterecords duwen. De Belgische tienjaarsrente noteert woensdag rond 10.30 uur op 0,157 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Duitsland eist dat Europese Commisie Spanje en Portugal sancties oplegt

Duitsland uit bij monde van EU-commissaris Günther Öttinger zware kritiek op commissievoorzitter Jean-Claude Juncker omdat de commissie sancties tegen Spanje en Portugal wegens de staatsschuld van die landen uitstelt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Nederlandse tienjaarsrente zakt voor het eerst onder nul

De run op veilige staatsobligaties heeft woensdag ook de rente op Nederlandse staatsleningen voor tien jaar korte tijd tot onder het nulpunt gedrukt.

Dat betekent dat beleggers voor het eerst in de historie geld toeleggen op de middelen die ze in deze Nederlandse obligaties steken.

Nederland is het tweede land in de eurozone waarvan de rente onder nul duikt. Vorige maand gebeurde dat ook met de Duitse staatslening met een looptijd van tien jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Faillissementen eisten dit jaar al ruim 11.000 banen

Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden in België 5.259 bedrijven door faillissementen getroffen. Dat betekende een daling met 12,6 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van consulent Graydon.

Opgemerkt wordt dat het aantal faillissementen daarmee is ingekrompen tot het laagste niveau in zeven jaar tijd. De grootste terugval werd opgetekend in Brussel, waar een daling met 26 procent werd gemeld. Ook in Wallonië ging het aantal faillissementen met 18,8 procent achteruit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Beursblik: goudprijs reflecteert aanhoudende risico-aversie

Goud blijft de optimale belegging voor partijen die weg willen blijven van de huidige risico’s in de markt. Dit schreef marktanalist Naeem Aslam van Think Forex woensdag.

Aslam benadrukte de curve van de prijs per troy ounce goud, die sinds de bekendwording van Brexit na het referendum op 23 juni slechts één dag kende met een daling.

Daarmee is het koersdoel van 1.400 Amerikaanse dollar per troy ounce in zijn visie “een stuk realistischer” met een voorlopig hoogste koers van 1.371,39 Amerikaanse dollar. Dit betekende de hoogste notering sinds maart 2014.