Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 5776 tot 5780
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Slow motion train wreck

De cijfers uit Japan zijn binnen, maar macro-econoom Kees de Kort wordt er niet enthousiast van. 'Dat Japan is natuurlijk een slow motion train wreck. Maar ik heb het er nog over omdat het toch de derde economie ter wereld is.'

De industriële productie laat weer een klein minnetje zien, in de bouw een klein minnetje, en toch zijn de werkloosheidscijfers extreem laag. De Kort heeft daar wel een verklaring voor: 'De werkloosheid zit onder mensen met vroeger goed betaalde banen. Maar ze zijn vervangen door parttimers: vrouwen en oudere mensen, nog slecht betaald ook. De beroepsbevolking neemt daardoor af, mensen zoeken niet meer.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Jim Rickards: “Na de war on cash volgt de war on goud”

Er wordt het laatste jaar veel geschreven over de war on cash. Overheden willen steeds meer evolueren naar een digitaal geldsysteem. Volgens Jim Rickards liggen hier kansen voor alerte mensen die om hun geld geven. Na de war on cash volgt onvermijdelijk de war on goud. Daarom dat je nu nog goud moet kopen.

Officieel luidt de uitleg dat in een digitaal geldsysteem criminele transacties gemakkelijker op te volgen zijn. Maar overheden hebben dikwijls een verborgen agenda. In een digitaal geldsysteem kan men ook alles opvolgen wat jij doet met je geld.

En het heeft ook nog andere voordelen: men kan niet meer vluchten naar cash geld zodat negatieve rentevoeten eindeloos kunnen doorgetrokken worden. Men kan zelfs digitale geldtransacties gaan belasten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Ook Amerikaanse centrale bank maakt zich klaar voor negatieve rentevoeten

Verschillende centrale banken over heel de wereld voeren al een beleid van negatieve rentevoeten op de kortetermijnrente. De Amerikaanse Federal Reserve is een van de weinige die nog ontbreekt. Maar daar kan snel verandering in komen, zo blijkt uit uitspraken van Stan Fischer, rechterhand van Janet Yellen.

Volgens Stan Fischer werkt het beleid van negatieve rentevoeten in andere landen wel. De Verenigde Staten kan dus ook overschakelen op dit extreem monetair beleid indien de omstandigheden zich daartoe verplichten.

Janet Yellen liet vorig jaar al eens uitschijnen dat NIRP wel degelijk een optie kan worden in de Verenigde Staten:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

5 bedrijven die hun dividend al meer dan 50 jaar op rij verhogen

Dividenden kunnen een zeer krachtig middel zijn om rijkdom op te bouwen op lange termijn. Niets is gegarandeerd in de beleggerswereld. Maar bedrijven die al tientallen jaren op rij hun dividend verhogen, komen dicht in de buurt.

Voor dividendbeleggers is het ergste dat er kan gebeuren dat het bedrijf het dividend verlaagt of schrapt. Maar bedrijven die er al decennia lang in slagen hun dividend jaar na jaar te verhogen, verlagen dit risico tot een minimum.

Oorlogen, inflatie, stagflatie, oliecrisissen, de dotcom-bubbel, de financiële crisis, tal van recessies, … onderstaande 5 bedrijven hebben het niet aan hun hart laten komen en trakteren de aandeelhouders al minstens 50 jaar op een dividendverhoging.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

‘VS en Noord-Korea onderhandelen vredesakkoord’

Er zijn dit jaar al een aantal geheime ontmoetingen geweest tussen vertegenwoordigers van de Verenigde Staten en Noord-Korea. Daarin zouden mogelijk aanwijzingen kunnen worden gevonden dat het Noord-Koreaanse regime bereid is tot een heropstart van de onderhandelingen rond zijn nucleaire programma.

Dat heeft Josh Rogin, redacteur van The Washington Post, gemeld. Sinds Kim Jong Un vijf jaar geleden het Noord-Koreaanse presidentschap van zijn vader erfde, is er tussen beide landen geen officiële dialoog meer geweest, maar achter de schermen werd volgens Rogin wel contact gehouden.

De ontmoetingen tussen de Amerikaanse en Noord-Koreaanse vertegenwoordigers zouden hebben plaats gehad op locaties zoals Berlijn, Peking of Singapore.