Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 5791 tot 5795
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

De Crexit: vele malen erger dan Brexit of Nexit

Aankomende jaren zullen bedrijfsschulden almaar toenemen, zo stelt Standard and Poor’s in een rapport. Reden: het goedkope geld van de centrale banken en de lage rente maakt het voor bedrijven (te) aantrekkelijk om schulden aan te gaan.

Maar wat als de omstandigheden veranderen en de geldschieters hun geld willen zien? Dan kan er sprake zijn van een Crexit (credit exit), die kan leiden tot een nieuwe financiële crisis. Volgens Standard and Poor’s is dit een realistisch scenario.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Binnen enkele jaren is yuan derde meest gebruikte valuta

De Chinese yuan wordt steeds belangrijker op de wereldmarkt, dat blijkt uit een analyse van expert Xiang Songzuo, vicedirecteur van het International Monetary Institute (IMI). De expert beweert dat de Chinese eenheidsmunt in 2018 zal uitgroeien tot de derde meest gebruikte valuta ter wereld. Songzuo benadrukt wel dat de munt nog voor enkele internationale uitdagingen staat om de derde plaats te veroveren.

Een sterke prestatie want hoe het er nu naar uit ziet, zal de Chinese munt op korte tijd de Japanse yen en het Britse pond voorbijsteken. Als het daar effectief in slaagt, is de yuan de meest gebruikte eenheidsmunt na de dollar en de euro.

Xiang Songzuo lichtte zijn analyse toe tijdens de bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds in Beijing de afgelopen zondag.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Hoe groot is het Brexit-minnetje?

'De effecten van de Brexit vallen reuze mee.' Dat heeft Jens Weidmann van de Duitse Bundesbank gezegd. 'Op dit moment is er niks veranderd, behalve dat er in de toekomst iets gaat gebeuren.'

'Op termijn is het een minpuntje', zegt macro-econoom Kees de Kort. 'We gaan met een beetje pech iets minder exporteren, iets minder importeren. Feitelijk gaan de kortetermijneffecten van de Brexit voor de eurozone beperkt zijn. Maar naar aanleiding hiervan, gaat men kijken: wat kan er nog meer gebeuren?'. Het is een onzekere factor', zegt De Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

'Brexit kost Duitse economie 0,1 procent groei'

Het Britse besluit om de Europese Unie te verlaten kost Duitsland dit jaar 0,1 procent economische groei. Dat zegt econoom Klaus Wohlrabe, verbonden aan het universitaire onderzoeksbureau CESifo Group in München, maandag.

CESifo ging eerder uit van een groei van het bruto binnenlands product (bbp) van 1,8 procent, maar stelt dat nu bij naar 1,7 procent, aldus Wohlrabe.

"De onzekerheid over een mogelijke Brexit is alleen zichtbaar in bepaalde sectoren", zegt de econoom.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Klimaatwijziging: In sommige landen wordt het gewoon te heet om te werken

De temperatuurstijging door de klimaatwijziging zal de wereldwijde economieën tegen het einde van het volgende decennium meer dan 2 biljoen dollar kosten. In een aantal arme gebieden zullen de werkuren door de warme temperaturen bovendien drastisch moeten worden beperkt.

Dat zegt een rapport van de Verenigde Naties. De rijke landen hebben volgens de onderzoekers de nodige financiële middelen om die gevolgen op te vangen. Arme naties, die nochtans slechts een beperkte rol hebben gehad in de klimaatverandering, hebben die mogelijkheden niet en zullen volgens de voorspellingen dan ook het zwaarst worden getroffen.