EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 5791 tot 5795 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 21 november 2016

Jim Rickards: het zal deze keer compleet anders worden

Jim Rickards schoof onlangs aan bij Bloomberg om te discussiëren over de toekomst van de dollar en de Amerikaanse economie.

Jim Rickards schoof onlangs aan bij Bloomberg om te discussiëren over de toekomst van de dollar en de Amerikaanse economie.

Rickards waarschuwt al geruime tijd voor een nieuwe crisis, één die deze keer compleet anders zal worden. Hij schrijft hier al geruime tijd over in één zijn boeken ‘The Death of Money: The Coming Collapse of the International Monetary System’, en recent in ‘The New Case for Gold’ (2016).

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 21 november 2016

Goud en de stijging van de US dollar

De overwinningsroes ebde langzaam weg van de markten. De euforie (na de winst van Trump) maakte plaats voor realisme. Die zin voor realiteit sloeg in, nadat de koers van de US dollar naar het hoogste punt sinds 2003 schoot! De uitbraak van de wereldreservemunt geeft een bijzonder wrange smaak aan de uitbraken van de belangrijkste beursindices in de VS.

Inmiddels noteert de USD-index ruimschoots boven de grens van 100! Ter herinnering: de USD-index noteerde vijf jaar geleden nog aan 75.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 21 november 2016

Italië, 4 december… valt de volgende dominosteen?

Op 4 december trekken de Italianen naar de stembus om er een reeks voorstellen van hun premier Renzi goed te keuren of te verwerpen. Matteo Renzi heeft – net als David Cameron dat met het Brexitreferendum deed – zijn politiek lot aan het referendum verbonden.  Er staat dus veel op het spel, niet enkel voor Italië, maar voor de ganse EU.

Renzi’s oppositie bestaat uit een drietal partijen, waaronder de populistische Vijfsterrenbeweging van Beppe Grillo. Die slaagde er bij de recente gemeenteraadsverkiezingen al in de macht in de miljoenensteden Rome en Turijn te veroveren. Ook een reeks kleinere steden ging toen voor de bijl. Verder is er de anti-immigratiepartij Lega Nord, die net als de Vijfsterrenbeweging het Italiaanse lidmaatschap van de eurozone in vraag stelt en mee wil surfen op de anti-establishmentgolf die het Westen in haar greep houdt.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 21 november 2016

Trump heeft een punt: 18 van de 22 Europese Navo-leden betalen te weinig

Vele Europese leden van de Noordatlantische Verdragsorganisatie (Navo) worden met een budgettair dilemma geconfronteerd. De militaire verdragsorganisatie vraagt immers dat zijn leden 2 procent van hun bruto binnenlandse product aan defensie zouden besteden, maar slechts vier landen voldoen aan die norm.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 21 november 2016

Erdogan heeft het gehad met de EU, wil in ‘Shangai Five’ met Rusland en China

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat zijn land niet tegen elke prijs lid wil worden van de Europese Unie en dat ook de ‘Shangai Five’, een blok gedomineerd door China, Rusland en een reeks Centraal-Aziatische landen tot de mogelijkheden behoorde.

Navo-lid Turkije onderhandelt al 11 jaar lang over toetreding tot de EU, maar de Europese leiding raakt steeds verder gefrustreerd door Ankara’s inkrimping van democratische vrijheden, een patroon dat door Erdogan als een vorm van ‘neerkijken op zijn land’ wordt geïnterpreteerd. ‘De EU houdt ons al 53 jaar aan het lijntje,’ zei de Turkse president.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs