Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 5796 tot 5800
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Amerikaanse 10-jaars rente naar historisch dieptepunt

De rente op Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van tien jaar zakte deze week naar 1,36%, het laagste niveau in de Amerikaanse geschiedenis. De inflatie in de VS is ondertussen opgelopen tot 1%, wat betekent dat je na correctie voor de inflatie bijna niets meer kunt verdienen aan het schuldpapier.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Ook centrale bank Zweden kan rente niet voorspellen

Ook de centrale bank van Zweden heeft geen flauw idee waar de rente naartoe zal gaan, zo blijkt uit de volgende grafiek. De economen van de centrale bank verwachten al vijf jaar dat de rente zal gaan stijgen, maar het tegenovergestelde gebeurde. De enige verandering die we door de jaren heen zien is dat de renteverwachtingen steeds verder naar beneden worden bijgesteld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Britse aandelenmarkt niet gestegen in dollars

De Britse aandelenmarkt staat hoger dan voor de ‘Brexit‘ en bereikte begin deze maand zelfs het hoogste niveau in bijna een jaar tijd. Maar wat men lijkt te vergeten is dat de waarde van de Britse aandelen zijn uitgedrukt in het Britse pond, dat na het referendum ruim tien procent van haar waarde verloren heeft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

EU wil belastinghel

Het gaat vooruit. Het gaat verbazend goed vooruit. Woensdag stemt het Europees Parlement in Straatsburg over een ‘taxation report’. Hiermee wil de EU belastingfraude te lijf gaan.

Een wanstaltig rapport, met verstrekkende gevolgen. We zetten enkele van de opmerkelijkste voorstellen en passages op een rij:

1. Het Taxe-rapport gooit belastingoptimalisatie en fraude op een hoopje. Niet alleen illegale activiteiten (belastingontduiking) maar ook legale activiteiten (belastingontwijking) moeten vanaf nu aangepakt worden en beschouwd worden als crimineel gedrag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Sterkste daling olieprijs in bijna vijf maanden

De olieprijzen liggen op koers voor de sterkste daling in bijna vijf maanden. De prijzen staan onder druk door zorgen over de afzwakkende wereldeconomie en de gevolgen van de brexit, terwijl het aanbod op de oliemarkt ruim blijft.

De prijs van een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) stond in New York 4,3 procent lager op 46,88 dollar en Brentolie zakte 3,8 procent tot 48,21 dollar.