Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5796 tot 5800
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

Sombere PMI-index slecht nieuws voor Britse pond

Afgelopen week zagen we eindelijk het eerste belangrijke nieuws uit het Verenigd Koninkrijk na het EU-referendum, namelijk de inkoopmanagersindex over de maand juli. En de cijfers waren erg slecht, want de  PMI indices van zakelijk vertrouwen ondergingen hun sterkste daling in de geschiedenis.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

DNB ziet positie pensioenfondsen verslechteren

De positie van pensioenfondsen is in het tweede kwartaal verder verslechterd.

De zogenoemde beleidsdekkingsgraad van de fondsen kwam eind juni uit op 99,6 procent. Dat is 2,3 procentpunten lager dan drie maanden eerder, meldt De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag. De dekkingsgraad steeg in dezelfde periode licht van 96,3 procent naar 96,6 procent.

De dekkingsgraad is de verhouding tussen de bezittingen en verplichtingen van pensioenfondsen. Het percentage toont aan in hoeverre een fonds in staat is om nu en in de toekomst pensioenen uit te betalen. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de dekkingsgraden van de afgelopen twaalf maanden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

Dit zijn de branches waarin je de meeste kans hebt om miljonair te worden

Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Maar toch is het interessant om van miljonairs te horen welke branches ze het meest kansrijk achten in de toekomst.

CapGemini vroeg het hen, in zijn meest recente World Wealth Report: ze moeten elk 3 branches noemen. Business Insider vatte hun antwoorden samen.

Hieronder het lijstje:

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

BP schrapt duizenden banen en zet het mes in investeringen

De winst van het Britse olie- en gasconcern BP is in het tweede kwartaal bijna gehalveerd onder druk van de lage olieprijzen. Dat blijkt uit cijfers die dinsdag werden gepubliceerd door BP.

De onderliggende winst zakte naar 720 miljoen dollar, van 1,3 miljard dollar in het tweede kwartaal een jaar geleden. De omzet ging naar ruim 47 miljard dollar, van meer dan 62 miljard dollar vorig jaar. De productie van olie en gas nam met 1 procent af tot het equivalent van 2,09 miljoen vaten per dag. Vanwege de moeilijke marktomstandigheden schrapt BP duizenden banen en wordt het mes gezet in de investeringen. Ook worden veel activiteiten verkocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

De goud-zilver ratio heeft een verborgen boodschap

Wat een week weer. De beurzen zetten hun recordrace zonder veel verpinken verder. De aanhoudende kracht waarmee de koersen dag na dag hoger worden gezet, zagen we zelden. Vooral niet in het huidige klimaat van onzekerheid en risico.

Het heeft soms wat weg van paniekaankopen. Alsof beleggers plots geen andere uitweg meer zien dan aandelen. De dreiging van negatieve rentes wereldwijd zet steeds meer investeerders aan het denken.

‘Als ik straks moet betalen voor staatsobligaties en het risico van bedrijfsobligaties nog amper wordt vergoed, dan kan ik maar beter in aandelen gaan.’