Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 5801 tot 5805
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

“We moeten stilaan beseffen dat de Brexit er NIET zal komen.”

Naarmate de tijd vordert, moeten we gaan beseffen dat Groot-Brittannië misschien wel nooit de Europese Unie zal verlaten. Dat is de conclusie uit een nota van Morgan Stanley economen Jacob Nell en Melanie Baker.

Beide economen deden een poging om uit te zoeken hoe de Brexit daadwerkelijk zou gebeuren. Maar wat blijkt, de Europese Unie verlaten is zó moeilijk en zó schadelijk voor de economie, dat het gemakkelijker is om de strijd te rekken en uiteindelijk helemaal niet over te gaan tot een definitieve scheiding.

De economen van Morgan Stanley doen geen specifieke voorspelling over hoe het Verenigde Koninkrijk de Europese Unie gaat verlaten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

Creatieve oplossing

De speech van ECB-president Mario Draghi gisteren dreigde een saaie boel te worden. Totdat hij begon over de Italiaanse banken...

Italiaanse banken staan er niet best voor. Zij kampen met probleemleningen. BNR-macro-econoom Kees de Kort: 'Hoe gaan we dat oplossen? Daar zijn regels voor, maar Mario heeft een beetje aan de knoppen zitten morrelen en zegt: 'Nou, in exceptionele omstandigheden, in de bestaande regels, moeten we misschien toch eens gaan kijken'. Niks concreets, niks expliciets, maar het ligt op tafel.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

Amazon CEO Jeff Bezos springt over Warren Buffett als 3e rijkste man van de wereld

Amazon CEO Jeff Bezos is nu de 3e rijkste man ter wereld. Hij dankt zijn rijkdom als grootaandeelhouder van Amazon. Amazon ontwikkelde zich de laatste decennia van online boekenverkoop tot online verkoop van … zowat alles. Ook dit jaar staat het aandeel Amazon weer in vuur en vlam.

Bezos kreeg vroeger heel vaak kritiek te horen dat hij alle cash bleef investeren in plaats van winst te maken. Dit bezorgde het aandeel Amazon verschillende klappen.

Maar de lange termijn strategie van Bezos loont.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

'VK was onvoorbereid op Brexit'

Het Verenigd Koninkrijk was niet voorbereid op de keuze om uit de Europese Unie te stappen en moet daarom wat meer tijd krijgen voor een reactie.

Dit vertelde de Franse ministerie van Financiën, Michel Sapin, aan persbureau Reuters. Hij benadrukte meteen dat het land niet te lang moet krijgen om onzekerheid te beperken.

Deze onzekerheid is ook funest voor de Britse economie.  

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

Het ziet er niet al te best uit voor de Britse economie

De keuze om de Europese Unie te verlaten is een hard gelag voor de Britse economie. De peilingen onder inkoopmanagers wijzen op een forse krimp voor het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de vrijdag gepubliceerde studie van onderzoeksbureau Markit, dat haar voorspellingen ent op peilingen onder inkoopmanagers, zakken productie en het aantal nieuwe orders voor het eerst sinds het einde van 2012 en is het optimisme van Britse dienstverleners over het komende jaar sinds 7 jaar niet zo laag.