EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 5801 tot 5805 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 19 december 2016

Obligaties verliezen $431 miljard aan waarde

De afgelopen week verdampte er wereldwijd $431 miljard uit obligaties. Beleggers maken zich zorgen over de oplopende rente en een krapper monetair beleid van de Federal Reserve, waardoor de voorkeur verschuift richting aandelen. Bij een oplopende rente daalt de koers van een obligatie, omdat het schuldpapier dat tegen een lagere rente is uitgegeven minder aantrekkelijk geworden is.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 19 december 2016

Schuldenberg is het fundamentele probleem in toekomst, rest is bijzaak

Na de financiële crisis in 2008 was de grootste angst dat teveel risico gebundeld was bij slechts enkele spelers welke dit onmogelijk konden redden zonder overheidssteun. Ondertussen is deze crisis opgelost en vieren de beuren hoogtij alsof er niets gebeurd is. Maar is dit ook echt zo?

De financiële crisis in 2008 heeft diepe gewonden geslaan onder meer in de financiële sector waar onder meer de bank Lehman Brothers als één van de eerste overkop ging. Nu, 8 jaar verder, lijkt dit alles een ver verleden te zijn waarbij er terug volop sprake is van een economische heropleving, dit voornamelijk in de Verenigde Staten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 19 december 2016

OPEC-beslissing zal uitvoer olie naar Europa doen dalen

Nu de beslissing omtrent een productieverlaging door de OPEC een feit lijkt te zijn zal dit ook een impact hebben de wereldwijde oliestromen. Op welke wijze deze evolueren bekijken we hieronder meer in detail.

De OPEC heeft de afgelopen maand een grote impact nagelaten op de wereldwijde olieprijzen. Wat echter ook gepaard gaat met deze productieverlaging is het wijzigen van de dagelijkse olieleveringen naar de diverse continenten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 19 december 2016

Oekraïne nationaliseert grootste bank

Oekraïne heeft zijn grootste bank PrivatBank genationaliseerd. Kiev wil zo vermijden dat het bankensysteem instort in het door de burgeroorlog verzwakte land. De sanering van de banken is bovendien een van de belangrijkste voorwaarden voor de financiële hulp van het westen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 19 december 2016

Vooruitblik op de week

Amerikaanse staatsobligatieprijzen zakten donderdag en zetten hun pad omlaag voort nadat de Federal Reserve zijn basisrente woensdag met 25 basispunten had verhoogd en voor volgend jaar een sneller dan verwachte serie rentestappen zag aankomen. …. Woensdag verraste de Fed de markten met een vooruitzicht dat uitgaat van volgend jaar drie renteverhogingen in plaats van twee. – Anmar Frangoul, “Opbrengsten VS-staatspapier spuit omhoog na rentestap Fed, cnbc.com, 15 december 2016.

Een dollarstijging die na de VS-verkiezing begon is deze week met de Feds renteverhoging geaccelereerd, wat mogelijk doorwerkt in de komende maanden in economieën elders ter wereld… Een scherpe toename in de dollar houdt langdurige economische consequenties in, potentieel een Amerikaans winstenherstel bemoeilijkend en maakt het de rest van de wereld lastiger om de dollargerelateerde schuld terug te betalen.– Chelsey Delaney, “Dollarstijging zet aan tot wereldwijde rustverstoring”, Wall Street Journal, 16 december 201.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs