EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 5811 tot 5815
Geplaatst op: vrijdag 16 september 2016

Ongelofelijk, maar waar… de rente stijgt!

De rentevoeten stijgen. Een opmerkelijke evolutie waarover de voorbije dagen in de mainstreammedia amper is bericht. Nochtans gaat het om een belangrijke trend die alle rijke landen aanbelangt, van Japan over de Verenigde Staten tot Europa. Het gaat dan niet om de rentevoeten op korte termijn, die zich zowat overal in de rijke wereld nog steeds rond het nulpunt bevinden, maar om de rente op lange termijn. Sinds enkele dagen noteert het equivalent van 1.000 miljard dollar aan staatsobligaties afgesloten tegen een negatieve rente opnieuw tegen positieve rente.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 16 september 2016

Ons eigen aardgas is op als de baby’s van 2016 volwassen zijn

Nederland heeft bij nog achttien jaar eigen gas, als we op het huidige winningstempo aardgas blijven oppompen. Daarna zijn we volledig afhankelijk van buitenlands gas, of alternatieven zoals duurzame energie, kernenergie en geïmporteerde stroom.

940 miljard kuub. Zoveel gas heeft Nederland nog te verstoken, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Maar wat zegt zo’n getal?

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 16 september 2016

Sluiting kolencentrales kost mogelijk 2.800 banen

Bijna 2.800 banen dreigen te verdwijnen als het kabinet dit najaar besluit dat alle kolencentrales dicht moeten. Als het zover komt wil FNV dat de overheid 600 tot 800 miljoen euro vrijmaakt om dat te compenseren.

Bijna 2.800 banen dreigen te verdwijnen als het kabinet dit najaar besluit dat alle kolencentrales dicht moeten. Als het zover komt wil FNV dat de overheid 600 tot 800 miljoen euro vrijmaakt om dat te compenseren.

De vakbond verwijst naar onderzoek dat minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft laten doen naar de gevolgen voor de werkgelegenheid als Nederland helemaal stopt met stroomopwekking met behulp van kolen.

Daaruit blijkt dat ruim tweeduizend banen op de tocht staan bij de kolencentrales zelf, en nog zo'n zeshonderd arbeidsplaatsen bij ondersteunende diensten.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 16 september 2016

Duitse ambassadeur: Oekraine niet klaar voor lidmaatschap NAVO

Oekraïne is niet klaar voor het lidmaatschap van de NAVO en een lidmaatschap staat ook niet op de planning van dit militaire samenwerkingsverband. Dat zei Ernst Wolfgang Reichel, de Duitse ambassadeur in Oekraïne. In december 2014 sprak de regering van Oekraïne haar intentie uit om toe te treden tot de NAVO en in september 2015 ondertekende president Poroshenko een militaire doctrine om het land tegen 2020 bewapend te hebben naar het niveau dat hoort bij een NAVO lidstaat.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 16 september 2016

Amerika wil 14 miljard dollar van Deutsche Bank voor verstrekken van rommelhypotheken

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Deutsche Bank een schikkingsvoorstel van 14 miljard dollar (zo'n 12,5 miljard euro) gedaan, vanwege het verstrekken van foute hypotheken in het verleden. De bank gaat daar niet mee akkoord, zo heeft het laten weten.

"Deutsche Bank heeft niet de intentie te schikken in de buurt van het bedrag wat nu wordt genoemd", zo gaf vrijdag in een verklaring aan. Volgens het financiële concern beginnen de onderhandelingen nu en zal een potentiële schikking op een duidelijk lager bedrag uitkomen. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal wordt het voorstel van 14 miljard dollar gezien als een openingsbod.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs