Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5811 tot 5815
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Hoe groot is het Brexit-minnetje?

'De effecten van de Brexit vallen reuze mee.' Dat heeft Jens Weidmann van de Duitse Bundesbank gezegd. 'Op dit moment is er niks veranderd, behalve dat er in de toekomst iets gaat gebeuren.'

'Op termijn is het een minpuntje', zegt macro-econoom Kees de Kort. 'We gaan met een beetje pech iets minder exporteren, iets minder importeren. Feitelijk gaan de kortetermijneffecten van de Brexit voor de eurozone beperkt zijn. Maar naar aanleiding hiervan, gaat men kijken: wat kan er nog meer gebeuren?'. Het is een onzekere factor', zegt De Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

'Brexit kost Duitse economie 0,1 procent groei'

Het Britse besluit om de Europese Unie te verlaten kost Duitsland dit jaar 0,1 procent economische groei. Dat zegt econoom Klaus Wohlrabe, verbonden aan het universitaire onderzoeksbureau CESifo Group in München, maandag.

CESifo ging eerder uit van een groei van het bruto binnenlands product (bbp) van 1,8 procent, maar stelt dat nu bij naar 1,7 procent, aldus Wohlrabe.

"De onzekerheid over een mogelijke Brexit is alleen zichtbaar in bepaalde sectoren", zegt de econoom.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Klimaatwijziging: In sommige landen wordt het gewoon te heet om te werken

De temperatuurstijging door de klimaatwijziging zal de wereldwijde economieën tegen het einde van het volgende decennium meer dan 2 biljoen dollar kosten. In een aantal arme gebieden zullen de werkuren door de warme temperaturen bovendien drastisch moeten worden beperkt.

Dat zegt een rapport van de Verenigde Naties. De rijke landen hebben volgens de onderzoekers de nodige financiële middelen om die gevolgen op te vangen. Arme naties, die nochtans slechts een beperkte rol hebben gehad in de klimaatverandering, hebben die mogelijkheden niet en zullen volgens de voorspellingen dan ook het zwaarst worden getroffen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Rusland wil de grootmacht van het Noordpoolgebied worden

Rusland drijft zijn militaire en economische activiteiten in het noordpoolgebied verder op. Dat heeft de Russische vice-premier Dmitri Rogozin aangekondigd.

De plannen kaderen volgens Rogozin in de strategie van Rusland om zijn land en cultuur te verdedigen. Daartoe behoort volgens de vice-premier ook het noordpoolgebied, waar volgens hem de toekomst van de Russische identiteit is gesitueerd.

Het noordpoolgebied omvat volgens ramingen 20 procent van de onaangeroerde voorraden fossiele brandstoffen ter wereld. “Die reserves zijn cruciaal voor de energieveiligheid en de Russische nationale soevereiniteit,” zegt Rogozin.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

IMF: Overheden moeten meer stimuleren

De landen van de G20 moeten hun overheidsuitgaven verhogen om de economie te stimuleren, zo stelt Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Meer stimulering is nodig, omdat de instrument van negatieve rente in de ontwikkelde landen haar grenzen bereikt heeft.