Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 5816 tot 5820
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Rusland wil de grootmacht van het Noordpoolgebied worden

Rusland drijft zijn militaire en economische activiteiten in het noordpoolgebied verder op. Dat heeft de Russische vice-premier Dmitri Rogozin aangekondigd.

De plannen kaderen volgens Rogozin in de strategie van Rusland om zijn land en cultuur te verdedigen. Daartoe behoort volgens de vice-premier ook het noordpoolgebied, waar volgens hem de toekomst van de Russische identiteit is gesitueerd.

Het noordpoolgebied omvat volgens ramingen 20 procent van de onaangeroerde voorraden fossiele brandstoffen ter wereld. “Die reserves zijn cruciaal voor de energieveiligheid en de Russische nationale soevereiniteit,” zegt Rogozin.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

IMF: Overheden moeten meer stimuleren

De landen van de G20 moeten hun overheidsuitgaven verhogen om de economie te stimuleren, zo stelt Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Meer stimulering is nodig, omdat de instrument van negatieve rente in de ontwikkelde landen haar grenzen bereikt heeft.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Chinese yuan wordt derde handelsmunt

De Chinese yuan wordt in 2018 de derde grootste munt ter wereld na de dollar en de euro. Dat zei Xiang Songzuo, vicevoorzitter van het International Monetary Institute (IMI) afgelopen zondag tijdens een bijeenkomst van het IMF in Beijing.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

Hete zomer in Turkije

Erdogan heeft duizenden ‘tegenstanders’ inmiddels laten oppakken, uit alle geledingen uit de samenleving. Deze arrestaties hebben op zo’n grote schaal plaatsgevonden dat het lijkt alsof deze lijsten met verdachten al lange tijd geleden waren gemaakt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 25 juli 2016

6 strategieën om je inkomen te verhogen

Ben jij aan het eind van de maand steeds platzak, maar kan je geen nee zeggen tegen een restaurantbezoek? Haal de buikriem nog niet aan! Met deze strategieën zal je werkgever je meer waarderen en je daar ook naar betalen.