Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 5826 tot 5830
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Britse pond opnieuw onderuit

De waarde van het Britse pond is dinsdag verder weggezakt tot iets meer dan $1,31, het laagste niveau in 31 jaar tijd. Valutahandelaren verkopen hun ponden omdat ze nieuwe monetaire stimulering van de Bank of England verwachten. Het Britse pond heeft door de ‘Brexit‘ al meer dan tien procent van haar waarde verloren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Waarom Merkel het een zorg zal zijn als de Britten geen toegang meer hebben tot de Europese markt

Duitsland is sinds de uitslag van het Brexit-referendum duidelijk: het Verenigd Koninkrijk zal minder of meer toegang verliezen tot de Europese vrije markt. Is dat grootspraak of heeft Duitsland andere belangen dan de export naar de Britten?

Wie Duitsland zegt, zegt auto’s. Ook na het dieselschandaal is de Europese natie een van de grootste autobouwende landen ter wereld, met luxepaardjes als BMW, Mercedes en Audi voorop. Als een Brexit werkelijk doorgaat, zal dat dit fabrikanten een flinke hap uit de taart kosten.

Die lobby wordt de laatste tijd aangewezen als reden waarom Duitsland soepeler gaat worden vis-à-vis Britse toegang tot de Europese open markt. Toen Boris Johnson nog meepraatte over de Brexit, opperde hij een uitzonderingspositie met minder immigratie en een op maat gemaakt toegangsplan tot de Europese markt. Dat verwees bondskanselier Angela Merkel meteen resoluut naar de prullenbak.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Goud en zilver zijn de grote winnaars van de Brexit

Het besluit van het merendeel van de Britse bevolking om uit de Europese Unie te stappen heeft heel wat los weten te maken in de wereld. Als we kijken naar het Verenigd Koninkrijk dan kunnen we zien dat de verdeeldheid na dit besluit alleen nog maar verder is toegenomen. Daarnaast zijn de tegenstanders op dit besluit een nieuwe petitie begonnen om op die manier een tweede referendum te bewerkstelligen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

ECB wil dat Italiaanse bank meer slechte leningen opruimt

De Italiaanse Banca Monte dei Paschi di Siena moet van de Europese Centrale Bank (ECB) nog meer slechte leningen op zijn balans wegwerken. 

Waar de bank eind vorig jaar nog voor 24,2 miljard euro aan kredieten had uitstaan die waarschijnlijk niet kunnen worden afgelost, moet dat bedrag in 2018 zijn teruggebracht tot maximaal 14,6 miljard euro.

Monte Paschi, opgericht in 1472 en daarmee de oudste bank ter wereld, bevestigde dat maandag na berichtgeving van Italiaanse media.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Naaste medewerker: ‘Hillary Clinton verbrandde haar dagelijkse agenda’

Huma Abedin, de naaste medewerker van Democratisch presidentskandidaat Hillary Clinton, heeft toegegeven dat haar baas regelmatig haar dagelijkse agenda verbrandde toen ze nog staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken was. 

Abedin moest een verklaring afleggen die verband houdt met de Freedom of Information Act omtrent Clintons e-mails. Abedin (rechts op de foto) zei daarover tegenover de advocaten van Judicial Watch het volgende:

“Als er een programma werd gecreëerd waarin haar dagelijkse agenda stond genoteerd toen ze nog secretaris Buitenlandse Zaken was, dan werd een kopie daarvan in een zak gedeponeerd, die later werd verbrand. Dat is meer dan eens gebeurd.”