Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5831 tot 5835
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

Verandering in Sharia kan moslims op de goudtrein doen springen

Godsdiensten als het christendom, jodendom en islam hebben een speciale band met edelmetalen. De bijbel, koran en Hadith staan vol verwijzingen naar goud. En toch is er geen duidelijkheid of moslims in goud ook mogen beleggen. Daar kan nu verandering in komen.

In de islam wordt goud zelfs gebruikt als maatstaf om te bepalen of je aalmoezen (zakat) moet geven. Wie meer dan 85 gram goud of 595 gram zilver bezit is verplicht 2,5% af te staan als aalmoes.

Dat is ook de échte reden waarom IS gouden dinars begon te slaan. (Ik durf te wedden dat je dat niet in De Tijd of Het Financieele Dagblad gelezen hebt!)

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

Schietpartij München: 10 doden, Iraans-Duitse dader handelde alleen

Het bloedbad in München is aangericht door een achttienjarige Iraans-Duitse man uit München. Zijn motief en achtergrond zijn nog niet bekend.

Dat liet de politie van de Beierse hoofdstad in de nacht van vrijdag op zaterdag weten.

De man handelde alleen. Eerder was sprake van drie mogelijke schutters. Twee anderen kwamen in beeld doordat ze hard met hun auto wegreden van het Olympia-winkelcentrum. Ze zijn gevonden en bleken niets met het bloedbad te maken te hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

In het Verenigd Koninkrijk heerst stilte voor de storm

Afgelopen woensdag werden de Britse werkloosheidscijfers gepubliceerd. Deze cijfers over de Britse arbeidsmarkt maakten duidelijk dat de werkgelegenheid in de maand mei opnieuw is toegenomen. Volgens Credit Suisse heerst er echter in het Verenigd Koninkrijk op dit moment stilte voor de storm.

Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat de Britse werkgelegenheid de afgelopen vijf jaar flink is toegenomen. Op dit moment bedraagt die Britse werkgelegenheid bijna 75% en daarnaast is het werkloosheidscijfer gedaald van 5 naar 4,9 procent.

Credit Suisse maakt zich zorgen om het Verenigd Koninkrijk

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

Het probleem binnen de arbeidsmarkt waar niemand over praat

De meeste economen zijn lyrisch over de Amerikaanse arbeidssector. De Amerikaanse economie heeft de afgelopen jaren een mooi economisch herstel weten te realiseren en als gevolg daarvan is de werkgelegenheid ook flink toegenomen. De stijgende vraag naar producten zorgt er op den duur immers voor dat het aanbod ook uitgebreid moet worden, en daarvoor zijn nieuwe arbeidskrachten benodigd.

Linda Duessel, strateeg bij Federated Investors, is echter van mening dat de meeste economen op dit moment totaal verkeerd kijken naar de Amerikaanse arbeidsmarkt. De nieuwe beschikbare banen mogen de afgelopen maanden wel hard zijn toegenomen, het probleem is dat deze vacatures haast niet worden ingevuld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 juli 2016

Barclays: “Effect van de Brexit is immens groot”

Als we een blik werpen op de beurskoersen dan zou haast niemand u geloven als u zou vertellen dat op vrijdag 24 juni de wereldwijde aandelenmarkten nog te maken hadden met een beurscrash. Sinds die beruchte dag is een herstelbeweging in gang gezet, die tot op de dag van vandaag nog steeds intact is. Zakenbank Barclays is ondanks dit alles van mening dat het effect van de Brexit immens groot zal zijn.

Barclays analisten Fabrice Montagne en Andrezj Szczepaniak laten in een verklaring weten dat zij de kans groot achten dat het Verenigd Koninkrijk nog dit jaar in een recessie zal gaan belanden. Dit zal gaan gebeuren tijdens de laatste maanden van dit jaar.