Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 5831 tot 5835
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

Griekse centrale bank verwacht eind dit jaar mee te doen

Yannis Stournaras, president van de Griekse centrale bank, verwacht dat eind dit jaar de bank mee zal kunnen doen aan het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB).

Stournaras zegt dit in een dit weekend gepubliceerd interview met dagblad Avgi.

Dit betekent concreet dat het mogelijk zal zijn om Griekse schulden op te kopen als onderdeel van het programma van de ECB om de Europese economie te stimuleren en inflatie aan te wakkeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

7 self-made miljonairs onthullen: ‘Had ik dit maar geweten wanneer ik nog jong was’

Self-made miljonairs, ondernemers, CEO’s, … het zijn allemaal succesvolle, rijke mensen die volgens de publieke opinie ‘het gemaakt hebben’. Wat velen echter vergeten is dat deze mensen ook hun moeilijkheden hebben moeten overwinnen.

De meeste rijke mensen hebben in hun 20-er jaren ook fouten gemaakt, zelfs financiële fouten. Ze leerden uit die fouten en dat maakt hen zo succesvol vandaag.

Hun tips zijn dus van goudwaarde.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

Als u denkt dat politici u maar wat voorliegen… you ain’t seen nothing yet

In de aanloop naar het ‘Brexit’-referendum waren doorheen het Britse landschap talrijke rode dubbeldekkers te zien, waar op te lezen stond dat het Verenigd Koninkrijk elke week 350 miljoen pond naar de EU zendt en dat dit geld beter gebruikt kon worden om de noodlijdende NHS (de Britse gezondheidsdienst) te financieren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

Braindrain uit Griekenland: meer dan 400.000 Grieken zochten andere oorden op

Wegens de zware financiële crisis hebben 427.000 Grieken hun land verlaten en werk gezocht in het buitenland. Sinds 2013 emigreren jaarlijks zelfs meer dan 100.000 mensen. Het is de derde grote emigratiegolf in ruim een eeuw. Sinds 1907 hebben bijna 1,8 miljoen mensen op zoek naar een beter leven het Griekse Middellandse Zeegebied achter zich gelaten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Griekse Centrale Bank (Bank of Greece), dat in de conservatieve krant Kathimerini werd gepubliceerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

“De stieren lopen op hun laatste reserves”

De aandelenmarkten zijn de afgelopen drie handelsdagen flink in waarde gestegen. De Amerikaanse beurzen zijn goed op weg om de schade van het Brexit debacle volledig weg te poetsen en als gevolg daarvan neemt het optimisme onder de beleggers toe.

Deze resultaten van de afgelopen handelsdagen laten zien hoe snel het sentiment op de beurzen kan omslaan. Terwijl we vorige week vrijdag nog te maken hadden met heftig verkoopgeweld, lijken de beleggers zich vandaag de dag meer zorgen te maken om het feit dat ze wellicht de boot naar hogere koersen missen.