Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5841 tot 5845
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2016

De uberisering van het terrorisme

De deeleconomie van het terrorisme ‘Er gebeurt iets zeer moderns. We zitten in een deeleconomie van de terreur. Er zijn mensen die zelfstandige terreurondernemers zijn geworden. Wat de Islamitische Staat hen levert is een handleiding: ‘Vergiftig ze, rijd ze omver, gooi ze van een torengebouw, steek ze neer,…’.

Maar boven alles geeft IS hen een formidabel communicatiepodium, dat een kleine criminele idioot die vier Chinezen neersteekt op een trein ergens op het Duitse platteland, in luttele uren op het wereldtoneel zet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2016

Dit is de reden waarom de EU Erdogan veel zachter aanpakt dan Putin

We zien aan de rand van Europa een nieuwe dictatuur ontstaan. In Turkije wordt de situatie voor tegenstanders van Erdogan alsmaar benauwder. En de Europese Unie laat maar begaan, waarom toch?!

In theorie is de EU een project voor meer democratie en vrijheid. De toetredingsgesprekken met de EU zorgden er al voor dat Turkije de doodstraf afschafte in 2004.

Maar in praktijk worden die basisprincipes meteen aan de kant geschoven van zodra er bepaalde belangen van de unie in het gedrang komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2016

Britse jongeren lijden onder de financiële crisis

De financiële crisis ligt bij de meeste mensen nog vers in het geheugen. Zeker bij de mensen die door de uitbraak van deze rampzalige crisis noodgedwongen waren om hun huis te verkopen. De meeste mensen die te maken hadden met deze situatie, zitten op dit moment nog opgezadeld met een flinke restschuld.

Het ‘Institute for Fiscal Studies’ heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd na de werking van de financiële crisis op de Britse bevolking. Daarbij kwam verrassend genoeg naar voren dat de jongere generatie op dit moment te maken heeft met een lager huishoudinkomen dan voor de financiële crisis het geval was.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 juli 2016

Bank of America: “Institutionele beleggers verlaten het speelveld”

Het optimisme viert op dit moment hoogtij op Wall Street, want de afgelopen handelsdagen zijn al meerdere nieuwe recordkoersen gevestigd. Als we een blik werpen op de Amerikaanse beurzen dan lijken we even de waan van de dag te vergeten. Want als we ons richten op de harde werkelijkheid dan is er geen reden tot feestvreugde.

Europa wordt op dit moment geteisterd door economische onzekerheid, verdeeldheid en de angst voor terroristische aanslagen. Deze mix van omstandigheden heeft er voor weten te zorgen dat de populistische partijen op de ranglijst zijn gestegen. Ook in Amerika is er sprake van angst nu de Amerikaanse verkiezingen steeds dichterbij komen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

Goudreserves Rusland stijgen verder

De Russen kocht afgelopen maand weer een flinke hoeveelheid goud op. Inmiddels staan de totale goudreserves op......