Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 5841 tot 5845
Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 3 juli 2016

Verkoop Goud plust 83,5%

De verkoop van goud is in de eerste 6 maanden van 2016 met 83,5% gestegen. Beleggers kochten daarnaast 48% aan......

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 3 juli 2016

Brexit-gevolgen blijven uit, markten noteren terug op hoogtepunt. Wat klopt er niet?

Nu de gevolgen van de Brexit een week hebben kunnen bekoelen kunnen de eerste lessen getrokken worden uit deze toch wel historische gebeurtenis. De meest opvallende hierbij is echter dat er vreemd genoeg werkelijk geen remmen zitten op hetgeen de centrale banken momenteel kunnen oplossen.

Na enkele desastreuze dagen in zowel de financiële wereld als op de algemene aandelenmarkten  lijkt het terug business-as-usual . De aandelenmarkten maakten hun verliezen van de laatste dagen terug goed. Enkel de lagere koers van de Britse Pond blijft als bewijs achter dat er een historische gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 3 juli 2016

Frankrijk wil strijd aan met Londen als financieel centrum EU

Frankrijk heeft plannen om van Parijs een aantrekkelijker financieel centrum te maken, zodat de stad kan concurreren met Londen. 

Dat zegt de Franse premier Manuel Valls zaterdag tegen de Frans krant Le Parisien. Als gevolg van het aanstaande Britse vertrek uit de Europese UNie staat The City als financieel centrum van de EU ter discussie.

"We weten dat ondernemingen die nu in The City gevestigd zijn, plannen hebben de stad in te ruilen voor Dublin, Amsterdam, Frankfurt of Parijs", aldus Valls. "We werken nu aan maatregelen om onze aantrekkingskracht te versterken."

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juli 2016

Dijsselbloem denkt niet dat Brexit een ramp wordt voor Europa

Minister van Financien Jeroen Dijsselbloem denkt niet dat het Britse vertrek uit de Europese Unie een ramp wordt voor de Unie.

"Als je het rationeel ontleedt, weet je dat er op een gegeven moment een nieuwe verstandhouding tussen ons en het Verenigd Koninkrijk komt", zegt de minister in een interview met NRC Next.

"Er komt een handelsakkoord, want handel zal blijven bestaan. Al zal dat voor de Britten veel minder aantrekkelijk zijn dan wat ze nu hebben. En het land zal ook voor investeerders veel minder aantrekkelijk zijn. Dat is een feit.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 2 juli 2016

"Bedrijven weglokken uit Groot-Brittannië is totaal onfatsoenlijk en schadelijk"

Nu de Britten uit de Europese Unie stappen, moeten Europese landen zich niet inlaten met een soort "opdeling van de buit" door bedrijven weg te lokken uit Groot-Brittannië. Dat zegt de Franse minister van Financiën Michel Sapin.