Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 5846 tot 5850
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

"Juventus verhuist naar Nederland om minder belastingen te betalen"

Juventus, een van de grootste voetbalclubs in Europa, verhuist van het Italiaanse Turijn naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Niet om er te spelen, maar voor de belastingen. De schatrijke familie Agnelli brengt het hoofdkantoor van haar bedrijf Exor onder in Nederland, melden verschillende Nederlandse media.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

Deze 10 landen zijn het meest gewild bij de rijken

Waar hopen de rijken zich op? Europese landen met speciale fiscale regelingen voor vermogenden scoren hoog op de wereldranglijst.

Rijkdom kun je meten door te kijken wat alle inwoners van een land in een jaar produceren, het zogenoemde nationaal inkomen. Maar je kunt ook kijken naar individuele rijkdom: dus wat burgers bezitten aan beleggingen, huizen en spaargeld minus hun schulden.

Onderzoeksbureau New World Wealth stelde op basis van de netto vermogenswaarde van individuen een lijstje samen van de tien ‘rijkste landen’ ter wereld. Op basis van de rijkdom per inwoner ziet de dinsdag gepubliceerde ranglijst er als volgt uit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

Brexit heeft nog geen effect op bedrijvigheid eurozone

Het Brexit-referendum lijkt vooralsnog geen effect te hebben op de Europese economie. De bedrijvigheid in de eurozone is licht toegenomen deze maand.

De inkoopmanagersindex van onderzoeksbureau IHS Markit steeg van 53,2 naar 53,3. 50 punten is de grens tussen groei en krimp in een economie.

Volgens Chris Williamson, hoofdeconoom bij Markit, geven de cijfers aan dat het economisch herstel in de eurozone niet wordt gesaboteerd door de Brexit.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

Angstvallige stilte op de aandelenmarkt

Het is angstvallig stil geworden op de Amerikaanse aandelenmarkt, want de volatiliteit zakte de afgelopen dagen naar een nieuw dieptepunt. Het is meer dan twee decennia geleden dat de volatiliteit dertig dagen lang zo laag was als nu. Slechts vijf handelsdagen sloot de S&P 500 index met een winst of een verlies groter dan 0,5%, een situatie die we in 1995 voor het laatst meemaakten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

HILARISCH: Fed lanceert Facebookpagina en wordt bedolven onder negatieve reacties

De Fed lanceerde vorige week een facebookpagina. Welk marketinggenie hier achter zit is ons onbekend, maar we zijn hem/haar enorm dankbaar. De commentaren op de pagina zijn hilarisch!

Het is waarschijnlijk geen toeval dat geen enkele centrale bank tot nu toe een Facebookpagina had. Het is niet alsof centrale banken zich iets aantrekken van de input van de gewone werkmens.

Hun monetaire politiek kwam de laatste jaren in een steeds slechter daglicht. Negatieve rentes, quantitative easing, LTRO-leningen… het bevoordeelde enkel de financiële instellingen en de hogere lagen van de bevolking.