Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 5856 tot 5860
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

Politieke instabiliteit grootste gevaar voor economie VK komende maanden

Waar de schade op de aandelenmarkten terug werd weggewerkt is de schade op de forexmarkten aanzienlijk. De Britse Pond maakte zoals voorspeld een aanzienlijke devaluatie mee ten opzichte van de euro en de dollar waardoor import in één klap 10% duurder is geworden voor het Verenigd Koninkrijk.

Zelfs na deze daling denkt een overgroot deel van de analisten dat de Britse Pond nog verder zal zakken in de loop van 2016. Voornamelijk ten opzichte van de USD wordt een daling verwacht van nogmaals 6%. Ook voor de Euro zijn de voorspellingen pessimistischer geworden. Een nieuwe daling zou de Britse Pond dan ook onder het dieptepunt van 31 jaar geleden brengen na het besluit om de Europese Unie te verlaten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

Proficiat: Balans ECB weer op ‘crisisniveau’

“Zijn ze weer hoor!”, zien we u al denken. Ja, de Europese Centrale Bank (ECB) houdt ons bezig bij Beurs.com. En daar zijn genoeg redenen voor.

Kijken we eens naar de balans van de ECB, dan zien we dat er gedonder aankomt. Door het gigantische opkoopprogramma van de centrale bank, groeit het balanstotaal weer snel aan.

De Bundesbank laat zich in Duitsland weer van haar wispelturige kant zien. De BuBa ging in de laatste crisisjaren regelmatig door de slappe knieën.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

Honderdduizenden Grieken geëmigreerd sinds financiële crisis

De financiële crisis heeft liefst 427.000 Grieken bewogen hun heil in een ander land te zoeken. Sinds 2013 is de volksverhuizing verder versneld naar jaarlijks meer dan 100.000 mensen. 

Sinds 1907 hebben in totaal zo'n 1,8 miljoen mensen het land verlaten op zoek naar een beter leven.

Ditmaal gaat het volgens een zaterdag gepubliceerde studie van de Griekse centrale bank om een zogenaamde 'brain-drain'. Veel talent, academici en vaklui, wier opleiding de regering veel geld heeft gekost, zijn vertrokken.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 3 juli 2016

Verkoop Goud plust 83,5%

De verkoop van goud is in de eerste 6 maanden van 2016 met 83,5% gestegen. Beleggers kochten daarnaast 48% aan......

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 3 juli 2016

Brexit-gevolgen blijven uit, markten noteren terug op hoogtepunt. Wat klopt er niet?

Nu de gevolgen van de Brexit een week hebben kunnen bekoelen kunnen de eerste lessen getrokken worden uit deze toch wel historische gebeurtenis. De meest opvallende hierbij is echter dat er vreemd genoeg werkelijk geen remmen zitten op hetgeen de centrale banken momenteel kunnen oplossen.

Na enkele desastreuze dagen in zowel de financiële wereld als op de algemene aandelenmarkten  lijkt het terug business-as-usual . De aandelenmarkten maakten hun verliezen van de laatste dagen terug goed. Enkel de lagere koers van de Britse Pond blijft als bewijs achter dat er een historische gebeurtenis heeft plaatsgevonden.