Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 5856 tot 5860
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

De Federal Reserve lanceert zijn eigen Facebookpagina … maar het resultaat is niet wat ze verwacht hadden

Het is niet bepaald duidelijk wat de Federal Reserve probeert te bereiken met het lanceren van een eigen Facebookpagina, maar de reacties zijn alvast niet wat ze verwacht hadden.

Afgelopen donderdag lanceerde de Amerikaanse centra bank zijn eigen Facebookpagina. Bijna 11.000 mensen hebben de pagina al leuk gevonden. Maar de commentaren op de posts liegen er alvast niet om.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

Duitsers moeten water en voedsel opslaan ‘in geval van een aanval’

De Duitse regering wil haar burgers vragen voldoende eten en water in huis te halen om een mogelijke aanval of catastrofe te overleven. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Het is sinds het einde van de Koude Oorlog geleden dat de Duitse overheid nog zulk advies gaf. Het dreigingsniveau bevindt zich in Duitsland sinds het vorige maand door een reeks aanslagen werd getroffen op het hoogste niveau.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

'Creatief'

Macro-econoom en economiecommentator Kees de Kort haalt ze toch nog maar even aan: de inflatiecijfers van de Europese Centrale Bank. Wat hem betreft is de aanpak van de ECB 'creatief' te noemen.

'Het beleid van de ECB is dat ze inflatie willen, maar het resultaat is dat die inflatie er gewoon niet is. Ze doen er alles aan, maar het lukt gewoon niet. Dan blijven ze maar doorgaan. Het is ongelofelijk, maar te triest voor woorden allemaal.'

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

ECB leent rechtstreeks aan bedrijven

De ECB begon in juni met het opkopen van bedrijfsobligaties en heeft volgens de laatste berichten al €16 miljard aan schuldpapier uit de markt gehaald. Normaal gesproken kopen de centrale banken in de Eurozone deze schuldpapieren op via de obligatiemarkt, maar er zijn nu al twee gevallen bekend waarbij de centrale bank rechtstreeks geld aan bedrijven heeft uitgeleend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 augustus 2016

Deze grafiek verklaart de Britse renteverlaging

Britse renteverlaging moet de bestedingen stimuleren

Als we de economen mogen geloven dan hangen er donkere wolken boven de Britse economie. De verwachtingen zijn dat de komende maanden de werkloosheid flink zal gaan oplopen en dat zal ongetwijfeld ook gevolgen gaan hebben op het Britse bruto binnenlands product. Vanuit die gedachten is het niet vreemd dat de Bank of England onlangs de rente verlaagde naar 0,25%.

Markit pakt uit met een grafiek waarop te zien is waarom de Engelse centrale bank extra stimuleringsmaatregelen heeft doorgevoerd. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de ‘Household Finances’ de afgelopen jaren flink verbeterd is en de Britse overheid wil dit ook graag zo houden.