EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 5856 tot 5860 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 16 december 2016

De Amerikaanse olieproduktie daalt

Onder president Obama groeide de Amerikaanse olieproduktie van 5 miljoen naar 9,5 miljoen vaten per dag. Maar in de laatste 16 maanden is de olieproduktie weer afgenomen naar 8,6 miljoen vaten per dag.

Onder president Obama groeide de Amerikaanse olieproduktie van 5 miljoen naar 9,5 miljoen vaten per dag. Maar in de laatste 16 maanden is de olieproduktie weer afgenomen naar 8,6 miljoen vaten per dag.

Het is niet de verdienste van Obama dat de olieproduktie omhoog ging. Omdat de olieprijs in de periode 2010-2014 hoog was, konden oliemaatschappijen makkelijk kapitaal lenen om te investeren in oliewinning. De winning van schalie-olie (Light Tight Oil, LTO) in de VS kwam op gang en was bij een prijs van $100 per vat was die oliewinning zelfs winstgevend. En dankzij de Quantitative Easing-projecten van de Amerikaanse centrale bank (de Federal Reserve) was er heel veel nieuw kapitaal in de markt om te investeren in olie- en gaswinning.

De daling van de olieprijs en de daling van de Amerikaanse olieproduktie is ook niet de schuld van president Obama.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: vrijdag 16 december 2016

Stijgende dollar zet druk op Hong Kong dollar en munten Midden-Oosten

De dollar scheert weer hoge toppen. De munt stond in 13 jaar niet meer zo hoog. Goed nieuws voor wie dollars heeft, munten van andere landen staan dan weer onder druk. Wie extra moet opletten zijn de beleggers die actief zijn in munten die gelinkt zijn aan de dollar. Die link kan het door de recente stijging begeven, wat monsterverliezen kan opleveren.

Voorbeelden van zulke gebeurtenissen zijn er genoeg. Tijdens de voorbije twee jaar begaven de ‘pegs’ van Kazachstan, Azerbeidzjan en Nigeria het. Met een spectaculaire val van deze lokale munten, inflatie en kapitaalvlucht tot gevolg.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 16 december 2016

Slechts 10 mensen kunnen deze Ferrari J50 kopen

Afgelopen week heeft Ferrari een speciaal model bekend gemaakt. Het Italiaanse merk onthulde de J50 in het National Art Center in Tokio. De speciale editie van deze sportwagen werd ontwikkeld ter ere van het 50-jarig jubileum van Ferrari in Japan (J = voor Japan, en 50 voor het jubileum).

Ferrari zal slechts 10 auto’s produceren, speciaal voor de Japanse markt. Wie een van deze Ferrari’s op de kop wil tikken, zal dus moeten verhuizen. En speciaal voor deze verjaardag zal Ferrari iedere auto op maat van de klant aanpassen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 16 december 2016

Selectieve verontwaardiging Samantha Power

Aleppo is na een jarenlange strijd eindelijk weer volledig in handen van het regeringsleger. Daarmee is volgens de Washington Post een einde gekomen aan “de droom van meer democratie in Syrië”. Waar bestond dat gedroomde “meer democratische Syrië” dan wel uit?

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 16 december 2016

De Eurozone roept het onheil over zichzelf af

Pff, dat was even zweten. Een ruime meerderheid van de Italianen stemde premier Renzi weg. Dat had, zo vreesde menigeen, voor geweldige onrust op de financiële markten kunnen zorgen. Die onrust bleef uit en politici en beleidsmakers in Brussel haastten zich om het belang van de uitslag in Italië te minimaliseren. Zoals zo vaak leek zelfgenoegzaamheid Brussel weer in zijn greep te krijgen.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs