Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5861 tot 5865
Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

Goudreserves Rusland stijgen verder

De Russen kocht afgelopen maand weer een flinke hoeveelheid goud op. Inmiddels staan de totale goudreserves op......

Bron: nuJIJ.nl
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

IMF: Hyperinflatie Venezuela volgend jaar 1.600% !

Het volgende doemscenario doet zich voor. Deze keer een hyperinflatie in Venezuela. Grote protesten op straat worden geweerd door speciale politie-eenheden in een poging de uitingen van onvrede enigszins onder controle te houden. Voedseltekorten, lage olieprijzen en economisch wanbestuur dwingen de Venezolaanse overheid de noodtoestand uit te roepen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

Amerikaanse economie breekt uit een anderhalf jaar durende trend

Het afgelopen jaar heeft de Amerikaanse economie het niet bepaald gemakkelijk gehad. Als gevolg van de dure dollar hadden voornamelijk de Amerikaanse exporterende bedrijven het lastig om het hoofd boven water te houden en daarnaast wisten de meeste macrocijfers eerder in negatieve dan in positieve zin te verrassen. Toch is daar recent verandering in gekomen.

Deutsche Bank strateeg Binky Chadha is behoorlijk optimistisch gestemd over de groei van de Amerikaanse economie. Het afgelopen jaar was niet gemakkelijk, maar het is duidelijk geworden dat de Amerikanen er op dit moment een stuk beter voorstaan dan bijvoorbeeld de Europeanen en de Japanners.

De meest recente macrocijfers over onder andere de industriële productie en de werkgelegenheid waren bovengemiddeld en mede dankzij deze cijfers is er einde gekomen aan een anderhalf jaar durende trend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

Draghi verrast niet, rente blijft gelijk

Zoals verwacht heeft de Europese Centrale Bank (ECB) besloten om de rente gelijk te laten. Ook aan zijn andere stimuleringsmaatregelen verandert deze zomer niets. Dat meldde de bank donderdag na afloop van zijn beleidsvergadering.

Het belangrijkste rentetarief blijft daarmee op het historisch lage peil van 0 procent. Het tarief voor de deposito’s die banken in Frankfurt aanhouden blijft min 0,4 procent. Dat betekent dat het geld kost voor banken om middelen aan te houden bij de centrale bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 juli 2016

Dow Jones index zet een historische prestatie neer

De wereldwijde aandelenmarkten hebben de afgelopen twee weken flink kunnen genieten van het gegroeide optimisme onder de beleggers. Voor de meeste analisten is het een groot raadsel waar deze euforische stemming ineens vandaan komt, maar we weten inmiddels wel dat de beurs in het meest van de gevallen onvoorspelbaar is.

Door deze euforische stemming wist de Dow Jones index in ieder geval gisteren een historische prestatie neer te zetten. Gisteren wist de Dow Jones index voor de negende handelsdag op rij hoger te sluiten en dat is sinds het jaar 1980 slechts 6 keer eerder voorgekomen.

Dow Jones index kan nog flink wat terrein gaan winnen: