EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 5861 tot 5865 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 15 november 2016

Groei Nederlandse economie groter dan groei in eurozone

De economische groei in Nederland was afgelopen kwartaal aanmerkelijk sterker dan het gemiddelde in de hele eurozone. Dat blijkt uit een overzicht dat Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag heeft gepubliceerd.  

De economische groei in de eurozone kwam in het derde kwartaal gemiddeld uit op 0,3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Nederland hoorde bij de best presterende landen, met een plus van 0,7 procent, berichtte ook het CBS dinsdag.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 15 november 2016

Hoofdeconoom van Deutsche Bank denkt dat Italië de eurozone beter verlaat

David Folkerts-Landau, chief economist bij Deutsche Bank, noemt Brexit en de verkiezing van Donald Trump een ‘wake-up call’ voor Europa. Europa heeft veel problemen die snel aangepakt moeten worden. Italië is een van die problemen. Een exit van Italië uit de eurozone is volgens Folkerts-Landau een serieuze optie om te overwegen.

Italië is een land met meer dan 130% van het bbp aan schulden, zonder economische groei en een tekort van 3%. Er blijven dus schulden bijkomen. De verkiezing van Trump en het aankomende referendum zorgen ervoor dat de rentevoeten in Italië fors stijgen. Dit kan een grote impact hebben op de banksector van het land.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 15 november 2016

BIS: Stijgende dollar bedreiging voor financiele stabiliteit

Een stijging van de dollar kan een destabiliserend effect hebben op het wereldwijde financiële systeem, zo waarschuwt de Bank for International Settlements (BIS). In een nieuw rapport dat vandaag naar buiten is gekomen schrijven onderzoekers van de BIS dat een waardestijging van de dollar een drukkend effect zal hebben op de kredietverlening en op de mogelijkheid voor banken om hun balans uit te breiden.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 15 november 2016

Vraag over goud

Lezersvraag in Beursbox:

Lezersvraag in Beursbox:

“Ik had gelezen dat als, of misschien beter gezegd wanneer, contant geld afgeschaft word de banken voor consumenten ineens negatieve rente zullen gaan rekenen en men zijn vermogen in goud om moet zetten. Maar dan vraag ik me af, als de machtige bankiers tot bovenstaande rotstreek in staat zijn. kunnen ze dan niet simpelweg de koop en vooral de verkoop van edelmetalen gaan verbieden door niet door de bank gecertificeerde bedrijven en consumenten?”

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: dinsdag 15 november 2016

Nederlandse economie groeit verder in derde kwartaal

De Nederlandse economie is in het derde kwartaal van dit jaar met 0,7 procent gegroeid.

De Nederlandse economie is in het derde kwartaal van dit jaar met 0,7 procent gegroeid.

Het is het tiende kwartaal op rij dat de economie groeit, zo blijkt uit een eerste berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die dinsdag bekend is gemaakt.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs