Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 5861 tot 5865
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

Proficiat: Balans ECB weer op ‘crisisniveau’

“Zijn ze weer hoor!”, zien we u al denken. Ja, de Europese Centrale Bank (ECB) houdt ons bezig bij Beurs.com. En daar zijn genoeg redenen voor.

Kijken we eens naar de balans van de ECB, dan zien we dat er gedonder aankomt. Door het gigantische opkoopprogramma van de centrale bank, groeit het balanstotaal weer snel aan.

De Bundesbank laat zich in Duitsland weer van haar wispelturige kant zien. De BuBa ging in de laatste crisisjaren regelmatig door de slappe knieën.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

Honderdduizenden Grieken geëmigreerd sinds financiële crisis

De financiële crisis heeft liefst 427.000 Grieken bewogen hun heil in een ander land te zoeken. Sinds 2013 is de volksverhuizing verder versneld naar jaarlijks meer dan 100.000 mensen. 

Sinds 1907 hebben in totaal zo'n 1,8 miljoen mensen het land verlaten op zoek naar een beter leven.

Ditmaal gaat het volgens een zaterdag gepubliceerde studie van de Griekse centrale bank om een zogenaamde 'brain-drain'. Veel talent, academici en vaklui, wier opleiding de regering veel geld heeft gekost, zijn vertrokken.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 3 juli 2016

Verkoop Goud plust 83,5%

De verkoop van goud is in de eerste 6 maanden van 2016 met 83,5% gestegen. Beleggers kochten daarnaast 48% aan......

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 3 juli 2016

Brexit-gevolgen blijven uit, markten noteren terug op hoogtepunt. Wat klopt er niet?

Nu de gevolgen van de Brexit een week hebben kunnen bekoelen kunnen de eerste lessen getrokken worden uit deze toch wel historische gebeurtenis. De meest opvallende hierbij is echter dat er vreemd genoeg werkelijk geen remmen zitten op hetgeen de centrale banken momenteel kunnen oplossen.

Na enkele desastreuze dagen in zowel de financiële wereld als op de algemene aandelenmarkten  lijkt het terug business-as-usual . De aandelenmarkten maakten hun verliezen van de laatste dagen terug goed. Enkel de lagere koers van de Britse Pond blijft als bewijs achter dat er een historische gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 3 juli 2016

Frankrijk wil strijd aan met Londen als financieel centrum EU

Frankrijk heeft plannen om van Parijs een aantrekkelijker financieel centrum te maken, zodat de stad kan concurreren met Londen. 

Dat zegt de Franse premier Manuel Valls zaterdag tegen de Frans krant Le Parisien. Als gevolg van het aanstaande Britse vertrek uit de Europese UNie staat The City als financieel centrum van de EU ter discussie.

"We weten dat ondernemingen die nu in The City gevestigd zijn, plannen hebben de stad in te ruilen voor Dublin, Amsterdam, Frankfurt of Parijs", aldus Valls. "We werken nu aan maatregelen om onze aantrekkingskracht te versterken."