Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5881 tot 5885
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

De grote molensteen rond de Afrikaanse economische groei waar niemand over spreekt

Afrika is een raar continent. Hoe kan een regio met zo’n rijke bodemschatten en zo’n goedkope arbeidskrachten toch zo arm zijn?

Het narratief is bekend: plotse dekolonisatie heeft een machtsvacuüm gecreëerd, en die politiek-institutionele stabiliteit heeft Afrika sindsdien in een onafgebroken humanitaire en politieke crisis gestort. Andere verklaringen zouden klimaatverandering, kwade wil van het Westen, en Chinees neo-kolonialisme zijn.

De Verenigde Naties komt nu met een nieuwe hypothese naar buiten: gebrek aan goede boekhouders.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Diner voor superrijken: achttien gangen voor 2 miljoen dollar

Je betaalt er twee miljoen dollar voor, maar daar krijg je dan ook wat voor: een maaltijd van 18 gangen, met de beste kaviaar en de duurste wijnen. Op het eind krijg je bovendien een diamant cadeau.

Het restaurant Ce La Vi claimt het duurste diner ter wereld te hebben, zo meldt Mashable. Kosten: 2 miljoen dollar voor twee personen. Wie dat bedrag toevallig nog in een oude sok heeft zitten, kan overigens niet direct een tafeltje boeken: het restaurant gaat de gasten screenen en selecteert alleen de geschikte klanten.

Wat kun je daarvoor verwachten? Het gaat niet alleen om eten, het restaurant heeft ook allerlei uitstapjes geregeld: een helikoptervluchtje over Singapore, een boottocht op een cruise, en uiteindelijk een rondritje in een Rolls-Royce, die je afzet bij het restaurant.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Werken tot de dood… het toekomstbeeld van 1 op 10 millennials

Het optrekken van de pensioenleeftijd en de vele politieke discussies over het gat in de pensioenkassen wordt door veel jongvolwassenen blijkbaar als een signaal gezien dat hun pensioen niet langer gegarandeerd is. In Groot-Brittannië en Nederland gelooft 12% van de millennials (de 20- tot 34-jarigen) zelfs dat ze tot aan hun overlijden zullen moeten werken om te kunnen overleven. Overal ter wereld verwachten jongeren dat ze langer zullen moeten doorwerken dan hun ouders.

Uitzendbureau Manpower ondervroeg jongvolwassenen in 18 landen over hun verwachtingen rond werk en pensioen. De resultaten daarvan suggereren dat de jongste generatie werknemers behoorlijk pessimistisch is over de toekomst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Hoe robuust is de explosieve waardestijging van deze populaire commodity?

Willen we het nog eens over lithium hebben? Dit alkalimetaal scheert momenteel hoge toppen, zelfs hoger dan goud.

Dat is vooral te wijten aan het (relatieve) succes van Tesla Motors, dat las u al eerder bij beurs.com. Sinds april gaf de bubbel nog geen krimp. In tegendeel, de prijsstijging van lithium gaat onverminderd voort.

Het ziet er echter naar uit dat de lithium-prijs zich in de toekomst steeds meer zal emanciperen van Tesla. Dat is te wijten aan miljardendeals die bedrijven in andere sectoren, zoals LG en Panasonic, met de grote vijf lithiumproducenten gesloten hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Opnieuw kopzorgen voor EU: derde economie van de eurozone revolteert

Sinds Brexit is het alle hens aan dek in Brussel. De totale chaos heerst, zoals u eerder al kon lezen bij beurs.com. Veel lidstaten zie nu hun kans schoon om cavalier seul te spelen en hun soortelijk gewicht in de Unie gevoelig te vergoten.

Niemand doet dat zo fijnzinnig als de Italiaanse premier Renzi. In Italië wordt in het najaar een referendum gehouden omtrent enkele ingrijpende grondwetswijzigingen die het politieke DNA van het land zullen hertekenen. Wanneer Renzi dat referendum zou verliezen, is zijn politieke carrière (althans in Italië) wellicht voorbij.

Renzi heeft daarom een belangrijke incentive om een hoofdrol op te eisen in Europa: als hij kan tonen dat hij invloed heeft in de EU, en op het internationale (geo)politieke toneel, vergoten zijn politieke overlevingskansen. Italianen zijn immers gevoelig aan sterk leiderschap.