EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 5886 tot 5890 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 14 december 2016

#Bitcoin op hoogste niveau in 34 maanden

Ondanks een aantal tegenslagen heeft de virtuele munt bitcoin zijn hoogste waarde in vierendertig maanden bereikt. Daarbij werd een koers van 788,49 dollar geregistreerd. De vorige piek uit de recente periode werd midden juni opgetekend, toen voor één munt een bedrag van 781,31 dollar werd geboden. De waarde blijft nog wel ver van het absolute recordniveau in november drie jaar geleden, toen de koers van de munt op ongeveer drie maanden tijd van 100 dollar tot meer dan 1.100 dollar was gestegen.

Toen was er echter sprake van een uniek tijdperk waarbij risicokapitaal blijkbaar onuitputtelijk beschikbaar was omdat op de cryptomarkten miljoenen dollar winsten leken te worden gemaakt.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 14 december 2016

Poetin, niet Trump is ‘Man van het Jaar 2016’

De Russische roebel blijft terrein winnen, ondanks de sterke prestaties van de Amerikaanse dollar. Hebben zowat alle opkomende economieën te lijden onder de stijging van de ‘greenback’, dan vormt de roebel de uitzondering op de regel. Sinds maandag betalen de Russen 3% minder voor een dollar; sinds de verkiezing van Donald Trump tot nieuwe president van de VS zelfs 7%. Twee redenen verklaren dit succes: ten eerste is er de opstoot van de olieprijs, een belangrijke factor voor de Russische economie in het algemeen (44% van de federale inkomsten in 2015) en de roebel in het bijzonder. De olieprijs is sinds begin dit jaar met bijna 50% gestegen.

De internationale comeback van Poetin Dan is er de status van Rusland op het wereldtoneel. Sinds de verkiezing van Donald Trump in de VS lijkt Poetin aan een internationale comeback bezig: niet enkel hebben de VS hem in Aleppo geen strobreed in de weg gelegd, de benoeming van Exxon Mobil-CEO Rex Tillerson – die  tot minister van Buitenlandse Zaken, laat vermoeden dat Trump en Poetin samen grote plannen hebben. Tillerson is een oude bekende van president Vladimir Poetin, die hem in 2013 een hoge Russische onderscheiding, de Orde van de Vriendschap, toekende.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 14 december 2016

Wat weet jij over Bitcoin?

De technologie achter Bitcoin – Blockchain – begint stilletjes aan de hype te ontgroeien. Iedereen denkt dat hij of zij de nieuwe blockchain-expert is. Dat komt ook omdat er ontzettend veel geld valt te verdienen in deze nieuwe sector. Ben jij zo’n expert? Wat weet jij over blockchain?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 14 december 2016

Sterke dollar kost VS nu al 200.000 fabrieksjobs

Donald Trump heeft gezworen dat hij fabrieksjobs terug naar de VS zal brengen, maar de stijging van de dollar sinds zijn verkiezing dreigt de in de VS gemaakte producten nog minder concurrentieel te maken op de wereldmarkt. Economen maken daarbij een eenvoudige berekening:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 14 december 2016

De goudvoorraad van België. De rol van Jacques Van Ypersele

Jacques van Ypersele de Strihou was kabinetschef van zowel premier Wilfried Martens en koning Boudewijn en koning Albert. Hij is een van de machtige mensen die in België aan de touwtjes heeft getrokken, jaren aan een stuk.

Jacques van Ypersele de Strihou was kabinetschef van zowel premier Wilfried Martens en koning Boudewijn en koning Albert. Hij is een van de machtige mensen die in België aan de touwtjes heeft getrokken, jaren aan een stuk.

Zijn dochter, Nathalie van Ypersele, zwaaide trouwens bij het Franstalige Trends-Tendances nog enkele jaren de plak, als Belgicistisch poppetje bij Roularta-uitgevers.

In een interview met de Nationale Bank van België stelt Jacques van Ypersele dat hij in de jaren zeventig en tachtig overwoog om de Belgische goudvoorraad te verkopen, om zodoende geld te hebben om de begroting op orde te krijgen.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs