Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 5886 tot 5890
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 augustus 2016

Huizenprijzen Vancouver vallen 21% in één maand!

De huizenmarkt in het Canadese Vancouver is een topbestemming geworden van Chinees kapitaal. Maar een nieuwe taks van 15% doet de markt nu crashen.

Al jaren sluizen rijke Chinezen hun geld naar het buitenland door vastgoed te kopen in Londen, New York en… Vancouver.

Een slimme beslissing, want de Chinese overheid blijft maar de yuan devalueren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 augustus 2016

Waanzin: Japan overtreft zichzelf weer

Japan wijkt geen meter van haar ambitieuze QE-plannen. De drukpersen moeten en zullen overuren draaien om de waardeloze yen verder te ontwaarden. Zo hoopt men de economie te kickstarten.

De Centrale Bank van Japan heeft zonet het licht op groen gezet voor een stimulus-pakket ter waarde van 28 biljoen yen, omgerekend zo’n 278 miljard USD. Daarmee zal er vanaf nu zo’n 100 biljoen yen per jaar in de Japanse economie worden gepompt, voornamelijk in de vorm van staatsbons opkopen. Dat is 20 biljoen meer dan momenteel het geval is.

De Japanse economie ligt op apegapen en de inflatiegekke Japanners zijn panisch voor het “deflatiespook”, de grootste pseudo-economische nonsens van de afgelopen eeuw.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 20 augustus 2016

Financiële crisis heeft het gedrag van de mens veranderd

De meeste mensen onder ons kunnen zich de financiële crisis nog goed herinneren. Deze crisis is de geschiedenisboeken ingegaan als de grootste mondiale crisis die we ooit hebben meegemaakt. Vandaag de dag zijn de meeste macrocijfers weer terug op het niveau als voor de crisis, maar het gedrag van de mens is compleet veranderd.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is te zien dat het gedrag van de gemiddelde Amerikaanse consument de afgelopen jaren compleet is veranderd. De financiële crisis heeft er voor weten te zorgen dat de mensen op dit moment liever sparen dan dat ze geld uitgeven. En dat is uiteraard ook een van de belangrijkste oorzaken van de structurele lage inflatie.

Financiële crisis heeft geleid tot meer spaargedrag

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 augustus 2016

Iedereen wil handel voeren in/met de Krim: economische sancties zijn een lachertje

Sinds de annexatie van de Krim door Rusland op 18 maart 2014 is het gebied onder internationale economische lockdown.

Althans, dat dacht men.

Buiten de sancties om slagen verschillende landen en sectoren, zoals de Italiaanse wijnbouwsector en de Amerikaanse IT, er wonderwel in om te investeren in de Krim.

Deze week is een rapport vrijgegeven over de bedrijvigheid in de havens van het schiereiland in 2015. Maar liefst 24 schepen voeren onder Europese vlag. 43 schepen waren geregistreerd in de EU (hoofdzakelijk Malta en Cyprus) en 22 schepen bleken in Europese handen te zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 20 augustus 2016

Zo kan je rijk worden met een klein salaris

Wie al zijn inkomsten optelt die men verdient in een leven, zal meer dan waarschijnlijk boven het miljoen uitkomen. Toch worden maar weinig mensen miljonair. Wat je doet met je geld wanneer het door je handen gaat, bepaalt dus in grote mate de rijkdom die je vergaart.

Enkele kleine veranderingen in de omgang met geld kunnen dan ook een wereld van verschil maken, zelfs met een klein salaris. Dit zijn alvast 5 nuttige tips.