Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 5886 tot 5890
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

Lagarde prijst optreden Turkse centrale bank

Sterk optreden van de Turkse centrale bank en andere overheidsinstanties heeft gezorgd voor kalmte op de financiële markten na de mislukte staatsgreep in Turkije. Dat heeft voorzitter Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandag gezegd.

,,Afgelopen weekeinde waren we allemaal alert en volgden we de situatie, ons afvragend of ze de juiste maatregelen zouden nemen”, aldus Lagarde. ,,De Turkse centrale bank en de financiële autoriteiten hebben allemaal zeer sterk gereageerd in een gezamenlijke aanpak om ervoor te zorgen dat er liquiditeit beschikbaar was en dat de banken normaal bleven functioneren”, zei de IMF-directeur.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Brexit, noch Trump zullen de globalisering stoppen

De Britten hebben zichzelf uit de Europese eenheidsmarkt gestemd en de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump laat geen gelegenheid voorbijgaan om de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst NAFTA  ‘een catastrofe’ te noemen. Maar de Brexit, noch Trump zullen de globalisering stoppen, want wie verder dan het Westen kijkt ziet enkel meer en diepere banden tussen andere landen ontstaan, schrijft Bloomberg Business News:

” China maakt werk van een pan-Aziatische vrijhandelszone, terwijl de 10 leden van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN) naar de vorming van een gemeenschappelijke markt streven, die in 2020 een feit moet zijn. Ook Afrika wil evolueren naar een continent zonder grenzen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Bank of England: “Inkomensongelijkheid is zichtbaar”

Andy Haldane, hoofd-econoom bij Bank of England, heeft onlangs een toespraak gegeven in Port Talbot. Tijdens deze toespraak liet hij weten dat de inkomensongelijkheid ook in het Verenigd Koninkrijk zichtbaar is. Sinds de financiële crisis in 2008 is in de meeste Westerse landen de inkomensongelijkheid toegenomen als gevolg van de zogenoemde ‘subprime hypotheken’.

De meest recente crisis die achter onze rug ligt wordt gekenmerkt door de relatief veel te hoge hypotheken die zijn verstrekt aan de gewone burgers. Toen het onheil uiteindelijk losbarstte, werden de gewone burgers de dupe van het wanbeleid gevoerd door de banken en als gevolg daarvan kwamen ze te zitten met een gigantische restschuld.

Ook Haldane geeft aan dat de financiële crisis heeft geleid tot een gigantische inkomensongelijkheid. Daarnaast heeft het economische herstel sinds het jaar 2010 ook niet weten te zorgen voor een afname van deze ongelijkheid.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Waarom het Saudi-Arabië en andere Golfstaten niet lukt om af te kicken van olieverslaving

De Golfstaten moeten afkicken van hun afhankelijkheid van olie en werk maken van de diversificatie van hun economieën. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

De Saudische prins Mohammed bin Salman baarde afgelopen april opzien met een gedurfd plan. Een toekomst waarin Saudi-Arabië grootschalig investeert in andere dingen dan olie. “Binnen twintig jaar willen we een economie zijn die niet hoofzakelijk afhankelijk is van olie”, zei de prins tegen Bloomberg Business Week.

De Saudi’s en andere landen van de Samenwerkingsraad van de Golfstaten (GCC) hebben veel last van de lage olieprijzen. Het is voor deze landen in principe logisch om hun economie te diversifiëren en minder afhankelijk te maken van olie, stellen economen van Rabobank een een recent verschenen rapport.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Hedge funds zeggen ‘nee’ tegen goud

Brexit is verteerd en de Amerikaanse aandelenmarkten staan op nieuwe all-time-highs. Meer hebben de hedge funds niet nodig om hun blootstelling aan goud af te bouwen. Voor het eerst in 6 weken daalt het aantal long posities in het gele edelmetaal.

De vrees van een chaotische Brexit stuurde de goudprijs naar het hoogste niveau in 2 jaar terwijl de aandelenmarkten door het stof kropen. Maar 2 weken kan een wereld van verschil maken, zeker op de financiële markten.

Sinds politici duidelijk hebben gemaakt dat ze de Brexit in goede banen willen leiden en dat de centrale banken alles in staat zullen stellen om de markten te ondersteunen, lijkt de onrust verdwenen. Ook lijkt de Amerikaanse economie minder kwetsbaar dan eerst gevreesd.