Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 5886 tot 5890
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Standard & Poor's verlaagt rating Europese Unie om brexit

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietbeoordeling voor de Europese Unie verlaagd. Het oordeel ging van AA+ naar AA met een stabiele verwachting.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Dit tijdperk van desinformatie zal van ‘losers’ nog grotere ‘losers’ maken

Wat was de Brexit in werkelijkheid?  ‘Losers’ die werden gebrainwasht door de winnaars van een gebroken financieel systeem en die nu nog grotere ‘losers’ zullen worden.

Dat schrijft Londenaar Umar Haique in een column op Medium.com. Haique is niet de eerste de beste. Niet enkel is hij een regelmatig bijdrager aan de Harvard Business Review, hij wordt ook bij de 50 grootste denkers ter wereld gerangschikt.

Haique stoort zich mateloos aan de desinformatie die in de aanloop van het referendum door politici en media werd verspreid en die ervoor zorgde dat de meest succesvolle politieke unie in de geschiedenis (naar alle objectieve criteria: de rijkste, grootste en die met de hoogste levensstandaard) nu aan diggelen ligt:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Brexit: Storm in een glas water?

Dat de Brexit ernstige gevolgen zal hebben voor zowel de Britse als Europese economie staat als een paal boven water. Toch lijken de beurzen dit al te zijn vergeten na 3 dagen van groene cijfers.

Vrijdag en maandag was het nog alle hens aan dek op de beurzen. Alle indices kleurden bloedrood en giganten als BNP Paribas en Barclays verloren tot een vijfde van hun marktwaarde op slechts één enkele dag. Ook bedrijven met ogenschijnlijk geen enkele of slechts zwakke link met het Verenigd Koninkrijk werden zonder omkijken de deur uitgegooid. Dit deed vermoeden dat er sprake was van een overreactie en dus doken stilaan bodemvissers op die te zwaar afgestrafte aandelen terug oppikten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Banken vrezen voor een renteverlaging

De Brexit heeft geleid tot een ware crash bij de bankensector. Vooral Engelse bankaandelen als Lloyds, Barclays en RBS hebben de afgelopen handelsdagen harde klappen gekregen. Maar, steeds meer beleggers maken zich ook zorgen dat de Europese en Amerikaanse banken last zullen gaan krijgen van dit drama.

Morgan Stanley analist Betsy Graseck laat weten dat het merendeel van de beleggers op dit moment niet meer rekent op een Amerikaanse renteverhoging voor dit jaar. Daarnaast is de kans op een snelle renteverlaging zelfs groter dan een renteverhoging. Graseck benadrukt dat een renteverlaging grote invloed kan gaan hebben op de resultaten van de Amerikaanse banken. De banken presteren immers over het algemeen beter tijdens hogere rentestanden.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Energieverbruik en energievoorziening in Europa nemen af

In de afgelopen 10 jaar is het energieverbruik in Europa gedaald.

Het eerste voorbeeld dat ik wil laten zien is Groot-Brittannië. In de grafiek hieronder staat het energieverbruik per inwoner weergegeven.

Sinds 2006 is het energieverbruik per inwoner afgenomen met 20%: van 3,72 ton olie-equivalent naar 2,93 ton olie-equivalent.

Voor een deel komt dit lagere energieverbruik door energiebesparing. Auto’s zijn zuiniger geworden, net als lampen en elektrische apparaten. En gebouwen zijn beter geïsoleerd.