Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 5891 tot 5895
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Italie geeft E150 miljard garanties aan banken

De Europese Commissie heeft de Italiaanse regering goedkeuring gegeven om de bankensector van het land te ondersteunen. De regering stelt maximaal €150 miljard aan garanties beschikbaar, zodat banken gemakkelijker aan hun verplichtingen kunnen voldoen. De regering van Italië probeert met deze ingreep de zorgen bij aandeelhouders en obligatiehouders weg te nemen en een bankrun te voorkomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Brexit-winnaars? Sigaretten en alcohol!

Terwijl vele Britse aandelen terrein verloren deed een bepaalde groep aandelen het goed tijdens de crisis. Ze profiteerden er zelfs van!

Nu we enkele dagen verder zijn hebben verschillende aandelen hun verliezen naar aanleiding van de Brexit deels of helemaal goedgemaakt.

Bepaalde aandelen hebben zelfs geprofiteerd van de crisissituatie. Diageo en British American Tobacco bijvoorbeeld zijn elke dag hoger gegaan sinds de stemming.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Standard & Poor's verlaagt rating Europese Unie om brexit

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietbeoordeling voor de Europese Unie verlaagd. Het oordeel ging van AA+ naar AA met een stabiele verwachting.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Dit tijdperk van desinformatie zal van ‘losers’ nog grotere ‘losers’ maken

Wat was de Brexit in werkelijkheid?  ‘Losers’ die werden gebrainwasht door de winnaars van een gebroken financieel systeem en die nu nog grotere ‘losers’ zullen worden.

Dat schrijft Londenaar Umar Haique in een column op Medium.com. Haique is niet de eerste de beste. Niet enkel is hij een regelmatig bijdrager aan de Harvard Business Review, hij wordt ook bij de 50 grootste denkers ter wereld gerangschikt.

Haique stoort zich mateloos aan de desinformatie die in de aanloop van het referendum door politici en media werd verspreid en die ervoor zorgde dat de meest succesvolle politieke unie in de geschiedenis (naar alle objectieve criteria: de rijkste, grootste en die met de hoogste levensstandaard) nu aan diggelen ligt:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Brexit: Storm in een glas water?

Dat de Brexit ernstige gevolgen zal hebben voor zowel de Britse als Europese economie staat als een paal boven water. Toch lijken de beurzen dit al te zijn vergeten na 3 dagen van groene cijfers.

Vrijdag en maandag was het nog alle hens aan dek op de beurzen. Alle indices kleurden bloedrood en giganten als BNP Paribas en Barclays verloren tot een vijfde van hun marktwaarde op slechts één enkele dag. Ook bedrijven met ogenschijnlijk geen enkele of slechts zwakke link met het Verenigd Koninkrijk werden zonder omkijken de deur uitgegooid. Dit deed vermoeden dat er sprake was van een overreactie en dus doken stilaan bodemvissers op die te zwaar afgestrafte aandelen terug oppikten.