Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5891 tot 5895
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

IMF: "Brexit gooit zand in economische groeimotor"

De aankomende brexit gooit zand in de wereldwijde economische groeimotor. Dat zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een nieuw rapport over de groeiverwachtingen. De wereldwijde prognose is lichtjes bijgesteld naar beneden, maar voor de Britse economie ziet het IMF het veel somberder in.

Bron: NUjij.nl
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

Deze verkapte bailout binnen bankensector lijkt iedereen te zijn ontgaan

Terwijl iedereen de focus legt op het poppenkast spektakel in Turkije, vind er in de Verenigde Staten een verkapte bailout plaats in de financiële sector. De Federal Reserve laat de financiële sector voor tientallen miljarden dollars eigen aandelen terugkopen om de aandelenkoersen kunstmatig te beïnvloeden.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

'Brexit zet wereldeconomie onder druk'

Het dreigende vertrek van de Britten uit de Europese Unie zet de vooruitzichten voor de internationale economie onder druk.

De precieze gevolgen zijn door alle onzekerheid rond de Brexit lastig in te schatten, maar het effect zal negatief zijn, stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een dinsdag gepubliceerde update van zijn prognoses.

Het IMF verlaagt zijn voorspelling voor de groei van de wereldeconomie voorlopig marginaal, naar een magere 3,1 procent dit jaar en 3,4 procent in 2017. Die prognose is gebaseerd op de aanname dat onderhandelingen tussen de Britten en de EU soepel zullen verlopen en dat de onzekerheid op de markten niet toeneemt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

20 landen bezitten 88% van al het goud in de wereld

Volgens de World Gold Council steeg de vraag naar fysiek goud in het eerste kwartaal naar 1.290 ton, dit is een stijging met 21% op jaarbasis. Ook uit de cijfers van het kwartaalrapport blijkt dat slechts 20 landen wereldwijd 88% van al het goud bezitten.

De vraag naar fysiek goud werd voornamelijk gedreven door de instroom van fysiek goud naar goud-ETF’s. De vraag naar fysiek goud via goud-ETF’s bedroeg 364 ton.

De hogere goudprijs zorgde voor een daling van de vraag naar juwelen met 19% tot 482 ton, de vraag naar gouden baren en munten steeg lichtjes met 1%.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

‘Erdoğan is de ware putschist’

Daags na de mislukte coup van vrijdagavond liet de regering 6000 mensen arresteren waaronder 2.700 rechters en ambtenaren. Opiniemakers vrezen dat Turkije op weg is naar de dictatuur; anderen zien het land liever niet meer in de Navo: Op de Litouwse website Delfi ziet journalist Rimvydas Valatka in de arrestaties alvast daar de voorbode van:

“Turkije – ooit een voorbeeld van democratie in de islamitische wereld – zegt Europa en democratie vaarwel. Eerder dan generaals die zijn opgeleid in de principes van Atatürk, zien we nu een narcistische, wraakzuchtige islamistische kalief.