Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 5906 tot 5910
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 juli 2016

Topoverleg Turkse centrale bank over gevolgen couppoging

De top van de Turkse centrale bank houdt zondag een speciaal overleg met kredietverstrekkers over de economische impact van de mislukte staatsgreep. 

De besprekingen zullen erop gericht zijn negatieve economische effecten te minimaliseren, meldt persbureau Bloomberg zondag op basis van Turkse media.

De Turkse lira kelderde dit weekend tot het laagste punt in acht jaar tijd, op het moment dat het leger poogde de macht over te nemen van president Erdogan. De handel in aandelen lag toen al stil. Maandag gaan de beurzen in Turkije weer open.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 juli 2016

'Britten wacht volgend jaar milde recessie'

Het Verenigd Koninkrijk staat een ''korte milde recessie" te wachten rond het begin van volgend jaar, schrijft accountant EY in een rapport over de Brexit dat maandag wordt gepubliceerd.

Op dat moment raakt de uitslag van het Brexit-referendum onder meer de huizenprijzen, werkgelegenheid en de uitgaven in het land, aldus EY.

De onderzoekers voorspellen dat de economische groei van de Britten in 2017 uitkomt op 0,4 procent, waar in eerdere ramingen werd uitgegaan van 2,6 procent. Daarbij wordt verwacht dat de Britse centrale bank eind 2016 de rente tot nul zal verlagen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 17 juli 2016

Slecht nieuws voor Washington en Riyad, goed nieuws voor Moskou

De voorbije weken doet zich iets opmerkelijks voort op de markt: de olieprijzen blijven zakken, maar de roebel zakt niet mee.

Dat is opmerkelijk: olie en gas zijn goed voor bijna 90% van de Russische export. Dalende olieprijzen oefenen dus logischerwijs een neerwaartse druk op de roebel uit.

Dat klopt, maar die druk wordt steeds lichter. Dat is goed nieuws voor Moskou, die de molensteen van de internationale olieprijs langzaam maar zeker maar van zich kan afwerpen. Dat is slecht nieuws voor Riyad en Washington, die de hegemonie van de petrodollar in rook zien opgaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 juli 2016

'Verenigd Koninkrijk werkt al aan verdragen met VS en Australië na Brexit'

De nieuwe regering van de Britse premier Theresa May is al begonnen aan de voorbereidingen van vrijhandelsverdragen met de Verenigde Staten en Australië. 

De verdragen zijn potentieel miljarden waard voor de Britse economie, meldt persbureau Reuters zondag.

Zaterdag sprak May met haar Australische collega Malcolm Turnbull, die zei dat hij erop gebrand was "zo snel mogelijk" een pact te sluiten met het Verenigd Koninkrijk. Hij noemde het eerste Britse voorstel "erg hoopgevend". 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 17 juli 2016

Europees financieel systeem loopt op haar laatste benen

In juni 2016 heeft de Europese Centrale bank 85.1 miljard euro aan schulden opgekocht. Een duizelingwekkend bedrag.

Een bedrag dat vooral de vooropgestelde 80 miljard per maand ruimschoots overstijgt. Het lijkt er dus op dat de ECB haar mandaat overschrijdt, en dus illegaal schuld opkoopt op de pof van de Europese burgers en bedrijven.

De Europese regels lijken dus een maat voor niets. Bovendien beweert economisch journalist Ernst Wolff dat de ECB haar gulden regel (i.e. geen bonds aankopen onder de deposito-rentevoet) systematisch overtreedt, en dan vooral met Duitse overheidsobligaties.