Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 5911 tot 5915
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

De rijkste mensen in 19 landen over deze wereld

Terwijl de Verenigde Staten de ranglijst van rijkste mensen ter wereld blijft domineren, zien we het deelnemersveld wel steeds globaler worden. Zo staan miljardairs uit Mexico, Spanje en Frankrijk ook bovenaan de lijst.

De meeste miljardairs hebben hun immense fortuin zelf opgebouwd of ze hebben de welvaart van hun (voor)ouders verder uitgebreid. Ook komt bijna iedere sector aan bod: mode, energie, supermarkten, beleggen en zelfs chocolade.

Dit zijn de rijkste mensen in 19 landen over heel de wereld:

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

Trump en de wet uit 1933

Het draait vandaag vooral om Amerika. Zo zijn er cijfers van de huizenmarkt die nog steeds niet goed zijn. En is er de Republikeinse conventie in Cleveland.

Met de rente op een all time low en de minimale werkloosheid, wil het toch niet lukken met de huizenmarkt. 'Dat heeft er alles mee te maken dat die huizenmarkt gescheiden is. Aan de bovenkant gaat het allemaal fantastisch. De bovenkant van de Amerikaanse samenleving kunnen huizen kopen. De gróte onderkant komt niet in de buurt van een eigen huis', zegt macro-econoom Kees de Kort.

Trump:
Dan is er natuurlijk de Republikeinse conventie, waar - waarschijnlijk - Donald Trump zal worden gekozen als Amerikaanse presidentskandidaat voor de Republikeinen. Daar heeft Trump een opvallend voorstel gedaan. De Glass-Steagall Act stamt uit 1933 en zorgt er voor dat de financiële wereld wordt gescheiden in twee delen: de banken voor kredieten, sparen en hypotheken. En de investeringsbanken. De wet zorgt er voor dat commerciële banken beperkingen kregen op het gebied van effectenactiviteiten. In 1999 is de wet door president Clinton opgeheven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

'Nederland in top drie best betalende landen'

Nederland staan op de derde plek van best betalende landen. Alleen in Oostenrijk en Nieuw-Zeeland krijgen bedrijven hun rekeningen sneller betaald.

Dat meldt kredietverzekeraar Euler Hermes dinsdag op basis van onderzoek naar 27.300 beursgenoteerde ondernemingen.

In Nederland worden rekeningen na zo'n 47 dagen betaald. In Oostenrijk is die termijn 44 dagen en in Nieuw-Zeeland 46 dagen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

Dit is de kanker achter de Italiaanse bankencrisis

De Italiaanse bankencrisis treed al enkele weken op de voorgrond. We weten al langer dan vandaag dat de Italiaanse banksector overspoeld wordt door slechte schulden, nu zo’n €360 miljard. Maar waar komen die slechte schulden vandaan? Wat is de echte kanker van de Italiaanse economie?

Sinds de Brexit daalde de Italiaanse bankenindex al zo’n 30%. De vrees bestaat dat de gevolgen van de Brexit over zullen slaan naar het zuiden van Europa. En daar is vooral Italië kwetsbaar. Premier Renzi probeert hemel en aarde te bewegen om de beleggers in Italiaanse banken te sparen, maar tot op heden vangt hij bot.

Dit is het problem:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

Wie is kampioen in breken EU-regels begrotingstekort?

Onder regels van de Europese Unie moeten landen hun begrotingstekort onder de 3% van het BBP houden. Deze regel is in veel gevallen dode letter gebleven. Griekenland, Spanje, Portugal, en Frankrijk zijn kampioenen. De EU wil daar nu wat tegen doen.

Sinds 1999 hebben lidstaten van de Europese Unie volgens het Ifo Institute maar liefst 165 keer een groter tekort op de begroting gehad dan de toegelaten 3%. In slechts 51 keer van de gevallen was dat officieel toegestaan. De EU heeft immers een uitzonderingsregel als het land in kwestie in een recessie zit. Dus in twee derden van de gevallen was het land niet in orde met de EU-regels.

Hieronder ziet u dat Griekenland sinds 1999 nog geen enkele keer zijn begrotingstekort onder de 3% heeft gehouden. Spanje heeft deze regel al sinds 2008 elk jaar consequent gebroken, goed voor 8 keer. En buurland Portugal doet nog beter met een totaal van 15 keer. Als echter wordt gekeken naar het aantal keer dat deze regel op een niet-toegestane wijze wordt gebroken dan is Frankrijk de absolute kampioen! Het doet zelfs beter dan Griekenland.