Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 5921 tot 5925
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Geef deze dingen onmiddellijk op als je succesvol wilt zijn

Naarmate je leven vordert leer je jezelf goede en minder goede dingen aan. De minder goede eigenschappen staan een leven met veel succes in de weg, maar zijn er door de jaren heen ongemerkt ingeslopen. Lees hier welke dat zijn en wat je eraan kunt doen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Nog meer negatieve rente

Wie had tien jaar geleden kunnen vermoeden dat negatieve rente de normaalste zaak van de wereld zou worden? Een kwart van alle staatsobligaties heeft nu al een negatieve rente en de verwachting is dat dit percentage de komende jaren alleen maar verder zal toenemen. Daardoor hebben we nu de bizarre situatie dat zelfs landen als Japan en Italië tegen een negatieve rente kunnen lenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Weegt geopolitieke onzekerheid op financiƫle markten?

Na de gruweldaden in Nice en de poging tot een staatsgreep in Turkije blijkt nogmaals dat we in een periode van onzekerheid en instabiliteit zijn gekomen. De beurzen lijken dit echter al als normaal de bestempelen gezien de lauwe reactie vrijdag.

Met uitzondering van de toeristische sector reageerden de beurzen vrij kalm op de aanslag in NIce met verliezen die de 1 procent niet overschreden. Hoe onethisch en immoreel het ook kan klinken, de beurzen lijken niet meer onder de indruk te zijn van de gruweldaden die zich de laatste jaren al hebben afgespeeld, soms dichterbij dan we ooit hadden gedacht. Ze lijkt wel in een roes te verkeren onder invloed van de uitgebreide stimuli van de centrale banken.

Toch mag men deze gebeurtenissen niet lichtzinnig benaderen. Ook niet vanuit financieel-economisch oogpunt. Zo kan de onzekerheid leiden tot een daling van het consumentenvertrouwen en zo de vraag naar producten aantasten. Ook de producenten zullen niet investeren als ze zich niet in een stabiel klimaat bevinden. Dit heeft ook een negatieve impact op de economie. Vervolgens worden de bedrijfswinsten aangetast en zullen de beurzen ongetwijfeld diepere oorden opzoeken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Dit is grootste gevaar voor wereldeconomie aldus economen

Wat velen maanden geleden onmogelijk achten is stap per stap een realistische optie aan het worden: namelijk Donald Trump als president van de het machtigste land ter wereld, de Verenigde Staten van Amerika. Economen beginnen zich dan ook meer en meer zorgen te maken indien dit werkelijkheid zou worden.

Waar Hillary Clinton in bijna alle peilingen op kop staat slinkt haar voorsprong de laatste weken weg. Desondanks zou Clinton toch moeten kunnen winnen al lijken verrassende resultaten zoals met de Brexit niet meer ondenkbaar in de huidige wereld. Vele economen sluiten dan ook niet uit dat Trump onverwacht toch zou winnen wat de wereldeconomie behoorlijk wat schade zou toebrengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Iran lachende derde na mislukte Turkse coup

Een lachende derde in dit hele verhaal is opnieuw Iran. Na het opheffen van de sancties ziet Iran zijn macht opnieuw groeien als grote regionale speler. Enkel de aanwezigheid van enkele concurrenten belemmeren Iran om terug een zelfde macht te verkrijgen als tijdens het toenmalige Perzische Rijk. De Arabieren (Saoedi-Arabiƫ) zien hun macht echter snel minderen na het opheffen van de Iraanse sancties en de Turken (voormalige Ottomaanse Rijk)lijken hun externe groei te hypothekeren door de interne problemen.

Ondertussen verhoogt Iran zijn olieproductie gestaag en ziet het zijn macht groeien in de regio. Indien de naaste concurrenten hun huidige beleid blijven volgen dan zal Iran binnen 1-2 decennia niet enkel een grote regionale macht worden maar ook een nieuwe wereldmacht. Dit niet enkel door de grootte van het land maar voornamelijk door de strategische positie waarbij het gehele Midden-Oosten binnen de invloedssfeer van Iran valt.