Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 5936 tot 5940
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Greenspan “Groot-Brittannië maakt een grote fout”

De Britse beleidsmakers hebben een enorme blunder begaan door een referendum te organiseren, dat zegt de 90-jarige voormalige voorzitter van de Federal Reserve Alan Greenspan. Dat de Britten ervoor gekozen hebben de EU te verlaten, hebben ze aan zichzelf te danken.

Het is een vreselijke beslissing, in alle aspecten. “Het had niet moeten gebeuren.”, zegt Greenspan. De gevolgen zijn enorm. Schotland zal zich waarschijnlijk afscheuren en ook Noord-Ierland zal zich terug bij Ierland aansluiten.

Nochtans hadden de Britten de best mogelijke overeenkomst met Europa: wel lid van de Europese Unie maar niet van de eurozone. Beter dan dat krijg je niet in Europa. Europa moet een vrije handelszone zijn, dat is goed voor de globale economie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

'Met Brexit koersen we af op een ramp'

De Britse miljardair sir Richard Branson, een van de bekendste ondernemers in het 'Remain'-kamp, zegt dat zijn land met een Brexit een ramp over zich afroept.

De befaamde investeerder was dinsdag te gast in de tv-show Good Morning Britain. Daar verklaarde hij dat zijn eigen bedrijven al met een derde in waarde zijn gedaald door het aanstaande Britse vertrek uit de Europese Unie.

"We gaan een recessie tegemoet", aldus de ondernemer, die zich voorafgaand aan het referendum hard maakte voor winst van het Remain-kamp.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Jim Rogers: ‘Brexit zet ergere berenmarkt dan in 2008 in gang’

De beslissing van het VK om uit de Europese Unie te stappen, zal tot een ergere economische crisis leiden dan in 2008 liet de bekende belegger Jim Rogers optekenen op Yahoo Finance.

Jim Rogers houdt geen blad voor de mond: “Het zal de ergste berenmarkt zijn die u in uw leven zal zien.” 2008 is er volgens hem gekomen door te veel schulden. “Vandaag liggen de schulden nog vele malen hoger”, waarschuwt hij. “Amerikaanse aandelen bijvoorbeeld gaan al 18 tot 24 maanden zijdelings en een dergelijke zijdelingse bewegingen hebben altijd tot erge dingen geleid. Ik zie aandelen nog een flink pak lager gaan.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

'Nederland een van zes EU-landen die meeste last hebben van Brexit'

Nederland is een van de EU-landen die het meeste last zullen hebben van de gevolgen van de Brexit.

Ook Ierland, Malta, België, Cyprus en Luxemburg behoren tot de EU-landen die het meest worden blootgesteld aan het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, zo meldt kredietbeoordelaar Fitch dinsdag.

Voor de zes genoemde landen geldt dat een relatief groot deel van hun export van goederen en diensten bestemd is voor het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Nederland wordt de grote winnaar van de Brexit

Nederland lijkt één van de grote winnaars van de Brexit te zullen worden. Naast een aantal Britse bedrijven, mag het land zich ook verwachten aan de komst van een aantal investeerders uit Azië en de Verenigde Staten. Dat zegt Didier Burg, correspondent van de Franse krant Les Echos in Amsterdam.

Volgens Burg kan Nederland immers terugvallen op een unieke infrastructuur – zoals de haven van Rotterdam en de luchthaven van Schiphol – die een belangrijke rol opneemt binnen de Europese Unie en dan ook een grote aantrekkingskracht naast uitoefenen op investeerders uit andere delen van de wereld die op zoek zijn naar alternatieven voor Groot-Brittannië.

Naast die logistieke voordelen wijst Burg er bovendien op dat Nederland tevens bekend staat als een natie die zich op fiscaal gebied vriendelijk opstelt tegenover het bedrijfsleven.