Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 5941 tot 5945
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juli 2016

IMF erkent fouten bij reddingsacties Griekenland

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) erkent fouten te hebben gemaakt in de aanpak van de Griekse crisis.

Zo vindt het fonds dat het nooit akkoord mogen gaan met de eerste twee reddingsoperaties in Griekenland, zonder van de eurolanden te eisen dat er werd afgeschreven op de schulden. Bij de huidige derde financiële injectie is dat wel het geval.

De kritiek staat in een donderdagnacht gepubliceerd rapport van het Internal Evaluation Office (IEO) van het IMF. Het rapport heeft vooral betrekking op de derde financiële hulpactie aan Griekenland, die vorig jaar werd opgestart en tot 2018 loopt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 30 juli 2016

Met deze 7 briljante strategieën bouwde Mark Zuckerberg Facebook

Facebook did it again! Met de presentatie van de kwartaalresultaten overtrof de marktleider in social media wederom de verwachtingen van Wall Street. De CEO, één van de jongste miljardairs ter wereld, heeft zijn opleiding nooit afgemaakt, maar hij was wel in staat om een aantal management principes toe te passen. Deze hebben er onder andere aan bijgedragen dat Facebook zo’n succes is geworden.

Welke managementstrategieën heeft Mark Zuckerberg toegepast?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

Trapt Japan af met helikoptergeld?

De ontwikkelingen in Japan suggereren dat het land voorbereidingen aan het treffen is voor helikoptergeld. Eerder deze maand bracht voormalig Fed-voorzitter Bernanke een bezoek aan Tokyo om met de Japanse regering te praten over de invoering van eeuwigdurende staatsobligaties, die de centrale bank zou moeten kopen om een nieuw stimuleringsprogramma van de regering te financieren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

Pensioenfondsen: overzicht rendementen

Dat de pensioenfondsen en verzekeringsfondsen algemeen onder druk komen te staan, dat is duidelijk. De politiek van lage rentestanden, aangejaagd door de Europese Centrale Bank, is daar de hoofdoorzaak van.

Echter, het gaat niet enkel om lage rentes. De pensioenspaarfondsen in West-Europa beleggen veelal in aandelen uit de eurozone en kijken niet verder dan hun neus lang is.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 29 juli 2016

Werkloosheid op laagste punt in anderhalf decennium

Eind juni werden in België nog 373.410 werklozen geteld. Dat betekende een daling met 8,9 procent tegenover hetzelfde tijdstip vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

De Belgische werkloosheid heeft daarmee het laagste niveau in bijna vijftien jaar bereikt. Volgens Kris Peeters, federaal minister van werk, bewijzen de cijfers dat de Belgische economische motor aanslaat.