Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 5941 tot 5945
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

CBS: Vermogen van jonge huishoudens slechts 2000 euro

Het doorsnee vermogen van huishoudens met een kostwinner in de leeftijdscategorie van 25 tot 45 jaar is niet meer dan tweeduizend euro, zo blijkt uit nieuwe cijfers die het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) vandaag naar buiten bracht.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

EU-top over Brexit: niets doen en tijd kopen, Britse politiek in chaos

Politieke leiders van andere EU-landen willen de Britse premier David Cameron niet meteen onder druk zetten om te starten met onderhandelingen over de Brexit. Vraag is voorlopig ook of de Britten zelf wel genoeg ambtelijke expertise hebben om die onderhandelingen te voeren.

“Laten we de Britse regering even de ruimte geven om politieke orde te scheppen. Het is onredelijk om nu te eisen dat ze artikel 50 meteen inroepen”, zei premier Mark Rutte dinsdagmiddag bij aankomst in Brussel vlak voor de EU-top begint.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

‘De baby boomers maken de hele wereld kapot’

Vele analyses schrijven de uitslag van de volksraadpleging in Groot-Brittannië toe aan de ontwrichting van het sociale weefsel, dat de Britse samenleving zou regeren. Hoogopgeleide mensen of de zogenaamde ‘elite’ en jongeren stemden Remain, lager opgeleiden of het zogenaamde ‘werkvolk’ en ouderen stemden Leave. Maar is dat wel zo? In een column in de Franse krant Les Echos spreekt de Franse filosoof en schrijver Gaspard Koenig, die in Londen woont, dat volmondig tegen:

“Men moet niet gediplomeerd, rijk of in de stad wonen om tolerant te zijn. Men moet – in tegenstelling tot het mantra dat wil dat de verschoppelingen van deze aarde een product zijn van de globalisering – evenmin een topfunctie hebben om [van die globalisering] te profiteren: eet men in de Franse buitensteden niet het ganse jaar door vers fruit? Kopen ze daar voor hun kinderen geen speelgoed dat ‘made in China’ is? Heeft men daar geen internetaansluitingen? Reist men daar niet met budgetvliegtuigmaatschappijen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

Dit is waarom een Brexit er NIET zal komen

De Brexit-stem zendt een schokgolf door het financiële landschap. Niemand had hier rekening mee gehouden. De aandelenmarkten krijgen klappen, valutamarkten staan op hun kop en Europese banken bibberen en beven. Toch zou het kunnen dat er helemaal geen Brexit komt.

Is dit allemaal voor niets geweest?

Dat kan! Er zijn nog enkele mogelijkheden waardoor er uiteindelijk toch geen Brexit komt. Nigel Farage uit het Brexit-kamp had voor het referendum al laten weten dat er een 2e referendum zou komen wanneer het ‘Leave’ kamp nipt zou verliezen. Het ‘Remain’-kamp is dat nu ook genegen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 29 juni 2016

Greenspan: We krijgen hoge inflatie

Volgens Alan Greenspan zullen we in de toekomst verrast worden door een periode van zeer hoge inflatie. Hoewel de inflatie nu nog zeer laag is ziet Greenspan een uitermate zorgelijke ontwikkeling in de groei van de geldhoeveelheid. "Historisch gezien is fiat geld altijd zo geëindigd", aldus de voormalig voorzitter van de Federal Reserve.