Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 5951 tot 5955
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

'Huizenkoper neemt meer risico door spanning op huizenmarkt'

Huizenkopers nemen meer risico’s door de spanning op de huizenmarkt. Het aantal geschillen bij de aan- en verkoop van een woning neemt toe.

Dit meldt juridisch dienstverlener DAS.

Het bedrijf heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar het aantal dossiers met 27 procent zien stijgen van 490 naar 670.

Deze stijging hangt samen met een aantrekkende huizenmarkt, maar volgens het bedrijf gaan sommige potentiële kopers ook onvoorzichtig te werk.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Brexit: komt er een nieuwe bankencrisis?

De Brexit laat diepe, bloedrode sporen na op de beurzen. De Bel20 verloor in twee dagen tijd een dramatische 10% en vooral bankaandelen krijgen klappen. De vrees voor een nieuwe bankencrisis hakt er stevig in.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Geen zittend gat? Dit zijn de ideale jobs voor jou

Toekomstvoorspelling! In het jaar 2026 werkt niemand van ons nog zittend aan een bureau, maar werken we allemaal staand of op een loopband. Wetenschappers zijn er immers al lang achter dat al dat zitten verschrikkelijk slecht voor ons is. Maar als je ook nu al aan je conditie wil werken, moet je misschien een van deze jobs overwegen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Marketupdate in gesprek met Edin Mujagic

Marketupdate sprak onlangs met econoom Edin Mujagic over zijn nieuwe boek ‘Boeiend en geboeid: Een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816′. Voor dit boek dook Mujagic in de monetaire geschiedenis van Nederland sinds de oprichting van de Nederlandsche Bank in 1814.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

‘Londen wordt het fiscale paradijs van Europa’

Het regent analyses over de gevolgen van de ‘Brexit’. Een van de meest interessante is van de hand van de Franse journaliste Anne Michel, die voor de krant Le Monde schrijft. Ze verwijst naar een uitspraak van de Franse minister van Economie Emmanuel Macron, die tijdens een bezoek aan de Londense City in april van dit jaar de Britten had gevraagd ‘of ze wel het ‘Jersey’ of ‘Hong Kong’ van Europa wilden worden?’ Dat stond volgens hem te gebeuren in het geval van een ‘Brexit’. 

‘Die kans wordt nu echt reëel,’ schrijft Michel, ‘want de City zal zich niet zo maar in de marge laten drukken.’

Niet voor niets is de Britse financiële sector de grootste ter wereld en goed voor 10% van het Britse bbp, vergeleken met 8% in de VS, 5% in Frankrijk en 4% in Duitsland.