Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5951 tot 5955
Bron: nuJIJ.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2016

Kan de zilverprijs het momentum vasthouden?

Een Brexit, de aanslagen in Nice en nu de gebeurtenissen in Turkije. Wat doen dergelijke ontwikkelingen met de algemene interesse in goud en zilver onder beleggers? Kan de goud en zilverprijs het momentum vasthouden en gaan we misschien wel hetzelfde zien als in 2011 toen zowel goud als zilver hoge toppen neerzette?

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2016

Turkije: Erdogan voert massale ‘zuivering’ door in leger en rechterlijke macht na mislukte legercoup

De Turkse autoriteiten hebben na de mislukte poging tot staatsgreep van militairen 2.745 rechters van hun taak ontheven.

Dat meldt de zender NTV, die verwijst naar een besluit van de Hoge Raad van Rechters en Procureurs. Volgens het staatspersbureau Anadolu zijn ook vijf leden van de raad verwijderd.

De acties van de Turkse strijdkrachten tegen de putschisten zijn volgens regeringskringen goeddeels afgerond. Sporadisch is er nog verzet, dat volgens het hoofd van de geheime dienst MIT, Hakan Fidan, in de komende uren gebroken zal worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2016

Halve gare Turkse coup zal macht Erdogan enkel vergroten

In Turkije zijn militairen er niet in geslaagd de macht over te nemen. Een pover geplande militaire ‘coup’ die vrijdagavond door een klein deel van het Turkse leger werd ingezet stierf bleek al snel kansloos.

Een 200-tal burgers en soldaten kwamen bij de poging tot staatsgreep om het leven. Een kleine 3.000 militairen zijn ondertussen aangehouden. In kleine delen van de hoofdstad Ankara houden militairen nog een aantal gebouwen bezet, maat ook zij lijken kansloos.

Al na luttele uren bleek dat de coupplegers – die zeiden er op uit te zijn ‘de democratie en de mensenrechten in het land te herstellen’ – kansloos waren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2016

Turkse Lira beleeft z’n sterkste daling sinds de val van Lehman Brothers

Afgelopen nacht werd de wereld verrast met een militaire coup die in Turkije plaatvond. Maar Erdogan riep zijn aanhangers om vooral de straat op te gaan om te protesteren. Dat deden de Turken massaal. De coup is inmiddels mislukt, zodat Erdogan voorlopig nog ‘veilig’ in zijn zetel blijft zitten.

Ten opzichte van de Amerikaanse Dollar schoot de waarde van Turkse Lira omlaag. Sinds de val van Lehman Brothers in 2008 is dit niet meer voorgekomen. De Lira werd binnen enkele minuten 4,6% minder waard ten opzichte van de Amerikaanse Dollar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2016

Pinnen en contant betalen in Duitsland: dit moet je weten

Amsterdammer Frank de Munnik woont en werkt als zelfstandige in Zuid-Duitsland. De verschillen met Nederland zijn groot, zowel op het persoonlijke als het zakelijke vlak. Deel zeven van een serie: contant afrekenen en pinnen.

In Nederland heb je de Zeeuwen (ons bin zunig). Duitsland kent daarvan een overtreffende trap : de Schwaben, inwoners van Baden-Württemberg. En daar komt nog iets bij : men is hier dol op contant geld. Pinnen is geen favoriete bezigheid, of kan domweg niet.

Het Duitse woord voor contant is overigens Bargeld, dat u niet denkt dat het een fooi in het café is, dat is Trinkgeld. [...]