Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 5956 tot 5960
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

'Nederland een van zes EU-landen die meeste last hebben van Brexit'

Nederland is een van de EU-landen die het meeste last zullen hebben van de gevolgen van de Brexit.

Ook Ierland, Malta, België, Cyprus en Luxemburg behoren tot de EU-landen die het meest worden blootgesteld aan het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, zo meldt kredietbeoordelaar Fitch dinsdag.

Voor de zes genoemde landen geldt dat een relatief groot deel van hun export van goederen en diensten bestemd is voor het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Nederland wordt de grote winnaar van de Brexit

Nederland lijkt één van de grote winnaars van de Brexit te zullen worden. Naast een aantal Britse bedrijven, mag het land zich ook verwachten aan de komst van een aantal investeerders uit Azië en de Verenigde Staten. Dat zegt Didier Burg, correspondent van de Franse krant Les Echos in Amsterdam.

Volgens Burg kan Nederland immers terugvallen op een unieke infrastructuur – zoals de haven van Rotterdam en de luchthaven van Schiphol – die een belangrijke rol opneemt binnen de Europese Unie en dan ook een grote aantrekkingskracht naast uitoefenen op investeerders uit andere delen van de wereld die op zoek zijn naar alternatieven voor Groot-Brittannië.

Naast die logistieke voordelen wijst Burg er bovendien op dat Nederland tevens bekend staat als een natie die zich op fiscaal gebied vriendelijk opstelt tegenover het bedrijfsleven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Beleggers verwachten renteverlaging Federal Reserve

De kans dat de Federal Reserve de rente zal verlagen is door alle onrust van de afgelopen dagen weer groter geworden dan de kans op een renteverhoging. Het geplande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stuurde een schokgolf door de financiële markten, want de aandelenkoersen gingen wereldwijd met ruim 10% onderuit. Voor veel Europese banken waren de verliezen op de beurs ruim twee keer zo groot.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

De wereld heeft een veel groter probleem dan de Britten

Beleggers vluchten massaal naar obligaties na de schokgolf uit Groot-Brittannië. In Japan noteren alle obligaties onder een rentevoet van 0,10%, Frankrijk staat op het punt met zijn 10-jarige rentevoet negatief terrein op te zoeken, … Maar deze absurde situatie zorgt voor een immens probleem, ongeacht een Brexit of niet.

Lage rentevoeten zijn eerder een symptoom dan een oorzaak. De daling van de rentevoeten op obligaties wereldwijd toont aan dat de wereldeconomie in een depressieve fase verkeerd en dat de rentevoeten nog jaren heel laag zullen blijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Banken zwaar geraakt door Brexit

Het besluit van de Britse premier Cameron om af te treden en het besluit om uit de EU te stappen over te laten aan zijn opvolger zorgt voor nog meer onzekerheid dan dat er al bestaat. De beslissing heeft het Verenigd Koninkrijk in een politieke chaos gestort, waarbij verschillende zwaargewichten het veld hebben moeten ruimen.