Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 5971 tot 5975
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

De reden dat de Britse huizenprijzen niet hoeven te gaan dalen

Na het besluit van de meerderheid van de Britse bevolking om voor uittreding uit de Europese Unie te stemmen, werden we overspoeld met doemscenario’s die zich zouden gaan voltrekken. Deze scenario’s hadden voornamelijk betrekking op de Britse en Europese economie, maar als gevolg van de toegenomen verwevenheid zouden uiteindelijk alle landen te maken gaan krijgen met de nare gevolgen van de Brexit.

Ook de Britse huizenmarkt zou het enorm lastig gaan krijgen, omdat de consumenten simpelweg voorzichtiger zouden gaan handelen als gevolg van de onzekerheid over de toekomst. De recent gepubliceerde cijfers laten inderdaad zien dat de vraag naar vastgoed flink is afgenomen, maar dat hoeft volgens HSBC Bank helemaal niet te leiden tot dalende huizenprijzen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Slimme optie? Na je pensioen gaan leven op een cruiseschip

Na je pensioen permanent wonen op een cruiseschip. Het klinkt duur maar het zou voor sommige senioren wel eens goedkoper kunnen zijn dan op de wal blijven.

De cruisemarkt kent inmiddels zeer lange cruises, tot wel 180 dagen voor een cruise rond de wereld. De prijzen zijn vaak onderhandelbaar, zeker als je met z’n tweeën boekt.

Per saldo kun je wel eens goedkoper uit zijn aan boord, rekent de Amerikaanse website CNBC voor. Voor 135 dollar per dag is je kostje gekocht.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Spaanse fiscus identificeert 1,7 miljoen bouwovertredingen dankzij drones

Drones en satellieten hebben in Spanje de voorbije 24 maanden ruim 1,7 miljoen bouwovertredingen geïdentificeerd. Het Spaanse ministerie van Financiën zet de apparaten in om verschillen te ontdekken tussen het kadaster en de werkelijkheid op het terrein. De Spaanse belastingbetaler ‘vergeet’ regelmatig kleine wijzigingen aan de fiscus te melden. Meestal gaat het om de uitbreiding van het huis, de bouw van een zwembad of een nieuwe veranda. Willen dat nu net veranderingen zijn die de waarde van een eigendom verhogen en de belasting op vastgoed doen stijgen.

Een boete van 60 euro + 1,25 miljard aan bijkomende inkomsten De zondaars krijgen de kans hun situatie te regulariseren door een forfaitaire boete van 60 euro te betalen. De fiscus bezorgt de betrokken gemeenten dan de reële toestand van de eigendommen van hun inwoners, opdat die de belastingen kunnen aanpassen aan de nieuwe situatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Gouden medailles Rio gemaakt van… zilver!

Nog ongeveer een week en de Olympische spelen gaan officieel van start. Duizenden atleten zullen vechten om een gouden medaille weg te kapen. Wat velen niet weten is dat deze medailles echter van zilver gemaakt zijn!

Bij de originele olympische spelen uit de oudheid wonnen atleten zelfs helemaal geen medailles. Wat ze wel kregen was een krans gemaakt van olijftakken van een heilige olijfboom bij de tempel van Zeus.

Het was pas bij de invoering van de Olympische Spelen zoals we ze vandaag kennen in 1896, dat er voor het eerst medailles werden uitgereikt.

Wie de eerste plaats kon bemachtigen kreeg echter een zilveren medaille en de tweede plaats werd beloond met een bronzen exemplaar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 27 juli 2016

Karel van Wolferen: NAVO is uiterst gevaarlijk

De NAVO is wellicht een van de gevaarlijkste organisaties ter wereld, dat zegt journalist en hoogleraar Karel van Wolferen in een uitgebreid gesprek bij Café Weltschmerz. Amerika wil zoveel mogelijk controle houden op de wereld en via de NAVO kan ze die controle uitoefenen op Europa. Het heeft er alle schijn van dat ze aanstuurt op een conflict met Rusland.