Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 5976 tot 5980
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Waarom er waarschijnlijk geen Brexit komt (Deel 2)

Juridisch en politiek is het nog lang niet zeker of het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk uit de Europese Unie zal stappen.

Steeds meer stemmen roeren zich in het debat. En steeds meer stemmen geven aan dat er helemaal geen Brexit hoeft te komen in de praktijk, of dat de Brexit op zijn minst sterk vertraagd kan worden.

1. Een petitie in het Verenigd Koninkrijk, waarin opgeroepen wordt het referendum over te doen, heeft al meer dan drie miljoen ondertekenaars opgeleverd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Er komt waarschijnlijk geen Brexit (Deel 1)

Hel en verdoemenis komt er bij de Brexit. Dat is wat veel politici en media ons willen doen geloven. Ten eerste hoeft een Brexit helemaal geen ramp te zijn. En, belangrijker, ten tweede: Wie zegt eigenlijk dat er wel een Brexit komt?

De laatste dagen heeft er zich een hele reeks van interessante ontwikkelingen voorgedaan. De Britse Prime Minister, David Cameron, nam ontslag. Bij de socialisten in Westminster staan ze elkaar naar het leven. En Nigel Farage komt al terug op gedane beloftes.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Waarom goud einde jaar op $1.500 of hoger staat (hint: niet alleen door Brexit)

De goudrally van afgelopen vrijdag, kort na het Brexit debacle, is volgens analisten een voorproefje op wat komen gaat. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het edelmetaal de grens van $1.500 bereikt.

De goudfutures (termijncontracten) schoten vrijdag $100 de lucht in nadat duidelijk werd dat het Verenigd Koninkrijk de EU zal verlaten. Beleggers wilden maar één ding: veiligheid. Het besluit van de Britten heeft grote consequenties voor de financiële markten, economieën en valuta. Evenals voor het beleid van de mondiale centrale banken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Nieuw bloedbad op de beurzen

De beurzen in Europa gingen vandaag opnieuw stevig omlaag, waarmee de zware koersverliezen van vrijdag verder worden uitgebouwd. De uitslag van het referendum over de brexit blijft zorgen voor onrust op de financiële markten. Onder andere de Europese bankaandelen gaan in het rood.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

In oktober is er een referendum dat vernietigend kan zijn voor de EU

De ‘Brexit’ zal weinig tot milde gevolgen hebben voor het VK, maar dreigt vernietigend zijn voor de EU, schrijft Europaspecialist Wolfgang Munchau in de Financial Times:

“Het probleem is niet dat andere landen ook EU-referenda willen houden, het probleem is veel nijpender: in oktober vindt in Italië een referendum plaats, waarin de bevolking zich mag uitspreken over grondwettelijke hervormingen, voorgesteld door de regering van premier Renzi. Die doet daarmee een gok die niet minder riskant is dan degene die David Cameron deed.