Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 5976 tot 5980
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

Aanslag Nice: dodental loopt op tot 84, Frans-Tunesisch identiteitsbewijs gevonden

Het aantal doden als gevolg van de aanslag met een vrachtwagen op passanten in Nice is opgelopen tot 84.

De man die donderdag met een vrachtauto een bloedbad aanrichtte in Nice, is volgens Franse media de 31-jarige Antwan Kumiya uit dezelfde stad. In zijn woning wordt vrijdag huiszoeking verricht. Kumiya was een Tunesiër met een verblijfstatus in Frankrijk.

In de cabine van de vrachtwagen die donderdagavond inreed op een mensenmenigte is een identiteitsbewijs gevonden op naam van man die de Franse en Tunesische nationaliteit heeft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

Aanslag: Man reed met vrachtwagen publiek in voor m’n neus

Bij de aanslag donderdagavond in Nice waarbij een vrachtwagenchauffeur met zijn truck inreed op een menigte zijn minstens zestig mensen om het leven gekomen, meldt de procureur van Nice, Jean-Michel Prêtre. Bij de aanval op de Promenade des Anglais zijn daarnaast honderd mensen gewond geraakt.

Een vrachtwagenchauffeur heeft donderdag in Nice voor ondragelijk leed gezorgd. Hij reed met zijn truck in op een menigte zijn minstens zestig mensen die om het leven zijn gekomen, meldt de procureur van Nice, Jean-Michel Prêtre. Bij de aanval op de Promenade des Anglais zijn daarnaast honderd mensen gewond geraakt.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is nog veel onduidelijk over de situatie in Nice. De ambassade in Parijs staat in nauw contact met de lokale autoriteiten, aldus een woordvoerster van het ministerie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

De economische groei in Saoedi-Arabië neemt af

Als we het hebben over Saoedi-Arabië dan zullen heel wat mensen direct aan ‘olie’ moeten denken. Het klopt inderdaad dat het land bekend staat om haar grote voorraden van het zogenoemde ‘zwarte goud’. Deze olievoorraden hebben er ook voor weten te zorgen dat de Saoedi-Arabische economie de afgelopen tien jaar zo hard is gegroeid.

Maar, zoals de meeste mensen onder ons wel weten, krijgt elke economie vroeg of laat te maken met een tegenslag. En ook de Saoedi-Arabische droom lijkt op dit moment in duigen te vallen. De afgelopen twee jaar is de olieprijs flink in waarde gedaald en dit heeft direct gevolgen op de groei van de economie van Saoedi-Arabië.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Bank of England houdt vinger op de knip

In mijn vorig artikel had ik er reeds voor gewaarschuwd en nu blijkt het een feit. De Bank of England laat de rente ongewijzigd daar waar velen een daling van de beleidsrente hadden verwacht of hiervan zelfs bijna zeker waren.

Door de Brexit hadden veel beleggers, analisten en economen een versoepeling van het monetair beleid verwacht in het Verenigd Koninkrijk maar gouverneur Mark Carney zag dit duidelijk anders. Ik zei reeds eerder dat de financiële markten hier misschien al te sterk van uitgingen en hier dus al, verkeerdelijk, op hadden geanticipeerd. Aangezien de rente op 0,5% staat, wat volgens continentale normen nog vrij hoog is, was er immers zeker ook nog marge voor een verlaging van pakweg 25 basispunten. Toch werd het rentepeil stabiel gehouden op het peil waarop het reeds sinds 2009 is blijven hangen. Een lagere rente heeft de instelling nog in zijn gehele bestaan niet gebruikt.

Wel is er de belofte om in augustus actie te ondernemen om de impact van de Brexit op te vangen. Uitstel is dus geen afstel is de boodschap die men hiermee wou geven aan de markten. Of dat deze laatste kan sussen is nog maar de vraag en zal de komende dagen en weken moeten blijken. Velen kunnen immers nu de neiging hebben hun posities te sluiten nu het beleid toch niet wordt versoepeld en de pond een sterke remonte laat zien. Dit laatste is immers weer minder gunstig voor de Britse bedrijven die het merendeel van hun omzet uit het buitenland halen. Deze konden immers profiteren van de recente daling van de pond die nu echter gedeeltelijk weer wordt tegen gegaan. Ook de initiële winsten op de beurzen van vanmorgen lijken weer deels in rook op te gaan.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Het CBS en de rooskleurige exportcijfers

Het Centraal Bureau voor Statistiek, CBS, meldde vandaag dat de Nederlandse export in mei 2016 aanzienlijk gegroeid was t.o.v. mei 2015. De groei van het exportvolume bedroeg: 6,2%. Het lijkt heel goed te gaan met de Nederlandse economie.

Ik heb daar wat kanttekeningen bij.

Exportvolume of exportwaarde

Allereerst: het CBS heeft het over het volume van de goederenexport en niet over de waarde of de prijs van de export. Het aantal goederen (het volume) is kennelijk met 6% gestegen. Maar in de tabellen van het CBS staat ook het bedrag in euro’s dat de export waard is.