Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 5981 tot 5985
Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

Verslaafd aan huizenjacht

Tientallen miljoenen Amerikanen hangen dagelijks uren voor HGTV, kort voor House and Garden Television. Dit blije kanaal toont 24 uur per dag en 7 dagen per week hoe naïeve burgers woningen aankopen, opknappen, opwaarderen en herscheppen, alsof de krediet- en huizencrisis nooit zal terugkeren. Uitgangspunt is iemands maximale hypotheekbudget. Maar of dat nu vier ton is of drie miljoen, het hele bedrag moet en zal opgaan aan design badkamers –bij elke slaapkamer één- woonkeukens met kookeiland en wijnkoelkast, inloopkasten, uitgebroken zitkamers met open haard en tot bioscopen omgetoverde kelders. En nooit niks moeizaam slopen, overspannen verbouwen of treuren over financiële tegenvallers. HGTV transformeert je pijn- en moeiteloos van een onhandige woonconsument met geld- en tijdgebrek in een breed lachende modelwoning-met-hypotheek-eigenaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

'Italië overweegt 40 miljard euro steun voor bankensector'

Italië steekt mogelijk 40 miljard euro in zijn bankensector. De Italiaanse overheid stelt mogelijk kapitaal beschikbaar of bankgaranties. 

Over de hulp en de omvang van het mogelijke steunpakket is nog geen definitieve beslissing genomen, zeggen ingewijden maandagochtend tegen persbureau Bloomberg.

Italiaanse banken torsen 360 miljard euro aan slechte leningen met zich mee en kampen met lage winsten als gevolg van de lage rentestanden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

'Britse economie kan financiële dip na Brexit aan'

De Britse minister van Financiën George Osborne zegt dat de Britse economie sterk genoeg is om de financiële malaise na het Brexit-referendum op te vangen.

Osborne verwacht weliswaar dat de Brexit-stem de komende tijd nog zal leiden tot meer onrust op de financiële markten, maar hij verwacht dat geen grote problemen zullen ontstaan. "Onze economie is sterk genoeg om de uitdaging waar ons land nu voor staat, aan te kunnen", zei Osborne maandag tegen de pers.

De minister van Financiën sprak voor het eerst openlijk sinds het Verenigd Koninkrijk in het referendum donderdag stemde vóór het verlaten van de EU. Osborne zei ook dat de regering plannen in werking heeft gesteld om de uitslag van de stemming op te vangen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

'Superbelegger Soros speculeerde niet op neergang pond'

Miljardair en befaamd belegger George Soros heeft niet gespeculeerd op een neergang van het Britse pond sterling. 

Dat laat zijn woordvoerder maandag weten. 

De inmiddels 85-jarige Soros is één van 's werelds bekendste valutaspeculanten. Hij werd steenrijk door in 1992 met succes te speculeren op een neergang van het Britse pond. Destijds, op 16 september 1992, moest de Britse overheid de munt noodgedwongen met 15 procent devalueren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

Ook vandaag schokken de financiële markten nog na van brexit

De naschokken van het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie blijven voelbaar op de financiële markten. Het Britse pond sterling beweegt op het laagste niveau in 31 jaar, terwijl de goudprijs verder stijgt naar het hoogste niveau in twee jaar omdat beleggers veilige havens opzoeken.