Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 5981 tot 5985
Bron: nuJIJ.nl
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Hoe turbulente marktomstandigheden aandelen grote hoogtes in stuurden

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Voor degene aan wie het nog niet duidelijk is: momenteel bevinden we ons in het grootste ‘lage rente’ experiment ‘aller tijde’. Terwijl er op Wall Street nieuwe toppen worden gezet door de S&P 500, hoogtes die we nog nooit eerder hebben gezien, worden er in de wereld van staatsobligaties ook toppen gezet. De marktomstandigheden vertonen bijzondere ontwikkelingen.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

‘7 op de 10 Nederlandse huishoudens is er niet op vooruitgegaan sinds 2005’

De financiële crisis heeft er behoorlijk ingehakt bij de middenklasse. Het merendeel van de Nederlandse huishoudens zit in een bevokingssegment dat er niet op vooruit is gegaan sinds 2005, een trendbreuk die zich ook in andere westerse landen voordoet.

We moeten serieus nadenken over de effecten van globalisering op de bevolking. Dat is de boodschap van Richard Dobbs, onderzoeker bij het McKinsey Global Institute.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

IJsland is niet enkel goed in voetbal, het is ook het meest vredelievende land ter wereld

Voor het zesde opeenvolgende jaar is IJsland het meest vredelievende land ter wereld. Dat blijkt uit de Global Peace Index 2016 (GPI), een jaarlijkse uitgave van het Institute of Economics and Peace.

Daarin worden 163 onafhankelijke landen gerangschikt. De makers houden rekening met de perceptie omtrent misdaad, terrorisme, politieke stabiliteit en veiligheid.

Het kleine eiland, dat zich op Euro 2016 in de gunst van alle voetballiefhebbers speelde, gaat in de rangschikking Denemarken, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland en Portugal vooraf. België noteert op een 18de plek, Nederland op 21.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

When in Rome… Italië nadert zijn Lehman-moment

De stad Rome torst een schuldenberg van 13,6 miljard euro en betaalt daar gemiddeld 5% rente op. De stad heeft 12.000 schuldeisers en is gemengd in honderden rechtszaken over niet-betaalde facturen, sommigen daarvan gaan 50 jaar terug in de tijd. Een aantal van deze schulden heeft betrekking op onteigeningen die plaatsvonden in 1960, het jaar dat de stad de Olympische Spelen organiseerde. De financiële situatie van Rome werd eerder deze week aangeklaagd door kersvers burgemeester Virginia Raggi (foto) van de Movimento 5 Stelle (M5S of Vijfsterrenbeweging). Op de Italiaanse staatstelevisie RAI zei Raggi dat de stad niet langer 5 procent rente kan betalen, terwijl Italië obligaties uitschrijft aan 1,5% rente. ‘Het is omdat niemand ooit moeite heeft gedaan om de schulden te herfinancieren, dat we nu in deze situatie zitten,’ zei ze.

Volgens komiek Beppe Grillo, de leider van de M5S, moedigden banken en andere belangengroepen steden en gemeenten aan ver boven hun mogelijkheden te leven door grote leningen aan te gaan. Raggi stelde zelfs even voor een deel van deze ‘immorele’ schuld gewoonweg niet te betalen, maar trok die woorden snel weer in toen de oppositie haar verweet investeerders af te schrikken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Italiaanse banken… bail-in of bail-out, de kleine spaarder is de klos

De Italiaanse regering onderhandelt met de Europese Commissie over strategieën om de nationale banksector een reddingsboei te werpen.

Daarbij kunnen verschillende sporen worden gevolgd, maar telkens zal de uiteindelijke rekening aan de gewone Italiaanse bevolking worden gepresenteerd. Dat zegt Servan Peca, redacteur bij de Zwitserse krant Le Temps.