Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 5991 tot 5995
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

De Europese Unie en de les van Israël

De Europese Unie spendeert jaarlijks 200 miljard dollar aan defensie en heeft meer dan 2.000 straaljagers  en 500 schepen ter beschikking. De EU telt in totaal 1,4 miljoen militairen en heeft ook nog eens 1 miljoen politieagenten in de straten. Toch lijkt het continent hulpeloos tegenover de islamistische dreiging, schrijft Bret Stephens in de Wall Street Journal.

‘Kan de val van Europa nog worden tegengehouden?’ vraagt hij zich af, en geeft daarbij het volgende antwoord:

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

‘Als Hillary Clinton volgende week niet leidt in de peilingen is het voorbij’

Kort na het einde van de Republikeinse conventie in Cleveland staat Donald Trump voor het eerst aan de leiding in meerdere serieuze  peilingen, die de kiesintenties voor het Amerikaanse presidentschap meten.

De peiling van Real Clear Politics, die een gemiddelde maakt van de belangrijkste ‘polls’, geeft de New Yorkse vastgoedondernemer nu 44,1% van de stemmen tegen 43,9% voor Clinton. In de meeste van de opgenomen peilingen leidt Trump met 1 tot 5 procentpunten.

Opmerkelijk is dat Trumps inhaalbeweging tegenover Clinton al weken voor de conventie was ingezet, maar ook voor de start van de Republikeinse conventie bedroeg het verschil tussen beide nog 12 procentpunten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

GFMS: Minder vraag naar goud in Azië

De goudmarkt werd in het tweede kwartaal gedomineerd door een sterk toegenomen vraag naar beleggingsgoud en goud-ETF’s, terwijl de vraag naar gouden sieraden in belangrijke afzetmarkten als China en India aanzienlijk daalde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

4 jaar na de ‘all-in’ van de ECB: was het genoeg?

Op 26 juni 2012 leek de eurozone in economische chaos te vervallen. Verschillende landen dreigden door de hoge schuldenlast om te vallen en de euro leek in rook te zullen opgaan. ECB-voorzitter Mario Draghi stak daar die dag een stokje voor door op een persconferentie van de ECB te vertellen dat ‘binnen ons mandaat de ECB klaar is om alles uit de kast te halen om de euro te behouden en geloof me, het zal genoeg zijn’. 4 jaar later vraagt fondsbeheerder M&G zich af of hij inderdaad voldoende heeft gedaan?

Anthony Doyle van M&G geeft aan dat Draghi heel veel uit de kast heeft gehaald. De ECB heeft haar leidende rentevoet doen zakken van 1 tot 0% en de depositorente van 0,25 tot -0.40%, LTRO-operaties van 1000 miljard euro, inkoop van activa met een totale waarde van 1100 miljard en 54 miljard euro noodhulp aan Griekenland. Het gevolg is dat de balans van de ECB nu op 3200 miljard euro staat (goed voor 131% van het BBP van de eurozone).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 juli 2016

‘Veilige havens’ worden steeds duurder

Veilige havens zoals goud, obligaties en USD, waren al een tijdje in trek door de onzekerheden omtrent de slabakkende wereldeconomie. Het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie heeft de populariteit van deze assets alleen maar versterkt tot op een hoogte waarop deze veilige havens prijzig beginnen te worden.

De vraagt rijst nu of beleggers en investeerders bereid zijn om de volle pot te betalen om hun kapitaal veilig te stellen. David Brett, investment writer bij Schroders, merkt op dat de veilige havens aan de dure kant beginnen te worden, hij verwacht dat ze net minder aantrekkelijk gaan worden de komende maanden zolang de twijfels omtrent Europa, de brexit en de wereldeconomie blijven bestaan.