Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 5996 tot 6000
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

"Vrienden voor altijd": Poetin hartelijk verwelkomd in China

Rusland en China willen met soms spectaculaire gezamenlijke projecten hun partnerschap uitbouwen. Naar aanleiding van een bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan Peking hebben de twee staten dit weekend talrijke akkoorden ondertekend in domeinen als vliegtuigbouw, infrastructuur, handel, technologie en innovatie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Schotland zet vaart achter onafhankelijkheid, maar is afhankelijk van Londen

De Schotten lijken flinke vaart te zetten achter de hernieuwde plannen om zich af te scheiden van Groot-Brittannië. De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon is aan het lobbyen onder EU-landen om Schotland in de EU te houden.

Dat meldt The Guardian. Sturgeon gaat in de komende twee weken de diplomaten van EU-landen in Schotland uitnodigen om te bekijken wat er mogelijk is.

De vraag lag in 2014 ook al op tafel: ook toen was er een referendum over de onafhankelijkheid van Schotland. In Brussel werd toen benadrukt: als Schotland zich daadwerkelijk afscheid, zal het als nieuw land worden behandeld. Het zou dus opnieuw lidmaatschap moeten aanvragen, en geen voorkeursbehandeling krijgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Ook beurzen in Midden-Oosten onderuit na Brexit

Ook de beurzen in het Midden-Oosten zijn hard onderuit gegaan door het nieuws dat Groot-Brittannië de Europese Unie gaat verlaten.  

De toonaangevende DFM General Index in Dubai sloot 3,3 procent in de min. In buurland Saudi-Arabië stond de Tadawul All Share Index in de tussentijdse handel 2 procent lager.

De beurs in Qatar verloor 1,8 procent, die in Abu Dhabi 1,9 procent. In Israël daalde de TA-25 Index met 2,8 procent. De Egyptische EGX 30 Index speelde 5,8 procent kwijt.

De brexit kwam vrijdag als een verrassing voor beleggers, want zij waren ervan uitgegaan dat de Britten voor een verblijf in de EU zouden stemmen. De beurzen in Europa, Amerika en het Verre Oosten gingen vrijdag al met grote verliezen de handel uit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Iran blijft problemen ondervinden op internationale markten, ondanks opheffen sancties

Ondertussen zijn de sancties tegen Iran officieel vijf maanden geleden opgeheven waarbij er in de eerste maanden een snelle productiestijging merkbaar was. Deze lijkt echter nu al te stabiliseren door onverwachte problemen.

De vertraging in de aangekondigde Iraanse export zorgt er voor dat er aan de wereldwijde aanbodzijde minder wordt toegevoegd. Ironisch genoeg bereikt Saoedi-Arabië hiermee zijn doel waarbij het hoopte Iran zijn export te beperken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Spanje naar de stembus: rust na Brexit, of wint protestpartij Podemos?

Spanje gaat zondag weer naar de stembus om een nieuwe volksvertegenwoordiging te kiezen. De politiek vreest opnieuw grote verdeeldheid onder kiezers.

Zeven maanden geleden stemden de Spanjaarden ook al. De centrumrechtse Volkspartij (PP) kreeg toen de meeste stemmen, maar haalde geen meerderheid in de 350 leden tellende Spaanse Tweede Kamer, het Congres van Afgevaardigden.

De PP van demissionair premier Mariano Rajoy en de sociaaldemocratische PSOE waren decennia lang de sterke partijen in Spanje, maar hebben hun greep op de politiek verloren. Ze krijgen tegengas van de links-radicale Podemos van Pablo Iglesias en de liberale partij Ciudadanos van Albert Rivera. Coalitievorming mislukte na de jongste verkiezingen, zodat de kiezer er opnieuw aan te pas moet komen.