Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 5996 tot 6000
Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

Poetin: Rusland zal de dollar verlaten (2011)

Rusland bereid zich al jaren voor op het tijdperk na de dollar. In elk geval zit het land niet stil om toe te kijken hoe de Amerikanen hun tekorten kunnen blijven financieren met geld uit het buitenland en met geld dat door haar eigen centrale bank bijgedrukt wordt. In deze video uit 2011 legt de Russische president Poetin uit hoe de roebel de dollar zal vervangen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 14 augustus 2016

Britse regering belooft EU-subsidies zelf op te hoesten na Brexit

Het Europees geld dat momenteel nog naar landbouwers en wetenschappers uit het Verenigd Koninkrijk gaat, zal na de Britse EU-uittrede door Londen worden opgehoest. Dat heeft de Britse minister van Financiën Philip Hammond beloofd, zo meldt BBC vandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 13 augustus 2016

Bewijs dat de Brexit gevolgen heeft voor de Britse vastgoedmarkt

Aan het einde van de maand juni stemde de meerderheid van de Britse bevolking voor een uittreding uit de Europese Unie. Opvallend bij dit besluit was dat voornamelijk de jongeren binnen de EU wilden blijven, en dat de ouderen juist duidelijk kozen voor een uittreding uit de EU. Sinds dat moment is er in het Verenigd Koninkrijk heel wat veranderd.

Als gevolg van de aanstaande uittreding uit de Europese Unie is de Britse economie in verval geraakt. Het consumentenvertrouwen heeft een flinke klap te verduren gekregen en de economen rekenen er op dat dit vertrouwen in de toekomst nog verder zal gaan afnemen. Daarnaast zijn er maar weinig Britse ondernemingen te vinden die op dit moment uitbreidingsinvesteringen durven door te voeren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 augustus 2016

'Kostenpost van 2,6 miljard voor Japanse banken door negatieve rente'

Negatieve rentes van de centrale bank van Japan gaan de grootste drie banken van het land ongeveer 300 miljard yen (2,65 miljard euro) kosten in iets meer dan een jaar tijd. 

Dit blijkt uit een rapport van de financiële toezichthouder, zo schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei zaterdag.

Sinds begin dit jaar hanteert de Bank of Japan (BOJ), de centrale bank, een negatieve rente op depositorekeningen van min 0,1 procent. Dit betekent dat banken geld moeten betalen om geld te stallen bij de centrale bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 13 augustus 2016

Zo haal je, ondanks het gesnoei, toch het meeste uit jouw pensioen

Sinds 1 januari 2016 is de 'vaste' rentevoet van de rendementsgarantie van de groepsverzekering vervangen door een flexibele rentevoet. Gevolg: je verliest mogelijks een deel van je aanvullend pensioen. Veerle Michiels, senior juridisch adviseur bij SD Worx, geeft tips om de impact te beperken.