Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 6001 tot 6005
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

Ook vandaag schokken de financiële markten nog na van brexit

De naschokken van het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie blijven voelbaar op de financiële markten. Het Britse pond sterling beweegt op het laagste niveau in 31 jaar, terwijl de goudprijs verder stijgt naar het hoogste niveau in twee jaar omdat beleggers veilige havens opzoeken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

Goud bewijst status van veilige haven na Brexit

Beleggers die goud kopen doen dat om hun vermogen te beschermen tegen onrust op de financiële markten, zoals een crash van de aandelenmarkt, een devaluatie van de munt of de dreiging van een oorlog. Dat goud een uitstekende vluchthaven is voor spaarders en beleggers zagen we afgelopen vrijdag, toen het referendum in het Verenigd Koninkrijk onverwacht op een ‘Brexit‘ uitdraaide.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

BIS: Beleid centrale banken werkt averechts

De groei van de wereldeconomie leunt te veel op het maken van schulden, zo waarschuwt de Bank for International Settlements (BIS) in het nieuwe jaarverslag dat afgelopen zondag naar buiten werd gebracht. In een 130 pagina’s dik rapport wijst de ‘centrale bank der centrale banken’ op de gevaren van een op schuld gebaseerde economische groei.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

EU geeft de Britten wat meer tijd: Brexit wordt niet dinsdag al in gang gezet

De lidstaten van de Europese Unie hebben zondag voor de Britse premier Cameron enigszins de druk van de ketel gehaald. Topdiplomaten van de andere 27 landen waren in Brussel bijeen en lieten weten dat ze niet verwachten dat Groot-Brittannië over twee dagen al zijn losmakingsprocedure komt aanmelden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

'Verenigd Koninkrijk houdt ondanks Brexit toegang tot markt EU'

Het Verenigd Koninkrijk blijft toegang houden tot de interne markt van de Europese Unie en vrije handel blijft bestaan. Dat schrijft Boris Johnson, Camerons prominente partijgenoot bij de Conservatieve Partij.

De politicus plaatste maandag een column in de Britse krant Telegraph.

Johnson schreef ook dat er geen haast is voor het Verenigd Koninkrijk om de EU te verlaten. "De Britse economie is in goede handen", voegde hij daar nog aan toe. Boris Johnson leidde de brexit-campagne, waar afgelopen donderdag een referendum voor werd gehouden.