Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 6006 tot 6010
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

EU geeft de Britten wat meer tijd: Brexit wordt niet dinsdag al in gang gezet

De lidstaten van de Europese Unie hebben zondag voor de Britse premier Cameron enigszins de druk van de ketel gehaald. Topdiplomaten van de andere 27 landen waren in Brussel bijeen en lieten weten dat ze niet verwachten dat Groot-Brittannië over twee dagen al zijn losmakingsprocedure komt aanmelden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

'Verenigd Koninkrijk houdt ondanks Brexit toegang tot markt EU'

Het Verenigd Koninkrijk blijft toegang houden tot de interne markt van de Europese Unie en vrije handel blijft bestaan. Dat schrijft Boris Johnson, Camerons prominente partijgenoot bij de Conservatieve Partij.

De politicus plaatste maandag een column in de Britse krant Telegraph.

Johnson schreef ook dat er geen haast is voor het Verenigd Koninkrijk om de EU te verlaten. "De Britse economie is in goede handen", voegde hij daar nog aan toe. Boris Johnson leidde de brexit-campagne, waar afgelopen donderdag een referendum voor werd gehouden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

17 gewoontes van miljonairs

De meeste miljonairs gedragen zich niet zoals in de films en zijn op het eerste zicht niet te onderscheiden van hun minder rijke buren. 17 tips om te leven als een slimme miljonair.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

DIE WELT: “Merkel is de doodgraver van de EU”

“De Britten hebben ook de ‘Alleingang’ van Merkel weggestemd,” is de opmerkelijke titel van Duitslands op twee na grootste krant Die Welt. Volgens de krant mag de schuld voor de Britse ‘Leave’-stem gerust bij de Duitse kanselier Merkel worden gelegd:

‘De Britten verlaten de EU niet als een bende bekrompen snobs die eigenlijk op een ander resultaat hoopten, maar als fiere democraten die genoeg hadden van de knoeiboel en politieke mislukkingen van de EU. […] De Britten hebben eigenlijk ook Merkel weggestemd. Vooraleer ze de doodgraver van de EU wordt, doet ze er best aan David Camerons voorbeeld te volgen.”

De krant gaat daarna dieper in op Merkels ‘Alleingang’ (alleen gaan) in wat ze als twee cruciale momenten in de recente Europese geschiedenis beschouwt:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

Nachtmerrie financiële sector uitgekomen?

De Bank for International Settlements (BIS) luidt de alarmbel. De combinatie van drie grote risico’s zijn een grote bedreiging voor de wereldwijde economische stabiliteit. Eén van deze grote risico’s is de net gebeurde Brexit welke een doemscenario plotseling realiteit kan doen worden.

De Bank for International Settlements (BIS) heeft een reputatie verworven om de wereldwijde economische stabiliteit te garanderen. Deze Centrale bank bekijkt de situatie door de lens van de diverse monetaire autoriteiten overal ter wereld. In haar laatste jaarverslag waarschuwt de BIS uitdrukkelijk voor een doemscenario indien volgende factoren zich zouden voordoen.