Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 6006 tot 6010
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 augustus 2016

Britse werkloosheid kan gigantisch gaan oplopen

Onlangs heeft CIPD in samenwerking met uitzendbureau Adecco een onderzoek gehouden onder een breed scala aan Britse bedrijven over hun toekomstverwachtingen met betrekking tot de arbeidsmarkt. Dit onderzoek werd zowel voor als na de uitslag van het EU-referendum gehouden.

Ian Brinkley, econoom bij CIPD, laat weten dat de resultaten van het onderzoek duidelijk laten zien dat de kans groot is dat de Britse arbeidsmarkt het de komende maanden lastig zal gaan krijgen. De Britse beleidmakers zijn duidelijk een stuk pessimistischer gestemd dan voor het beruchte referendum het geval was.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 16 augustus 2016

George Soros neemt winst op goud

Miljardair George Soros heeft in het tweede kwartaal winst genomen op een groot deel van zijn positie in goud. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de Securities and Exchange Commission, de toezichthouder op de Amerikaanse aandelenmarkt. Het beleggingsfonds van George Soros stapte begin dit jaar nog voor $123,5 miljoen in goud, door 1,05 miljoen aandelen van het goud-ETF GLD te kopen. Maar in het tweede kwartaal nam hij al winst door zijn positie in het goudfonds terug te brengen naar 240.000 aandelen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 16 augustus 2016

Buffett: Eigenlijk gaat het best goed

In een recent interview met Warren Buffett dat onlangs op de politieke nieuwssite Politico.com geplaatst werd stelde Buffett dat het economisch gezien eigenlijk best goed gaat. De beperkte groei van de laatste jaren moet volgens Buffett in de context van de kredietcrisis worden bezien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 augustus 2016

Financiële markten betrapt op doping

Hoe minder doping in de sport, des te meer in de financiële markten. De centrale bankiers, de ‘coaches’ op de beurs, zetten aan tot steeds meer gebruik. Ze maken er zelfs geen geheim van en overspoelen de markten met financiële doping.

Europa, Japan, China, en meer recent ook Groot-Brittannië, overal worden de geldsluizen wagenwijd opengedraaid. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer ook Amerika weer volgt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 15 augustus 2016

Records sneuvelen weer op Wall Street

De Amerikaanse aandelenbeurzen stegen maandag tussentijds naar nieuwe recordniveaus. Beleggers moesten het vrijwel zonder groot nieuws doen. Wel stonden enkele bedrijven in de belangstelling wegens overnames en gaven stijgende grondstoffenprijzen richting aan de handel.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent hoger op 18.653 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg ook 0,4 procent tot 2192 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,7 procent tot 5268 punten.