Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 6011 tot 6015
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 13 juli 2016

"België bij grootste slachtoffers brexit"

België is binnen de Europese Unie één van de landen die het zwaarst getroffen kan worden door de brexit, zo blijkt uit een rapport van ratingbureau Moody's. De andere landen waar het effect van een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie "significant" wordt genoemd, zijn Ierland, Spanje en Cyprus. Voor de meeste andere EU-landen blijven de directe gevolgen beperkt, klinkt het nog.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 juli 2016

ABN AMRO ziet goudprijs stijgen naar $1.450

Georgette Boele is valuta en grondstoffen analist bij ABN AMRO. Zij voorspelt een goudprijs van $1.450 tegen eind 2017. Wat deze voorspelling zo bijzonder maakt, is dat Georgette Boele een van de weinige analisten is die de laatste jaren de evolutie van de goudprijs correct voorspelde, naar boven én naar beneden.

Begin 2013 was Boele een van de meest negatieve analisten omtrent goud, vlak voordat de goudprijs daalde van $1.700 naar bijna $1.000. In februari van dit jaar werd Boele opnieuw optimistisch, opnieuw op het goede moment.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 juli 2016

Er gaat iets groots gebeuren: Ben Bernanke is in Japan en ‘helikoptergeld’ staat op de agenda

Japan wordt aanzien als het monetaire laboratorium van de wereld. Ondanks de torenhoge overheidsschuld kan de Japanse centrale bank monetaire stimulus doorvoeren die geen voorgaande kent. Dat nu Ben Bernanke, voormalig Fed-voorzitter en aanhanger van helikoptergeld, op bezoek komt, doet het ergste vermoeden.

Japan is het land waar monetaire stimulus tot het uiterste gaat, helaas nog steeds zonder resultaat. Het land kampt nog steeds met deflatie, er is amper tot geen economische groei te bespeuren en de Nikkei staat 25% lager.

Oplossing: meer van hetzelfde doen dat niet werkt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 juli 2016

Brussel start procedure voor sancties Spanje en Portugal

Spanje en Portugal hebben hun begrotingshuiswerk niet gedaan en verdienen straf. 

De EU-ministers van Financiën zetten dinsdag in Brussel het licht op groen voor de Europese Commissie om een procedure voor sancties te starten.

Het is voor het eerst dat de EU een euroland dat ''ineffectieve actie" heeft genomen om een buitensporig begrotingstekort volgens afspraak te reduceren, aanpakt. Het zijn er meteen twee.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

Goudreserves China weer in de lift

De Centrale Bank van China heeft in juni weer een flinke hoeveelheid goud aan de reserves toegeveogd. In totaal......