Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 6011 tot 6015
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 25 juni 2016

Het wereldbedreigende probleem waar niemand over praat…

De afgelopen weken zijn we voornamelijk bezig geweest met de hype rondom het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk. Nu dit referendum achter onze rug ligt kunnen we ons gaan focussen op andere problemen waar de wereldbevolking onder gebukt gaat. En volgens Berenberg Research worden we op dit moment blootgesteld aan een wereldbedreigend probleem.

De economen van Berenberg Research zijn van mening dat de inactieve bevolking in heel veel Westerse landen de komende jaren sterk zal gaan toenemen. In andere woorden betekent dit dat het werkende deel van de bevolking sterk zal gaan teruglopen.

Dit wereldbedreigende probleem is groter dan we denken

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 25 juni 2016

Beurzen verloren 1800 miljard euro na Brexit

De beurzen hebben vrijdag wereldwijd meer dan 2.000 miljard dollar, omgerekend 1.800 miljard euro, verloren nadat de Britten voor uittreding uit de Europese Unie stemden. Dat is het grootste verlies sinds 2007, toen de eerste metingen van S&P Down Jones Indices plaatsvonden.

Dat schrijft de Financial Times. In de financiële sector ging ongeveer 400 miljard dollar in rook op. Volgens Thierry Albert Wizman van de Australische investeringsbank Macquarie was het een intuïtieve reactie van beleggers. “Ik denk dat het nieuws zo onverwacht kwam dat er niet genoeg tijd was om na te denken.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 25 juni 2016

EU beraadt zich op Brexit: Duitsland en Frankrijk willen ‘flexibele unie’

De ministers van Buitenlandse Zaken van de zes staten die aan de wieg stonden van de Europese Unie zijn zaterdag in Berlijn bijeengekomen om zich te beraden over de gevolgen van het Britse referendum over uittreding uit de EU.

Voor ons land is minister Bert Koenders aanwezig. Nederland behoort met België, Luxemburg, Italië, Frankrijk en Duitsland tot de deelnemers aan het overleg. Duitsland en Frankrijk willen daarin gemeenschappelijke voorstellen doen voor de verdere ontwikkeling van de EU. In een ontwerpverklaring wordt gesproken van een ,,flexibele unie”, waarin ruimte wordt geboden aan lidstaten die nog niet aan verdere stappen naar integratie kunnen of willen meedoen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 25 juni 2016

ECB-bestuurder pleit voor snel Brits vertrek

Een Brits vertrek uit de Europese Unie moet snel zijn om ervoor te zorgen dat er zo kort mogelijk onzekerheden zijn. 

Dit verteltde Francois Villeroy de Galhau, bestuurder bij de Europese Centrale Bank (ECB), zaterdag. 

Hij voegt toe dat er een risico is dat het zogeheten ‘Europese paspoort’ ,dat in het financiële hart van Londen populair is, verloren gaat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 25 juni 2016

'Bedrijven kiezen voor Amsterdam na Brexit'

De gemeente Amsterdam zegt dat een aantal bedrijven de keuze heeft gemaakt om te verhuizen naar de hoofdstad nadat de Britten hebben besloten uit de Europese Unie te stappen.

Dit meldt de Volkskrant op basis van een voorlichter van wethouder Kajsa Ollengren van Economie.

Onder andere enkele Aziatische financiële bedrijven die een kantoor in Londen hadden, zouden naar Amsterdam komen, maar specifieke namen worden niet gegeven.