Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 6016 tot 6020
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Iran blijft problemen ondervinden op internationale markten, ondanks opheffen sancties

Ondertussen zijn de sancties tegen Iran officieel vijf maanden geleden opgeheven waarbij er in de eerste maanden een snelle productiestijging merkbaar was. Deze lijkt echter nu al te stabiliseren door onverwachte problemen.

De vertraging in de aangekondigde Iraanse export zorgt er voor dat er aan de wereldwijde aanbodzijde minder wordt toegevoegd. Ironisch genoeg bereikt Saoedi-Arabië hiermee zijn doel waarbij het hoopte Iran zijn export te beperken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Spanje naar de stembus: rust na Brexit, of wint protestpartij Podemos?

Spanje gaat zondag weer naar de stembus om een nieuwe volksvertegenwoordiging te kiezen. De politiek vreest opnieuw grote verdeeldheid onder kiezers.

Zeven maanden geleden stemden de Spanjaarden ook al. De centrumrechtse Volkspartij (PP) kreeg toen de meeste stemmen, maar haalde geen meerderheid in de 350 leden tellende Spaanse Tweede Kamer, het Congres van Afgevaardigden.

De PP van demissionair premier Mariano Rajoy en de sociaaldemocratische PSOE waren decennia lang de sterke partijen in Spanje, maar hebben hun greep op de politiek verloren. Ze krijgen tegengas van de links-radicale Podemos van Pablo Iglesias en de liberale partij Ciudadanos van Albert Rivera. Coalitievorming mislukte na de jongste verkiezingen, zodat de kiezer er opnieuw aan te pas moet komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Voorraden olie in Saoedi-Arabië voor 6e maand gedaald, kantelmoment bereikt?

Terwijl de olieprijzen volop daalden eind deze week door de Brexit is er mogelijks op de achtergrond een kentering bezig waarbij uitgerekend Saoedi-Arabië de reden hiervoor is. Saoedi-Arabië, het land met één van de grootste makkelijk te ontginnen voorraden ter wereld is langzaam bezig de voorraden af te bouwen.

Waar 2014 de geschiedenis zal ingaan als het jaar waarin de olie rijkelijk vloeide en de prijzen kelderden lijkt Saoedi-Arabië ironisch genoeg er nu zelf voor te zorgen dat de voorraden dalen. Ondanks een recordproductie daalden de voorraden in het koninkrijk van Saoedi-Arabië voor de zesde maal op rij, de langstdurende daling sinds de metingen 15 jaar geleden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Europese onzekerheid terug op het niveau van 2011

Het jaar 2011 stond vooral in het teken van de Griekse schuldencrisis. Het werd destijds pijnlijk duidelijk dat de Grieken aan het wankelen waren en als gevolg daarvan moest Brussel te hulp schieten. Deze miljardenhulp viel echter niet in elk Europees land goed.

Zo waren de Europese landen in het noorden van mening dat de Grieken teerden op hun centen. Daarnaast was er grote onzekerheid of dit ‘gratis’ geld Griekenland wel uit het slop kon gaan trekken. Onder andere Duitsland hield stellig vast aan de strenge hervormingen die Griekenland moest gaan doorvoeren om er economisch weer op vooruit te gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Brexit leidt tot meer verdeeldheid binnen de UK

Gisteren werden heel wat mensen met een gigantische kater wakker. Terwijl donderdagavond iedereen nog met een gerust hart ging slapen, sloeg gistermorgen direct het noodlot toe. Totaal onverwacht wist het ‘Leave-kamp’ alsnog de overwinning naar zich toe te trekken. De mensen die denken dat dit de onzekerheid binnen het Verenigd Koninkrijk weghaalt, hebben het mis.

Juist door deze beslissing kan de verdeeldheid binnen het Verenigd Koninkrijk alleen nog maar verder gaan toenemen. Zo kunnen we op de eerste grafiek zien dat de stemmers binnen het Verenigd Koninkrijk niet allemaal eensgezind waren. Engeland en Wales waren uiteindelijk voor een vertrek uit de EU, en Schotland en Noord-Ierland waren duidelijk tegen deze beslissing.