Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6026 tot 6030
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

Rente Nederlandse staatsobligatie naar dieptepunt

De rente op Nederlandse staatsobligaties met een looptijd van tien jaar zakte vorige week voor het eerst in de geschiedenis onder de nul procent. Maar hoe hoog was de rente gemiddeld over de afgelopen vijfhonderd jaar? Jim Reid van Deutsche Bank heeft de cijfers en maakte een grafiek van de Nederlandse 10-jaars rente sinds 1517.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

Wall Street houdt weg omhoog vast, S&P eindigt op recordhoogte

De beurzen in New York zijn maandag in de plus gesloten. De breed samengestelde S&P 500-index bereikte bij opening van de beurzen al een tussentijds recordniveau en noteerde uiteindelijk ook de hoogste slotstand ooit. Het vertrouwen zat er bij beleggers nog goed in door het beter dan verwachte banenrapport van vrijdag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

Japans pensioenfonds verliest $43 miljard in tweede kwartaal!

We leven in een tijd waarin vrije markten gemanipuleerd worden door centrale banken, pensioenfondsen gecontroleerd door overheden, ‘vrijhandelsakkoorden’ en regulering. Dit gemanipuleer kan enkel slecht aflopen.

De Japanse overheid, die kan er al van meespreken. Hun laatste zet die de aandelenmarkten hoger moest drijven is een compleet fiasco.

De GPIF, het pensioenfonds van de overheid dat $1,4 biljoen onder haar hoede heeft, besloot eind 2014 overheidsobligaties te verkopen en het geld te herbeleggen in Japanse aandelen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

Mexicaans president: ‘Als Trump een muur wil bouwen mag hij dat’

‘Op geen enkele manier zal Mexico betalen voor de muur die (de Republikein Donald Trump) aan de Amerikaans-Mexicaanse grens wil neerzetten, maar elke beslissing die de Verenigde Staten daaromtrent nemen zal een beslissing van hun regering zijn.’

Dat heeft de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto gezegd in een interview met CNN. De president schakelde tijdens het interview over van het Engels naar het Spaans om zich beter uit te drukken en zijn woorden kracht bij te zetten.

‘De VS en Mexico zijn reisgenoten en strategische partners die werken voor de veiligheid van Noord-Amerika. De ontwikkeling en de welvaart in de VS zijn gebouwd op de welvaart van zijn buurlanden,’ voegde hij daar aan toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2016

Jeugdwerkloosheid in Europa blijft een groot probleem

Afgelopen vrijdag hebben we een redelijk goed banenrapport mogen ontvangen vanuit Amerika. Het werkloosheidspercentage wist wel licht in waarde te stijgen, maar het belangrijkste was dat er weer een enorme groei aan nieuwe banen is bijgekomen. In Europa ziet dat plaatje er op dit moment totaal anders uit.

Michael Hartnett en Brian Leung, van Bank of America Merrill Lynch, publiceerde onlangs de bovenstaande staafgrafiek. Op deze grafiek is de jeugdwerkloosheid afgebeeld binnen de Europese Unie. Daarbij valt op dat Griekenland, Spanje en Italië duidelijk in de gevarenzone zitten met een jeugdwerkloosheid van tussen de 40 en 50 procent.