EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
58
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 6041 tot 6045
Geplaatst op: donderdag 1 september 2016

Waarom de trotse bankensector in Zwitserland al jaren achtereen krimpt

Zwitserse banken ontsloegen in de eerste helft van dit jaar ruim 4 procent van hun werknemers wegens slinkende marges.

Zwitserse banken ontsloegen in de eerste helft van dit jaar ruim 4 procent van hun werknemers wegens slinkende marges.

Is het gedaan met de Zwitserse bankenbusiness? Voorlopig niet, maar dat is vooral te danken aan de enorme omvang die de sector heeft in het land. Wereldwijd beheren Zwitserse banken 25 procent van het vermogen. In eigen land is de bankensector goed voor 6 procent van de economie.

Maar krimpen doet de branche wel, volgens bijna alle parameters. In de eerste helft van dit jaar schrapten de banken 3.454 banen, meldt Bloomberg op basis van de Zwitserse bankenunie SBA. Dat komt neer op 4,1 procent van het totaal.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 1 september 2016

Goud meer waard dan huidige prijs

Goud is meer waard dan de huidige goudprijs volgens twee analisten van....

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: donderdag 1 september 2016

Koos Jansen: What Are These Huge Tonnages In "Precious Metals" On Chinese Commercial Bank Balance Sheets?

There has been much conjecture since 2014 about the increasing numbers in the “precious metals” category on the balance sheets of listed Chinese commercial banks. By the end of 2015 China’s largest banks were holding RMB 598 billion in precious metals.

Some analysts think that the precious metals on Chinese commercial bank balance sheets are gold reserves purchased on behalf of the Chinese central bank, while others surmise that Chinese banks buy gold at the Shanghai Gold Exchange (SGE) and then lend it out so the precious metals on the balance sheets solely represent leased gold. In latter analysis it’s then assumed the leasing inflates the amount of gold withdrawn from SGE designated vaults. Most certainly there is leased gold on Chinese banks’ balance sheets, but this can hardly influence SGE withdrawals, as I have previously explained. Read this and this article for more information.

[...]

Lees verder op bullionstar.com
Geplaatst op: donderdag 1 september 2016

Tsjernobyl gaat opnieuw stroom opwekken

Hoewel het nog minstens 20.000 jaar gaat duren voordat deze zone veilig betreden kan worden, en zelfs 500.000 jaar vooraleer alle brandstof die gebruikt is in de reactoren van Tsjernobyl gestopt is met atoomsplitsing, liggen er plannen op tafel om deze met radioactieve straling besmette stad een nieuw leven in te blazen.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 1 september 2016

Twee pijnlijke grafieken over Saoedi-Arabië

Het is algemeen bekend dat de olielanden terecht zijn gekomen in zwaar weer. De olieprijs heeft de afgelopen twee jaar flink waarde verloren als gevolg van het overaanbod op de oliemarkt. Een lagere olieprijs zorgt uiteraard voor lagere winsten en daar hebben in het bijzonder de oliestaten last van.

Recent hebben we meerdere pijnlijke cijfers mogen ontvangen vanuit Saoedi-Arabië. Zo werd onlangs nog bekend dat de Saoedi-Arabische economie in het eerste kwartaal slechts met 1,5% wist te groeien. Dit resulteerde in de laagste groei sinds het jaar 2013.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs