Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 606 tot 610
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 9 augustus 2017

China wil blockchain technologie gebruiken voor belastingen

Het Chinese Fintech bedrijf Miaocai Network onderzoekt of de blockchain technologie van virtuele munten ook ingezet kan worden om voor belastingaangiftes. Het bedrijf, dat in opdracht van de regering nieuwe belastingsoftware ontwikkelt, denkt dat deze nieuwe technologie kan bijdragen aan het terugdringen van belastingontduiking in China.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 9 augustus 2017

Iran stapt over op euro als handelsmunt

Er zijn voor Iran geen enkele barrières om transacties met Europese landen in euro’s af te rekenen, zo verklaarde de Iraanse minister van Economische Zaken Ali Tayebnia. Volgens hem heeft het land nog steeds last van de Amerikaanse sancties, die het betalingsverkeer in Amerikaanse dollars bemoeilijken. De Amerikaanse sancties om Iran te isoleren komen als een boemerang terug, want met de euro is er een alternatieve handelsmunt beschikbaar die niet als politiek wapen wordt gebruikt.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 8 augustus 2017

Indonesie ruilt grondstoffen voor Russische gevechtsvliegtuigen

Indonesië wil de handelsrelatie met Rusland aanhalen door koffie, palmolie en andere grondstoffen te ruilen voor elf Russische gevechtsvliegtuigen, zo meldt Bloomberg. Volgens de regering in Jakarta zijn de nieuwe Amerikaanse sancties een uitgelezen kans om de handelsrelaties met Rusland aan te halen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 8 augustus 2017

Uniper verdedigt Nord Stream 2

Volgens de topman van Uniper is vloeibaar aardgas (LNG) uit de Verenigde Staten, inclusief het vloeibaar maken en het transport naar Europa, ongeveer de helft duurder dan de referentieprijs voor aardgas uit Russische pijpleidingen. Zeker voor sectoren die veel aardgas verbruiken is dat een reden om de voorkeur te geven aan aardgas uit Rusland.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 8 augustus 2017

Verenigd Koninkrijk wil uitbetaling salaris in goud verbieden

In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe wet aangenomen die bedrijven verbiedt om personeel in goud uit te betalen. Met deze nieuwe maatregel probeert de regering “moreel weerzinwekkende” belastingontduiking te bestrijden. Volgens een panel van belastingexperts is het uitbetalen van werknemers in fysiek goud een slinkse methode om belastingen te omzeilen en de intenties van de regering te frustreren.