Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 606 tot 610
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Rusland koopt al tien jaar goud bij

De centrale bank van Rusland koopt nu al tien jaar op rij onafgebroken goud bij en heeft in deze periode haar totale goudreserve weten uit te breiden van 400 naar meer dan 1.700 ton, zo schrijft Bloomberg. Daarmee heeft het land de zesde grootste goudvoorraad van alle landen in de wereld, na de Verenigde Staten, Duitsland, Italië, Frankrijk en China.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: vrijdag 13 oktober 2017

Rusland ontvangt meeste economische hulp China

Rusland is de grootste ontvanger van financiële hulp uit China, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van AidData. Tussen 2000 en 2014 verstrekte China in totaal voor $354,3 miljard aan economische hulp aan andere landen, waarvan uiteindelijk $36,6 miljard in Rusland terechtkwam. Het geld werd in de vorm van leningen verstrekt aan Russische bedrijven, waarmee voornamelijk de Russische energiesector geholpen werd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 oktober 2017

Bitcoin bereikt mijlpaal van 5.000 dollar

De bitcoin heeft voor het eerst de grens van 5.000 dollar doorbroken. De bekendste digitale munt werd in een paar uur tijd een paar honderd dollar duurder, gestuwd door aanhoudend enthousiasme over zogeheten cryptovaluta.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 oktober 2017

Mogelijk vanaf 2018: geld overschrijven in enkele seconden, ook op feestdagen

Vanaf november 2018 zullen overschrijvingen in Belgiƫ binnen enkele seconden, ook op feestdagen of in het weekend, op de rekening van de begunstigde staan, zelfs als die bij een andere bank zit.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 12 oktober 2017

Saoedi-Arabie zal olie in yuan te verhandelen

China zal Saoedi-Arabië dwingen om olie in yuan te verhandelen, waarna ook de rest van de oliemarkt zal volgen en de Amerikaanse dollar zal loslaten als wereldreservemunt. Dat zegt Carl Weinberg, de hoofdeconoom van High Frequency Economics, deze week in een interview met de Amerikaanse zender CNBC.