Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 6051 tot 6055
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Brexit: harde klap voor Nederlandse exporteurs

De dreun die het Britse Pond krijgt als gevolg van de keuze van het Verenigde Koninkrijk voor de Brexit, komt hard aan bij Nederlandse exporteurs.

De overwinning van het Brexit-kamp bij het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie had vrijdagochtend meteen gevolgen op financiële markten. Het Britse Pond zakte bijna 7 procent tegenover de euro.

Voor Nederlandse bedrijven de exporteren naar het Verenigd Koninkrijk is dat een flinke domper, omdat in euro’s geprijsde producten omgerekend in ponden fors duurder worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Beursblik: uitstel renteverhoging Fed waarschijnlijk door Brexit

De Federal Reserve zal waarschijnlijk tot december van dit jaar wachten met het verhogen van de rente, nadat de Britten onverwacht ervoor hebben gekozen om uit de Europese Unie te stappen. Dit schreven analisten van Nomura vrijdag in reactie op de uitslag van het Britse referendum.

De Japanse zakenbank merkte op dat de uiteindelijke beslissing van de Amerikaanse centrale bank zal afhangen van de ontwikkeling van de financiële markten en de economie in de komende maanden. De analisten meenden evenwel dat het Britse vertrek en de nasleep hiervan, een negatieve impact zal hebben op de weinig robuuste Amerikaanse economie.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

België won vorig jaar bijna zevenduizend dollarmiljonairs bij

België telde vorig jaar 108.800 inwoners met een financieel vermogen van minstens 1 miljoen dollar. Dat betekent een stijging met 6,1 procent tegenover het jaar voordien.

Dat blijkt uit een rapport van consulent Capgemini en vermogensbeheerder RBC Wealth Management. De onderzoekers stelden daarbij vast dat 22,3 procent van het vermogen van de Belgische dollarmiljonairs is gedeponeerd op spaarrekeningen, die geen extra rijkdommen meer creëren.

Dat fenomeen kan volgens Robert Van der Eijk, topman van Capgemini Belux, mogelijk worden verklaard vanuit een grotere voorzichtigheid na eerdere negatieve ervaringen op de beursmarkten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Uitslag Brexit: Londen, Schotland en jongeren verliezen

Analyseren we de verkiezingsuitslag, dan zien we een duidelijke kloof tussen de oude en jonge generatie. Van alle mensen boven de 65 jaar stemde een meerderheid van 61% voor een vertrek uit de Europese Unie, terwijl de leeftijdscategorie van 18 t/m 24 jaar in overgrote meerderheid van 75% tegen de Brexit stemde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Bedrijven verwachten grote onzekerheid na stem voor Brexit

[...]

"Wij betreuren dit enorm. EU-integratie is een belangrijke motor geweest voor groei en Nederland heeft daar heel sterk van geprofiteerd. Wij hopen dat dit geen voorbode is van verdere desintegratie van de EU", reageert Rabobank vrijdag.

De bank hoopt dat het vertrek geordend verloopt en dat het ook daarna mogelijk blijft om in hoge mate vrij te handelen met het Verenigd Koninkrijk. Wel verwacht Rabobank "een grote periode van onzekerheid".