Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 6051 tot 6055
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Belgen verklikten ruim 1.500 landgenoten bij fiscus

Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar heeft de belastingdienst 1.542 spontane verklikkingen ontvangen. Dat meldt VTM Nieuws en is bevestigd door de federale overheidsdienst (FOD) Financiën. Het aantal is iets minder dan de eerste helft van vorig jaar, toen 1.588 spontane meldingen werden ontvangen. Over heel 2015 verklikten 2.757 mensen iemand bij de fiscus.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Ook Poetin springt op de Hyperloop-Hype

Enkele jaren geleden werd Elon Musk nog weggelachen in Moskou toen hij op zoek was naar geld om een raket te bouwen. Maar nu lachen de Russen niet meer. Het idee van Elon Musk om een nieuw transportmiddel te ontwerpen, de Hyperloop, krijgt niet alleen vorm in de Verenigde Staten maar ook in Rusland.

De Hyperloop moet de transportwereld op zijn kop zetten door goedkoper en sneller te kunnen reizen. Musk lanceerde het idee in 2013 en sindsdien werken enkele bedrijven aan de uitvoering daarvan. Russisch president Poetin is alvast fan van het idee en wil als eerste ter wereld een Hyperloop bouwen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Beleggers vluchtten nog nooit zo hard richting edelmetalen

Het Brexit drama heeft een donkere wolk weten te creëren boven de financiële markten. Zo is de afgelopen twee weken duidelijk geworden dat de bank- en vastgoedfondsen duidelijk de verliezers van het gehouden EU-referendum zijn, en als gevolg daarvan staat bijvoorbeeld de oudste bank van Italië op de rand van de afgrond.

Als gevolg van al deze paniek en onzekerheid vluchten beleggers massaal richting veilige havens. En volgens Bank of America Merrill Lynch zoeken de meeste investeerders op dit moment hun heil in obligaties en edelmetalen. Volgens de Amerikaanse zakenbank stroomde er de afgelopen week ruim 14 miljard dollar naar de obligatiemarkt en dat wist te resulteren in de grootste toestroom sinds januari dit jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Britse pond omhoog na terugtrekken Leadsom

Het besluit van Andrea Leadsom om zich terug te trekken uit de race om het Britse premierschap is maandag positief ontvangen op de valutamarkt. 

Na de bekendmaking van haar besluit steeg het Britse pond stevig in waarde ten opzichte van de dollar, waardoor een aanvankelijk scherp verlies weer werd goedgemaakt.

Het pond was rond 14.15 uur 1,2985 dollar waard. Eerder op de dag zakte de Britse munt nog naar een dieptepunt van 1,2850 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Iran drijft olieproductie verder op ondanks aanhoudende Amerikaanse restricties

De internationale oliemarkten zullen weinig impact ondervinden van de Iraanse productieverhoging de komende maanden. Dit aldus National Iranian Oil Co., de nationale oliemaatschappij van Iran. Met deze productieverhoging komt de Iraanse export bijna op het niveau van voor de sancties welke in de praktijk nog steeds niet volledig zijn opgeheven.

Met de productieverhoging tot 3,8 miljoen vaten per dag waarvan er 2 miljoen geëxporteerd worden naar het buitenland herovert Iran langzaamaan terug zijn positie op de wereldmarkt. Momenteel is reeds 80% van het marktaandeel terug ingenomen door het opheffen van de sancties door de Verenigde Staten en de Europese Unie. Deze werden ingesteld in 2012 na aanslepende problemen in verband met het Iraanse kernprogramma. Sinds het opheffen ervan in januari wil Iran de export terug minstens verdubbelen wat het terug land rechtstreeks problemen oplevert met aartsrivaal en concurrent Saoedi-Arabië.