Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 6061 tot 6065
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Drama op de beurzen: pond maakt historische duik, alle beurzen zwaar in het rood

Er heerst regelrechte paniek op de Europese beurzen. Op de beurs van Brussel opende de Bel20-index ruim 9,6 procent lager. Amsterdam en Parijs verloren meer dan 8 procent. In Londen en Frankfurt duurde het meer dan een kwartier alvorens een openingskoers kon gevormd worden. Uiteindelijk opende de beurs van Frankfurt 10 procent lager, de Londense FTSE-index incasseerde een uppercut van bijna 8 procent. Ook het Britse pond krijgt zware klappen. De munt beleefde vanochtend de grootste tussentijdse val ooit ten opzichte van de dollar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Beppe Grillo over de herwaardering van goud (1998)

Op een dag dat de goudprijs 10% omhoog schiet plaatsen we graag de volgende video. De Italiaanse komiek Beppe Grillo kent al veel langer dan vandaag de zwakheden van ons financiële systeem. Hij hield die kennis niet voor zichzelf, want tijdens een optreden in 1998 trok hij alle registers open voor een groot publiek. Hij legt wat de logica is van goud kopen in een wereld waarin het geld niet meer is dan een papieren claim.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

BIZAR! David Cameron treedt af na Brexit, politieke crisis is compleet in het Verenigd Koninkrijk

De Britse premier David Cameron treedt over enkele maanden af. De premier trok zijn conclusies uit de nederlaag die hij leed in het referendum over een vertrek van zijn land uit de Europese Unie.

Cameron sprak vrijdagochtend de Britse bevolking toe en kondigde zijn aftreden aan. Zijn Conservatieve Partij moet in oktober op een congres een nieuwe premier aanwijzen, zei hij.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Bloedbad op de beurzen

UPDATE: Er heerst regelrechte paniek op de Europese beurzen. Op de beurs van Brussel opende de Bel20-index ruim 9,6% lager. Amsterdam en Parijs verloren meer dan 8%. In Londen en Frankfurt duurde het meer dan een kwartier alvorens een openingskoers kon gevormd worden. Uiteindelijk opende de beurs van Frankfurt 10% lager, de Londense FTSE-index incasseerde een uppercut van bijna 8%.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Hoe zal de Brexit je portemonnee raken?

De Brexit is geen ver-van-mijn-bed-show. Veel Belgen zullen de gevolgen van de Britse uitstap uit de EU voelen. Al hoeft dat niet altijd in negatieve zin te zijn.