Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 6061 tot 6065
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

Negatieve rente op spaargeld in Duitsland

Een negatieve rente op spaargeld leek twee jaar geleden nog ondenkbaar, maar het begint nu langzaam aan realiteit te worden. In Zwitserland moeten vermogende klanten sinds kort al rente betalen over hun spaartegoeden, maar nu is dat ook in Duitsland het geval.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

Centrale banken drukken geld alsof de economie in vrije val is

De centrale banken besteden wereldwijd maandelijks een bedrag van 200 miljard dollar aan uitzonderlijke maatregelen om de economie te ondersteunen. Dat schrijft Eshe Nelson, redacteur ecoomie bij het magazine Quartz.

Volgens Nelson zijn de investeringen van de centrale banken in waardepapier tot een absoluut record gestegen. Zelfs tijdens de financiële crisis zeven jaar geleden werd het niveau van de huidige inspanningen niet geëvenaard.

Ondanks al die ingrepen blijft de wereldeconomie volgens Nelson in een zorgwekkende toestand en hij oppert dat de noodmaatregelen uit het verleden inmiddels routine zijn geworden. “De rentevoeten zijn al lang tot nul of nog lager herleid,” benadrukt hij. “Maar desondanks zijn de verhoopte stimulansen voor de economie achterwege gebleven.”

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

Het is 2030 en in 56 landen leven nu meer 65-plussers dan jongeren

Tegen eind volgend decennium telt de wereld tientallen landen met een bevolking die meer dan vijfenzestigplussers omvat dan jongeren onder de vijftien jaar.

Chamie heeft het daarbij over een historische ommekeer die onomkeerbaar lijkt. De trend werd in het midden van de jaren negentig van de voorbije jaar voor het eerst opgemerkt in Italië, maar zal tegen het einde van het volgende decennium al tot zesenvijftig landen zijn uitgebreid.

Hoewel het vooruitzicht op een langere levensduur een goede evolutie is, dreigen problemen omdat de inkrimpende arbeidspopulatie niet langer in staat is de pensioenen te betalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

Duitse bank start met negatieve rente voor grote particuliere klanten

Een Duitse coöperatieve spaarbank in Gmund am Tegernsee, in deelstaat Beieren, gaat particuliere klanten geld vragen om hun spaarcenten te bewaren. De negatieve rente (-0,4 procent) geldt vanaf september voor klanten met meer dan 100.000 euro spaargeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 augustus 2016

Zwitserse centrale bank koopt goudmijnen!

Ik trap waarschijnlijk een open deur in als ik stel dat centrale banken over heel de wereld een waanzinnig los beleid voeren.

Volgens Reuters kopen centrale banken maandelijks voor 180 miljard usd aan activa op.

Het leeuwendeel van deze middelen worden gebruikt om staatsobligaties van failliete overheden uit de markt te halen, maar omdat de voorraad van dat schijtpapier te beperkt is, schuift men steeds op.