Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 6091 tot 6095
Bron: Argentor
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

Goudvoorraad ETF’s naar hoogste niveau in drie jaar

De totale goudvoorraad van alle goud-ETF’s ter wereld bereikte deze week een niveau van 2.000 ton, het grootste volume in drie jaar tijd. Een bankencrisis in Italië, de verwachting van meer monetaire stimulering door centrale banken en de politieke onzekerheid ten gevolge van de Brexit zorgen voor een vlucht naar veilige havens en een toegenomen belangstelling om goud te kopen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

De Bitcoin halvening komt eraan, zaterdag 9-7 om precies te zijn.

Aankomende zaterdag 9-7 rond half 5 is het waarschijnlijk zover, de Bitcoin halving. Heel in het kort gezegd betekent het dat er vanaf dan door mining geen 25 bitcoins meer bijkomen per 10 minuten maar 12,5. Voor het langere verhaal kan je eens kijken op thehalvening.com daar hebben ze een goede uitleg staan met een mooie aftelroutine. ook leuk is wel mijn artikel uit november 2012 van de vorige halving, maar toen noemden ze het nog een reward drop. Hier in Amsterdam is er zaterdag zelfs nog een heuse halvening party waar je het heuglijke feit kunt vieren.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

Het land dat niet van rijken houdt wil het wereldcentrum voor de financiële sector worden

De Franse regering heeft woensdag een pakket maatregelen bekendgemaakt die mensen die in de Londense City aan de slag zijn na de Brexit moeten overhalen naar Parijs te verhuizen.

Onder de maatregelen bevinden zich o.a. een belastingaftrek van 50% en de mogelijkheid om 8 jaar lang geen vermogensbelasting te betalen. Geïnteresseerden kunnen ook terecht bij een meldpunt waar ze informatie kunnen krijgen omtrent relocatie en zaken als belastingen en onderwijs voor hun kinderen.

De Franse premier Manuel Valls spreekt over ‘het meest voordelige regime’ voor mensen die in de financiële sector actief zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

Dit Afrikaans land is op weg om het Singapore van Afrika te worden

Wie spreekt over investeren in Afrika heeft het al lang niet meer alleen over Zuid-Afrika. Ook andere Afrikaanse landen als Nigeria en Angola hebben zich op de kaart gezet dankzij hun olie. Maar het meest veelbelovende land is misschien wel Ethiopië.

Ethiopische politiekers nemen al geruime tijd beslissingen die bijzonder goede resultaten opleveren voor de economie.

Tussen 2004 en 2014 groeide de economie met 8% per jaar! Het land kende zo de hoogste groei van heel het continent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

Europese kerninflatie stelt alweer teleur

Het stimuleringsprogramma van de Europese Centrale Bank werd onlangs pas uitgebreid maar alsnog blijkt het effect uit te blijven op de Europese economie. Dat is de conclusie van de beleidsvergadering over de maand juni. De kerninflatie wilt maar niet stijgen ondanks het opkoopprogramma van bedrijfs- en staatsobligaties. De ECB zegt dat het teleurgesteld is dat hun inspanningen voorlopig nog niet het verhoopte effect hebben.

Hetgeen wat de Europese Centrale Bank niet wilt, is echter wel de realiteit. Dalende consumentenprijzen en lonen ‘teisteren’ de Europese economie. De beleidsmakers lieten weten teleurgesteld te zijn over het feit dat de cijfers voor juni nog altijd geen teken van beterschap vertonen.