EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
30
kliks
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 6091 tot 6095
Geplaatst op: donderdag 1 september 2016

Flinke klap voor autoverkopen in augustus: min 12 procent

De aantallen van vier jaar geleden, toen er meer dan een half miljoen nieuwe personenauto’s op kenteken werden gezet, lijken voorgoed buiten bereik.

De aantallen van vier jaar geleden, toen er meer dan een half miljoen nieuwe personenauto’s op kenteken werden gezet, lijken voorgoed buiten bereik.

Voor heel 2016 verwacht marktonderzoeker Aumacon dat er 395.000 nieuwe auto’s worden verkocht, ruimschoots onder het eindtotaal van vorig jaar, toen de verkopen uitkwamen op 449.012 stuks.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 1 september 2016

DNB bezorgd over toezicht banken op witwassen en financiering terrorisme

Banken doen te weinig om witwastransacties of financiering van terrorisme tegen te houden.

Banken doen te weinig om witwastransacties of financiering van terrorisme tegen te houden.

Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag in een tussenstand van zijn onderzoek naar de monitoring van transacties. DNB noemt de bevindingen ''zorgelijk''.

Banken horen maatregelen te nemen om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen. Zo moeten ze in staat zijn om mogelijk ongebruikelijke transactiepatronen en transacties van cliënten, die een hoger risico met zich meebrengen, te signaleren en te melden.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 1 september 2016

El-Erian: “80 procent kans op renteverhoging in september”

Er is altijd wel wat om te doen, de tweede renteverhoging van de Federal Reserve. Veel economen en analisten verwachten dat Fed-voorzitter Janet Yellen de rente zal verhoging in december maar blijkbaar zou dit toch vroeger kunnen gebeuren. Mohamed El-Erian ziet een kans van 80 procent dat de Federal Reserve de rente in september zal verhogen indien het job rapport van de komende vrijdag meevalt.

En het blijft niet alleen bij de Mohamed El-Erian, economisch hoofdadviseur bij Allianz, die er zo over denkt. Er zijn nog een aantal economen die deze week hebben laten weten dat ze ook verwachten dat de ‘rate hike’ wel eens zou kunnen plaatsvinden in september.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 1 september 2016

Beleid centrale banken leidt tot stagnatie en achteruitgang

Ooit was het een historische wetmatigheid. Een lager rendement op obligaties zou uiteindelijk uitmonden in hogere prijzen voor obligaties en aandelen. Vermogenswinsten en een lage rentevoet zouden meer investeringen en consumptie uitlokken met als resultaat meer banen, oplopende inflatie en hogere bedrijfswinsten.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 1 september 2016

Financiele macht VS tanende?

Sinds Bretton Woods dient de rest van de wereld vele dollars aan te houden, via staatsobligaties of via Amerikaanse banken. Schuldpapier van de VS werd dus op deze manier de populairste investering ter wereld. Dit zorgde ervoor dat de VS steeds meer schulden kon maken zonder dat hier enige consequenties aan vastzaten. Hoe lang zal dat zo blijven?

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs