EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 6091 tot 6095 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 3 november 2016

Wereldwijde schuld nu 225 % van BBP

Al vaker heb ik op deze website over onze schuldenberg gesproken. Het blijft mijn stokpaardje, dus blijf ik er af en toe op terug komen. Nu ook het IMF hun bezorgdheid uit via hun onlangs gepubliceerde notitie zal geleidelijk aan duidelijk worden hoe groot de impact van teveel schuld is op de wereldwijde economische groei. Hoe groter de schuld, hoe groter de rente- en aflossingsverplichtingen en des te kleiner economische groei. Zo simpel is dat. Nu blijkt dus dat ondanks de waarschuwing in 2009 de opbouw van de mondiale schuldenberg gewoon doorgaat. Uiteraard met verschillende tempo’s tussen de landen onderling. Soms is het percentage schuld t.o.v. het BBP gedaald door (extra) aflossen, maar vaak is de oorzaak van de daling een hoger BBP door bijvoorbeeld een verbetering in de economische groei of andere (meer gunstige) berekening van het BBP. Hoe je het ook wendt of keert, de massa aan schuld groeit. Bij een daling van het BBP krijgen we een echt probleem.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 3 november 2016

6 belangrijke ‘rijk worden’-tips van Bill Gates

Bill Gates spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Hij is een van de rijkste mensen ter wereld, hij veranderde eigenhandig de computerwereld, hij schonk al tientallen miljarden dollars aan goede doelen en hij is een zeer goede belegger. Zijn tips zijn dan ook meer dan welkom.

Dit zijn de 6 belangrijkste tips van Bill Gates:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 3 november 2016

Indicator: “Britse recessie is onderweg”

Inmiddels kunnen we al meer dan vier maanden wennen aan het idee dat het Verenigd Koninkrijk binnen afzienbare tijd de Europese Unie zal gaan verlaten. Uiteraard weten we nog niet hoe die uittreding er precies gaat uitzien, maar dat die uittreding er gaat komen is zo goed als zeker.

De uitspraken van Theresa May hebben er inmiddels voor weten te zorgen dat steeds meer Britten zich zorgen maken over de toekomst van het koninkrijk. Het koninkrijk is in grote onzekerheid beland en als gevolg daarvan heeft het Britse pond al meer dan 20% aan waarde moeten inleveren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 3 november 2016

Mark Zuckerberg verliest $3,7 miljard in 2 uur

Facebook publiceerde gisteren resultaten. Die waren zoals verwacht erg goed. Maar de bijhorende commentaren van het management schrokken de markt. Het aandeel dook nabeurs maar liefst 7% lager! Hierdoor verloor Mark Zuckerberg in de nabeurse handel $3,7 miljard in 2 uur.

Volgens Forbes bedraagt het fortuin van Zuckerberg nog steeds iets meer dan $50 miljard. Hiermee is hij nog steeds de 5e rijkste persoon ter wereld, na Warren Buffett (4) en voor de Mexicaan Carlos Slim (6).

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 3 november 2016

Beurs beeft uit schrik voor president Donald Trump

Op de beurzen wereldwijd neemt de zenuwachtigheid toe naar aanleiding van de Amerikaanse verkiezingen. En nu Donald Trump het veel beter doet in de peilingen, dalen overal de aandelenkoersen. Trump kondigt namelijk een heleboel maatregelen aan die hij zou nemen als president, en die voor onzekerheid kunnen zorgen voor de economie.

[video]

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs