Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 6096 tot 6100
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 augustus 2016

Boekwaarde, beurswaarde en intrinsieke waarde

Op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werd afgelopen week een artikel geplaatst over een interessante, in samenwerking met de Universiteit Hasselt uitgevoerde, studie. De studie betrof een vergelijking van de boek- en beurswaarde van beursgenoteerde Nederlandse bedrijven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 augustus 2016

Rusland wil Iran betrekken in Euraziatische unie

Poetin wil de economische en politieke banden met Iran versterken en het land betrekken bij de vrijhandelszone van de Euraziatische Economische Unie (EEU). Dat zei de Russische president voorafgaand aan zijn staatsbezoek aan Azerbeidzjan. Op 8 augustus ontmoet de Russische president zijn collega’s uit Azerbeidzjan en Iran in een trilaterale bijeenkomst in Bakoe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 augustus 2016

Chinese vastgoedzeepbel is de moeder van alle zeepbellen!

Diverse economen hebben de afgelopen tijd aangegeven dat ze zich grote zorgen maken over de vastgoedprijzen die in sommige steden volledig uit de hand beginnen te lopen. Zo kwam onder andere Londen, Amsterdam en New York ter sprake. Harry Dent, van Economy & Markets, laat weten dat we ons te weinig richting op de vastgoedzeepbel in China, terwijl dit de grootste zeepbel is die er momenteel te vinden is.

Om direct met de deur in huis te vallen kunnen we op de bovenstaande grafiek zien wat er met de ‘Shanghai Real Estate Price Index’ sinds het jaar 2001 is gebeurd. Deze vastgoedindex is de afgelopen vijftien jaar met bijna 700% in waarde gestegen en dat weet volgens Dent te leiden tot een gigantische zeepbel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 augustus 2016

In deze jobs word je nooit werkloos

Op zoek naar een functie met een grote werkzekerheid? Als je voor de volgende jobs solliciteert - met het juiste diploma op zak - zal je gegarandeerd snel werk vinden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 augustus 2016

De millennial hoeft geen geld op zak te hebben

De meeste millennials voelen zich zonder cash geld op zak bijzonder comfortabel. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Gallup bij meer dan duizend consumenten in de Verenigde Staten.

De onderzoekers stelden vast dat 62 procent van de respondenten verwacht nog tijdens zijn leven een cashloze samenleving te zullen kennen. Tevens kon worden opgetekend dat 42 procent van de ondervraagden te kennen geeft zich ook zonder cash geld op zak bijzonder comfortabel te voelen.

Daarentegen merkt 54 procent op er de voorkeur aan te geven in alle omstandigheden fysiek geld bij zich te hebben. Er wordt echter tevens op belangrijke leeftijdsverschillen gewezen.