Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 6096 tot 6100
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Beurzen zijn donkerrood openen gegaan

De Europese beurzen gaan vrijdag mogelijk fors lager openen. Door signalen dat het brexit-kamp het beter doet dan verwacht, kleurden de openingsindicatoren voor de graadmeters donkerrood.

De zogenoemde 'future' voor de beurs in Londen staat op een verlies van meer dan 7 procent. ''De aandelenmarkten in Azië bevinden zich in een vrije val'', zo gaf een handelaar aan. Zo kelderde de Nikkei in Tokio tussentijds 3,1 procent en zakte de Hang Seng in Hongkong 3 procent.

Het pond sterling daalde 6,4 procent ten opzichte van de dollar. Omstreeks 05.00 uur werd er een waarde van 1,3758 dollar opgetekend.

De olieprijs zakte scherp. Een vat Amerikaanse olie werd 4,3 procent minder waard op 47,92 dollar. Brent daalde 4,1 procent tot 48,81 dollar. De goudprijs steeg. Beleggers vluchten in onzekere tijden naar veilig geachte beleggingen, zoals het edelmetaal.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Pond omhoog na opmerkingen anti-EU-partij over referendum

Een opmerking van Nigel Farage van de Britse anti-EU-partij UKIP dat de tegenstanders van een brexit het referendum vermoedelijk net gaan winnen, zette donderdagavond het Britse pond sterling direct hoger.

Ook een na het sluiten van de stembureau's gepubliceerde peiling van YouGov, waaruit naar voren kwam dat 52 procent 'In' stemde en 48 procent 'Out', gaf de munt een duwtje.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Banken VS doorstaan stresstest met goed gevolg

Alle grote Amerikaanse banken hebben de recente stresstest van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten met goed gevolg afgelegd. 

Daarbij werd gekeken of de financiële instellingen bestand zijn tegen stevige economische tegenwind.

Onder het zwaarste scenario zouden de 33 banken die aan de test werden onderworpen tezamen circa 385 miljard dollar aan krediet kwijtspelen in een tijdsbestek van nog geen twee uur. De banken bleven daarbij ruim boven bepaalde kapitaalgrenzen die door de toezichthouder werden gesteld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Deutsche Bank sluit 1 kantoor op 4 in Duitsland

De Duitse grootbank Deutsche Bank gaat in eigen land een kwart van de filialen sluiten. Daarbij zullen bijna 3.000 voltijdse banen verdwijnen, meldt de bank. Het management bereikte na maandenlange onderhandelingen hierover een akkoord met de werknemersvertegenwoordiging.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

De Balkanisering van Europa is ingezet

De EU heeft het proces ingezet dat zal leiden tot de Balkanisering van het continent, schrijft auteur Paolo Rumiz in de krant La Repubblica (betaalde toegang): “Wat is dat geluid van slagbomen die worden neergelaten, van omheiningen die worden opgetrokken, van sleutels die in hun slot vallen en van krakende poorten die worden gesloten?

Overal in Europa kan je het horen, van Groot-Brittannië tot Griekenland, van Catalonië tot aan de Russische grens.

Wat is die banalisering van ons taalgebruik? De verspreiding van brutale alternatieven achter onschadelijk klinkende IT-achtige woorden als ‘In/Out’, of ‘Leave/Remain’?