Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 6106 tot 6110
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

België telt 108.800 dollarmiljonairs

Het aantal Belgen met een vermogen van meer dan een miljoen dollar (880.000 euro), eerste woning niet meegeteld, is in 2015 met 6.700 (+6,5 procent) toegenomen tot zo'n 108.800. Dat zegt consultancybedrijf Capgemini in zijn 20ste 'World Wealth Report'. Wereldwijd nam het aantal dollarmiljonairs met 4,9 procent toe tot 15,4 miljoen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

OPEC-landen zien olie-omzet dalen naar laagste niveau sinds 2005

De landen van oliekartel OPEC hebben de omzet uit de olieverkoop in 2015 met maar liefst 438 miljard dollar zien dalen naar 518,2 miljard dollar, het laagste niveau sinds 2005.

De toename van de productie was niet groot genoeg om de enorme prijsdaling goed te maken, zo blijkt uit cijfers die het kartel bekend heeft gemaakt.

De export nam met 1,7 procent toe naar 23,6 miljoen vaten per dag. Zo behield het kartel het bestaande marktaandeel wereldwijd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

ECB-baas Draghi komt naar Tweede Kamer

Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank (ECB), gaat in op het verzoek van de SP om in de Tweede Kamer te komen praten over het rentebeleid van de centrale bank.

Dat laat Draghi in een brief aan de financiële commissie van de Kamer weten.

De ECB-president zegt blij te zijn om zijn beleid in het parlement toe te lichten. Er is nog geen datum geprikt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

10 dingen die je NOOIT mag doen met je geld

Er zijn duizenden dingen die je kan doen met je geld, er zijn honderden dingen die je beter niet doet met je geld, maar er zijn ook 10 dingen die je echt NOOIT mag doen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

De Bitcoin koers daalt en stijgt weer hard: tijd voor de beroepszeikerds en fanboys!

Zoals de meesten van jullie ondertussen wel gezien hebben is de koers van Bitcoin de afgelopen twee dagen weer bezig met een flinke correctie. Na de stijging van de laatste weken was de prijs vanaf afgelopen donderdag t/m maandag redelijk stabiel gevolgd door een flinke duikeling. Fluctuerende koersen horen wat mij betreft bij Bitcoin maar ze hebben helaas de neiging om twee groepen mensen te activeren, ik noem ze de beroepszeikerds en de fanboys.

Business as usual. Ik wil hier niet perse de cynische bitcoin-opa uithangen maar als je eenmaal een jaar of vijf met Bitcoin bezig bent dan beginnen bepaalde patronen toch wel op te vallen. Het patroon van een stijgende en dalende Bitcoin koers bijvoorbeeld. Voorspellen blijft altijd lastig, vooral als het om de toekomst gaat, maar wat mij betreft kon je deze correctie wel zien aankomen. Mijns inziens was er de afgelopen dagen het volgende aan de hand: Eerst een flinke stijging, gebaseerd op wat goed nieuws of vaak gebaseerd op niks anders dan de koersstijging zelf. Als alle kopers vervolgens uitgekocht zijn blijft daarna iedereen even hangen om te wachten of de prijs verder omhoog gaat. Als dat niet gebeurt beginnen de eersten met winst pakken waarna de rest volgt en de koers weer daalt. Business as usual.