Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 6131 tot 6135
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

‘Dochter Hugo Chávez is rijkste persoon van Venezuela’

María Gabriela Chávez, de dochter van wijlen Hugo Chávez, is de rijkste persoon van Venezuela. Ze zou een fortuin van 4,2 miljard dollar (3,7 miljard euro) bezitten, waarvan het gros op bankrekeningen in de VS en Andorra staat geparkeerd, schrijft de MiamiDiario. Indien de cijfers kloppen, bezit Chávez’ dochter meer geld dan telecommagnaat Gustavo Cisneros, die volgens het magazine Forbes omgerekend ruim 3,2 miljard euro bezit en als rijkste Venezolaan geldt.

Hongersnood - De cijfers staan in sterk contrast met de algemene staat van de Venezolaanse economie. De toestand in Venezuela is de voorbije weken volledig geëscaleerd als gevolg van de dalende prijzen op de oliemarkten. De olie-inkomsten bezorgen het land 96% van zijn vreemde valuta, maar die zijn nu volledig ingestort. Daardoor kan het land niet meer aan zijn financiële plichten voldoen op de internationale markten en kan het geen grondstoffen meer importeren. De invoer van goederen ligt dit jaar 40% lager dan in 2015. De meeste fabrieken liggen stil. Ook heeft de uitzonderlijke droogte in het land de elektriciteitstoevoer in de meeste steden – de hoofdstad Caracas uitgezonderd – beperkt. Voedsel en geneesmiddelen worden steeds schaarser. Kan de middenklasse zich voorlopig nog redden, dan hebben de armen nu gewoon honger.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

5 tips om €100.000 te sparen voor je 30e verjaardag

Hoe rijk wil jij zijn op je 30e? Wil je een bankrekening met 6 cijfers? Dan moet je er zo vroeg mogelijk aan beginnen én je moet er het een en ander voor over hebben. Je moet niet gaan leven als een monnik en iedere euro in 2 bijten. Nee, er zijn veel aangenamere manieren om €100.000 te sparen.

We weten dat het tegenwoordig niet zo gemakkelijk is. Maar stel je even voor dat je op je 30e €100.000 hebt. Wanneer je dat kan beleggen aan een gemiddelde opbrengst van 7% per jaar, ga je op pensioen met meer dan €1 miljoen.

Mooi vooruitzicht, niet? -> Dit is wat je moet doen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

Gaat de aardgaswinning in Nederland verder omlaag?

Volgens de nieuwste update van de JODI-Gas World-database werd er in april 2016 in Nederland meer gas gewonnen dan in april 2015. Volgens de nieuwste cijfers produceerde Nederland in april 2016 4,74 miljard m³ gas geproduceerd: dat is bijna 40% meer dan in dezelfde maand van 2015.

Over de eerste vier maanden van 2016 kwam de gasproduktie uit op 20,5 miljard m³. En dat is 30% minder dan over dezelfde periode vorig jaar.

De maandelijkse Nederlandse gasproduktie heb ik hieronder in een grafiek weergegeven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

Goldman Sachs: “De Chinese schuldenlast is zorgelijk”

Bijna elk land in de wereld heeft te maken met een enorm hoge staatsschuld. Sterker nog, in de huidige tijd waarin we leven is het haast niet meer voor te stellen dat een land niet te maken heeft met een hoge schuldenbalans. Het is een soort verdovingsmiddel geworden waar we vandaag de dag niet meer zonder kunnen.

De enorme groei van de schuldenbalans is in het Westen veroorzaakt door een aantal tegenvallende economische tijden. Zo stegen de Europese schulden met name het hardst tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Ook de Amerikaanse staatsschuld wist in die periode flink op te laaien.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

Fed-voorzitter Yellen waarschuwt opnieuw voor onzekerheid

De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn nog altijd omgeven door aanzienlijke onzekerheid.

Daarvoor waarschuwde voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, dinsdag tijdens een hoorzitting in het parlement.

Yellen herhaalde tegen de leden van een Senaatscommissie dat de Fed geen ondoordachte stappen zal zetten in zijn rentebeleid. Pas als duidelijk wordt dat de arbeidsmarkt en inflatie zich positief blijven ontwikkelen, komt een volgende renteverhoging in beeld.