Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 6136 tot 6140
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Dit wordt de ergste Europese crisis sinds 2010

Terwijl alle ogen gericht zijn op de Brexit speelt er zich mogelijk een veel grotere ramp af in Europa. Italië staat op het punt economisch en politiek in een zwart gat te vallen. Als je kijkt naar de economische data, de bankproblemen en het toekomstige referendum, kan je alleen maar concluderen dat Italië een tikkende tijdbom is.

Terwijl het Brexit-referendum een aardschok veroorzaakte, kan een referendum in Italië een nog grotere bom doen ontploffen. Dit referendum heeft het potentieel om de huidige economische en bancaire problemen definitief in een terminale fase te duwen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Storm op komst

Er zijn weer nieuwe cijfers bekend in Groot-Brittannië over de negatieve impact van de Brexit. Volgens macro-econoom Kees de Kort heerst er grote onrust bij de Er zijn weer nieuwe cijfers bekend in Groot-Brittannië over de negatieve impact van de Brexit. Volgens macro-econoom Kees de Kort heerst er grote onrust bij de Britten.

‘De Britten zijn in paniek aan het raken’, zegt De Kort. ‘De Bank of England heeft allerlei regels versoepeld voor banken zodat er meer geld uitgeleend kan worden. En ook het Engelse ministerie van financiën heeft allerlei tarieven verlaagd.’ Volgens Kees weten de officials één ding zeker: ‘Er is storm op komst’. En daar moet nu op geanticipeerd worden, legt De Kort uit.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Zilverprijs omhoog door Chinese beleggers

De zilverprijs bereikte deze week het hoogste niveau in meer dan drie jaar tijd vanwege een toestroom van Chinese beleggers en in de zilvermarkt. Het edelmetaal werd in twee handelsdagen ongeveer tien procent duurder, een prijsstijging die we sinds 2011 niet meer gezien hebben.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Goud: om terdege rekening mee te houden!

Hoewel het nog te vroeg is om uit de gestaag oplopende goudprijs conclusies te trekken, lijkt het er niettemin op dat de centrale banken “op weg” zijn de goudteugels wat te laten vieren, na één van de meest destructieve marktoperaties aller tijden. Vanuit een monetair oogpunt is het huidige systeem hard aan vervanging toe daar dit gezien de immense schulden-overhang niet meer valt te saneren. Een nieuw systeem – een Bretton Woods anno 2016/17 – zou dan een wereldvaluta (SDR?) gekoppeld aan goud het licht moeten zien. Daarin zou vervolgens wereldwijd gehandeld worden in de wetenschap dat elk ‘fiat papiertje’ een gouddekking kent, dat te allen tijde tegen goud kan worden ingewisseld mocht in een bepaald land de overheid zich qua uitgaven toch weer te buiten gaan. Goud zal in een dergelijke situatie moeten worden bijgekocht. Op deze manier wordt een land automatisch “teruggefloten”. Meest belangrijk: de belastingbetaler hoeft niet langer op te draaien voor een nieuw bankenfiasco en besmette valuta’s als de dollar, euro en yen behoren hiermee tot het verleden.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

'Italiaanse banken kunnen crisis in financiële sector veroorzaken'

De problemen in de Italiaanse bankensector kunnen zich verspreiden naar de rest van Europa en een ernstige crisis in de financiële sector veroorzaken.

Daarvoor waarschuwt de voorzitter van de Franse bank Société Générale woensdag in een interview met persbureau Bloomberg.

Volgens Lorenzo Bini Smaghi staat het hele bankensysteem onder druk door de onrust in Italië. Italiaanse banken hebben te maken met honderden miljarden aan slechte leningen en de Italiaanse overheid zoekt naar manieren om banken te hulp te schieten, hoewel staatssteun is gebonden aan strenge Europese regels.