Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 6141 tot 6145
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Brexit: overheidspapier met negatieve rente +$1200 miljard

Dat Brexit een windhoos heeft veroorzaakt op de financiële markten, is een open deur intrappen. Eén van die nare gevolgen is de vlucht naar kwaliteit (lees: overheidsobligaties). Hierdoor kreeg sinds Brexit, volgens Citigroup, een extra $1200 miljard aan overheidspapier een negatieve rente.

Citi onderstreept in een rapport dat vandaag van 10 landen meer dan de helft van het overheidspapier met een negatieve rente noteert, goed voor een totaal van $7500 miljard, een stijging van 20% sinds Brexit. Dat is goed voor 35% van het totale aanbod! En nog is het niet gedaan, schrijft de FT, want er zitten nog meer overheidsobligaties in de wachtkamer zoals de 10-jarige staatsobligaties van Denemarken en Nederland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Is het economisch herstel zelf een bubbel?

De wereld zit vol met bubbels. Een nieuwe grotere bubbel moet steeds het leeglopen van de vorige opvullen. We sukkelen van de ene in de andere crisis waardoor centrale banken wel nieuwe bubbels moeten blazen om te voorkomen dat we een mega-crash krijgen. Dit wordt dan bestempeld als een economisch herstel.

Maar wat als dat economisch herstel zelf een bubbel is?

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

'Brexit Blues': Belgische tienjaarsrente rijgt laagterecords aaneen

Het financiële Brexit-tumult blijft de tienjaarsrente van België en ook Duitsland, de referentie voor staatspapier, naar nieuwe diepterecords duwen. De Belgische tienjaarsrente noteert woensdag rond 10.30 uur op 0,157 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Duitsland eist dat Europese Commisie Spanje en Portugal sancties oplegt

Duitsland uit bij monde van EU-commissaris Günther Öttinger zware kritiek op commissievoorzitter Jean-Claude Juncker omdat de commissie sancties tegen Spanje en Portugal wegens de staatsschuld van die landen uitstelt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Nederlandse tienjaarsrente zakt voor het eerst onder nul

De run op veilige staatsobligaties heeft woensdag ook de rente op Nederlandse staatsleningen voor tien jaar korte tijd tot onder het nulpunt gedrukt.

Dat betekent dat beleggers voor het eerst in de historie geld toeleggen op de middelen die ze in deze Nederlandse obligaties steken.

Nederland is het tweede land in de eurozone waarvan de rente onder nul duikt. Vorige maand gebeurde dat ook met de Duitse staatslening met een looptijd van tien jaar.