Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 6141 tot 6145
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 juni 2016

3 wolkenkrabbers strijden om titel van ‘hoogste gebouw ter wereld’

Op dit moment is de Burj Khalifa in Dubai het hoogste gebouw ter wereld. Met 828 meter hoogte is die zo’n tweehonderd meter hoger dan de nummer twee, de Shanghai Toren in China. Op plaats drie staat de Abraj Al Bait-toren in Mekka in Saoedi-Arabië. Maar er komt een moment en dan moet de Burj Khalifa deze prestigieuze titel weer inleveren, want er wordt namelijk flink gebouwd om dat voor elkaar te krijgen. Dit zijn de concurrenten: ‘The Tower’

De Burj Khalifa krijgt concurrentie van een aantal enthousiaste bouwprojecten en eentje daarvan staat over een tijdje een klein stukje verderop. In Dubai wordt namelijk gebouwd aan een project dat op dit moment nog naamloos is, maar door het leven gaat als ‘the Tower’. Het moet een gebouw worden van maar liefst 928 meter hoog, precies 100 meter hoger dan de Burj Khalifa. In 2020 vindt de World Expo plaats in Dubai en dan moet de nieuwe toren klaar zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 juni 2016

Anti-Russische sancties leiden tot pijnlijk Streisandeffect

Nog nooit was er zoveel Europese interesse om te investeren in Rusland. De economische sancties hadden tot doel Rusland economisch uit te roken om zo haar geopolitieke ambities een halt toe te roepen, maar hebben pijnlijk blootgelegd hoe vitaal de Russische markt is voor de Europese economie.

Dat de sancties Europa tientallen miljarden aan jaarlijkse gederfde economische groei kost, hebben Europese ondernemers winstprikkels gegeven. En hoe.

Op het Economisch Forum in Sint-Petersburg lopen de Europeanen mekaar voor de voeten. Nog nooit was Europa zo sterk vertegenwoordigd op het jaarlijkse forum.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 juni 2016

Bitcoin “uitvinder” totaal ongeloofwaardig

Eerst claimt hij de uitvinder van bitcoin te zijn, na de nodige kritiek trekt hij in een nogal emotionele verklaring de conclusie dat hij niet de moed heeft (om wat eigenlijk?) en nu wilt hij “zijn uitvinding” patenteren.

De Australische zakenman Craigh Wright lijkt de nodige narcistische trekjes te vertonen. Of hij echt de uitvinder van de bitcoin is wordt nog steeds zwaar betwijfeld, maar hij heeft in ieder geval de ballen weten te groeien om de digitale munt te willen patenteren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 juni 2016

'EU stemt in met verlenging sancties tegen Rusland'

EU-gezanten stemmen in met een verlenging van sancties tegen Rusland.

Dat melden de persbureaus AFP en Reuters dinsdag op basis van bronnen.

De sancties zouden met een halfjaar verlengd worden. Daarmee gelden ze tot eind januari 2017.

De verantwoordelijke ministers van de EU-lidstaten zouden ergens in de komende dagen formeel instemmen met de verlenging.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 21 juni 2016

DNB pleit voor persoonlijk pensioenvermogen

Volgens de Nederlandsche Bank moet het pensioenstelsel in Nederland drastisch hervormd worden om de fundamentele zwakheden en onzekerheden voor alle deelnemers weg te nemen. Binnen het huidige systeem weet eigenlijk niemand meer wat voor pensioen hij of zij kan verwachten. Daarom pleit DNB voor een persoonlijk pensioenvermogen.